Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπαστουνάκια σοκολάτα – μπανάνα

Μπαστουνάκια σοκολάτα – μπανάνα

0
mpastounakia-sokolata-mpanana

-200 ml ελαιόλαδο

-230 ml γάλα

-1 φακελάκι ξερή μαγιά

-3αυγά ελαφρώς χτυπημένα

-800 γρ φαρίνα κοσκινισμένη

-1Βανίλια σε σκόνη

-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

-1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση

-200 γρ κουβερτούρα

-2 μπανάνες

-60 γρ μαργαρίνη

-1 σφηνάκι κονιάκ

Για την ζύμη : Διαλύουμε σε ένα μπολ την μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε, το ελαιόλαδο, τα αυγά λίγο χτυπημένα, την ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία και αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας (στην πράξη βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη). Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Για την γέμιση : Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την μαργαρίνη, τη κουβερτούρα σε κομμάτια και το κονιάκ κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Βγάζουμε από την φωτιά και κρατάμε σε ένα μπολ αρκετή ποσότητα από το μείγμα για το τέλος. Στο υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες ροδέλες κι ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μισή ζύμη, ανοίγουμε με τα χέρια μας, βάζουμε από την μια άκρη μέχρι την άλλη μείγμα σοκολάτας με μπανάνα και τυλίγουμε σε ρολό, κλείνοντας τις άκρες καλά για να θωρακίσουμε την γέμιση. Κάνουμε το ίδιο και για την υπόλοιπη ζύμη. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και τοποθετούμε τα μπαστουνάκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο κι όπως είναι ζεστά τα αλείφουμε με το μείγμα σοκολάτας που κρατήσαμε. Αφήνουμε να κρυώσουν, κόβουμε σε κομμάτια και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…