Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Λάθος απεργία

Λάθος απεργία

0
kato-ta-xeria

Δεν είναι λίγες οι φορές που ολόκληροι λαοί αυτοεξαπατώνται, ψεύδονται ασύστολα ενώπιον του εαυτού τους. Η απεργία της 4ης Φεβρουαρίου με τα όσα φαιδρά ακούστηκαν δεν είχε κανέναν άλλον στόχο παρά να εξαπατήσει τον ιστορικό λαό των Ελλήνων.

Οι πλατείες γέμισαν, οι δρόμοι έκλεισαν, τα καταστήματα απήργησαν και τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν λες και αφορούσαν άλλον λαό. Άκουσα τον Πρόεδρο του Εργατικού κέντρου να εξαπολύει μύδρους κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κατά των Τραπεζιτών και κατά της λιτότητας λες και πρόκειται η λιτότητα να σταματήσει με καταγγελίες και αναθεματισμούς. Λες και πρόκειται οι πατάτες να αυξηθούν κατόπιν κομματικών και Νομαρχιακών εντολών. Τα έχουμε χαμένα όλα, και τα αυγά και τα καλάθια και τις κλώσες. Το σπουδαιότερο είναι πως χάσαμε και τους μήνιγγες.

Δεν καταλαβαίνουμε πως φτάσαμε στην αρχή της φτώχειας (στην αρχή είμαστε γιατί τώρα αρχίζει η πραγματική φτώχεια) επειδή η Λάρκο παραμένει κρατική και χρειάζεται άμεση ιδιωτικοποίηση. Δεν καταλάβαμε πως ο ΟΣΕ έπρεπε από χρόνια να έχει ιδιωτικοποιηθεί και να σταματήσει να έχει τα επί τριάντα χρόνια χαλασμένα ρολόγια στους σταθμούς. Τίποτα, χαμπάρι, εμείς θα δολοφονήσουμε την λιτότητα εκσφενδονίζοντας εναντίον της γιουβαρλάκια με ρύζι Ταϋλάνδης και κιμά Γαλλίας. Εμείς ξέρουμε να διαλέγουμε το καλό, είμαστε καλοφαγάδες εμείς. Μέχρι το καλοκαίρι όποιο σπίτι θα μαγειρεύει γιουβαρλάκια θα θεωρείται ύποπτο για φοροδιαφυγή.

Δεν θα αφήσουμε εμείς τον Εμβέρ Χότζα και τον Νικολάι Τσαουσέσκου να μας περιγελούν από τον ουρανό επειδή είμαστε ακόμη βυθισμένοι στον καπιταλισμό. Όοχι, εμείς τους θέλαμε γι αυτό τους φέραμε. Άντε, καλή όρεξη κι απ το πεζοδρόμιο, δεν ξέρεις τι δαιμονισμένα τρέχουν αυτά τα Lada, διαβολεμένα αυτοκίνητα, ποιότης αρίστη, τιμαί χαμηλαί!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ψηφίσαμε όλοι με πάθος τον Αλέξη λες και ψηφίζαμε τον Μέγα Αλέξανδρο. Σε τέσσερις μήνες μέσα οι Αγρότες και οι Δικηγόροι είναι πλέον αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί μέχρι να σπάσει, και αν γίνουν εκλογές σύντομα και πάλι θα προτιμήσουν την αριστερά και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Τα μπλόκα θα στηθούν και πάλι μετά της εκλογές για να δείξουμε την αθάνατη Ελληνική λεβεντιά, το σθένος των τευτλοπαραγωγών και των μαιευτήρων ομού. Ο Αϊνστάϊν έλεγε πως μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Για την απεραντοσύνη της ανθρώπινης βλακείας ο Αϊνστάϊν δεν διατηρούσε καμία αμφιβολία, ήταν απολύτως σίγουρος. Έτσι έχει αποφανθεί η επιστήμη.

Αν δεν βάλουμε μυαλό να στραφούμε αποκλειστικά στον καπιταλισμό είμαστε χαμένοι πριν πάρουμε ακόμη το πρώτο φύλλο από την τράπουλα. Βέβαια είμαστε ένας περίεργος λαός, πρέπει να το παραδεχθούμε. Μπορεί Έλληνες να ήταν και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Μέγας Ναπολέων (για την αυθεντική Ελληνική καταγωγή του Ναπολέοντα έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μας) εμείς όμως επιμένουμε στην ιδεολογική συγγένεια με τον Τοντόρ Ζίφκωφ και τον Αλεξέϊ Κοσύγκιν. Γούστο μας και πουλοβεράκι μας, είμαστε ελεύθερο έθνος και μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελληνική οικονομία με προαγωγή ωραίων Ελληνίδων στα κέντρα αξιολόγησης ανοικτών κάτω άκρων όλης της Ευρώπης. Δώσαμε τον λαμπρό Ελληνικό πολιτισμό και λάβαμε λαμπρά μαθήματα γυναικείων οικονομικών από τον Λεονίτ Μπρέζνιεφ.

Πρόεδρε των εργατών, μη σταματάς τις κρατικοποιήσεις, σου εξομολογούμε πως έχω δύο κόρες, σε σένα στηρίζομαι.

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…