Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αναταραχή» φέρνει η νέα Αναπτυξιακή στον δήμο Αβδήρων

«Αναταραχή» φέρνει η νέα Αναπτυξιακή στον δήμο Αβδήρων

0
dimarxio avdiron-empros

«Ξεπούλημα» της ΔΕΑΠΕΧΩ καταγγέλλει ο Τσολακίδης. Προτείνει να κατέχει ο δήμος το 51% των μετοχών της νέας Αναπτυξιακής

Καλιαμπάκας: «Ο δήμαρχος απαξιώνει το Δημοτικό συμβούλιο…». «Καρφιά» Τσιτιρίδη κατά Τσολακίδη για το ρόλο και τις ευθύνες του στο κλείσιμο της προηγούμενης εταιρείας

Λογάριασε χωρίς… την αντιπολίτευση ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης και τώρα την έχει συσπειρώσει σ’ ένα κοινό μέτωπο εναντίον του και εναντίον της συναίνεση τους να παραχωρήσει μια Δημοτική Επιχείρηση ΔΙΑΠΕΧΩ ως όχημα για την νέα Αναπτυξιακή Ξάνθης. Η ένσταση και η αντίδραση ιδιαιτέρως του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλη Τσολακίδη εστιάζεται στο γεγονός ότι διαπραγματεύτηκε εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου και δεν διεκδίκησε ανταλλάγματα!

«Αναταράξεις» στον δήμο Αβδήρων φέρνει η …μετάλλαξη της ΔΕΑΠΕΧΩ

Μόλις μια εβδομάδα έχει που ερρίφθη ο κύβος για την νέα Αναπτυξιακή στην σύσκεψη των δημάρχων υπό τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαγναφέρη στην οποία και αποφασίστηκε ότι το μετοχικό κεφάλαιο θα είναι αρχικά 50.000 ευρώ και ότι θα συμμετέχουν με τα αντίστοιχα ποσοστά: Περιφέρεια 23%, Δήμος Ξάνθης 22%, Δήμος Αβδήρων 20%, Δήμος Τοπείρου 12%, Δήμος Μύκης 11%, ΔΠΘ 10% και ΕΒΕ Ξάνθης 2%. Αποφασίστηκε επίσης ότι θα στεγαστεί στο πρώην Δημαρχείο Αβδήρων μετά από παραχώρηση του δήμου Αβδήρων. Αυτό όπως επίσης και το ποσοστό μετοχών αλλά και το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε το Δημοτικό συμβούλιο νωρίτερα είναι τα σημεία τριβής με την μείζονα αντιπολίτευση, της οποίας ο επικεφαλής μιλά ευθέως για «ξεπούλημα»!

Τσολακίδης: «Η δημοτική αρχή ξεπουλά μια στρωμένη επιχείρηση του δήμου Αβδήρων»

Η δημοτική αρχή ξεπουλά ένα περιουσιακό στοιχείο του δήμου που του κόστισε 200.000 ευρώ. Χαρίζει μια στρωμένη επιχείρηση χωρίς να διεκδικήσει τουλάχιστον να έχει το 51% των μετοχών. Λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και επιπλέον απαξιώνει το δημοτικό συμβούλιο με το να μην το ενημερώνει για τις προθέσεις της και μας φέρνει προ ειλημμένων αποφάσεων», τονίζει με έμφαση ο κ. Τσολακίδης, εκφράζοντας ευθέως την αντίθεσή του μ’ αυτή την επιλογή αλλά και την επιφυλακτικότητα του ως προς την δυνατότητα λειτουργίας αυτής της νέα Αναπτυξιακής προβάλλοντας ως επιχείρημα την …δεισιδαιμονία του παρελθόντος ως προς την προηγούμενη εταιρεία: «Η εμπειρία μας από την προηγούμενη Αναπτυξιακή μας λέει ότι όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να έχει την κύρια ευθύνη της εταιρείας. Γι αυτό προτείνω ο δήμος Αβδήρων να κατέχει το 51% των μετοχών». Στον αντίλογο αν μπορεί ο δήμος να διαθέσει αυτό το ποσό ο κ. Τσολακίδης απαντά: «Να βρει λεφτά …Ας μη τα ξόδευε σε …Καρναβάλια και ας τα διέθετε σ’ αυτό το εγχείρημα. Είναι θέμα επιλογών. Και θα μπορούσε να πείσει τους υπόλοιπους φορείς αν διαπραγματευόταν σωστά από την στιγμή που ο δήμος Αβδήρων παραχωρεί και μια δική του εταιρεία εν λειτουργία και τους βγάζει από την δύσκολη θέση και ένα δημοτικό του κτήριο».    

Καλιαμπάκας: «Ο δήμαρχος απαξιώνει το Δημοτικό συμβούλιο…»

Την ένστασή του εκφράζει και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης της Δημοτικής Παράταξης «Στροφή», Νίκος Καλιαμπάκας ο οποίος επικρίνει τον δήμαρχο για την στάση του απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο.: «Ο δήμαρχος δεν μας ενημέρωσε ούτε στο δημοτικό συμβούλιο ούτε κατ’ ιδίαν. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απαξιωτικός για το δημοτικό συμβούλιο και για τους θεσμούς. Είναι απαράδεκτο να ενημερωνόμαστε για ένα θέμα που αφορά περιουσία του δήμου από τα …πηγαδάκια. Με τι όρους μοιράζει την πίτα του δήμου εν αγνοία του δημοτικού συμβούλιου;», αναρωτιέται οι κ. Καλιαμπάκας.

Τσιτιρίδης: «Ο κ. Τσολακίδης να μας πει γιατί αυτός και η παρέα του κλείσανε την προηγούμενη Αναπτυξιακή…»

Απ την πλευρά του ό δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στα «πυρά» Τσολακίδη λέγοντας ότι αν ο δήμος Αβδήρων διεκδικούσε αυτά που λέει ο κ. Τσολακίδης θα ναυαγούσε το εγχείρημα γιατί δεν θα γινόταν αποδεκτά από όλους τους φορείς και ο δήμος θα ήταν υπόλογος για τα χρήματα που θα χάνονταν από τον νομό από τα προγράμματα Leader. Πρόσθεσε δε με νόημα: «Καλά θα κάνει ο κ. Τσολακίδης να θυμηθεί να μας πει γιατί αυτός και η παρέα του κλείσανε την προηγούμενη Αναπτυξιακή και τώρα μας έρχεται ως τιμητής»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…