Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

0
xalvas-portokali

-280 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

-4 πορτοκάλια

-480 γρ. ζάχαρη

-1 λίτρο νερό

-2 γαρύφαλλα

-1 βανίλια

-½ κ.γ. κανέλλα

-20 ml κονιάκ

-65 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη για νηστίσιμο χαλβά

-50 γρ. ελαιόλαδο

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πορτοκάλια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τη βανιλίνη, την κανέλλα, το κονιάκ και αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μία βράση.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα βούτυρο και ελαιόλαδο και σωτάρουμε το χονδρό σιμιγδάλι, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε τα γαρύφαλλα από το σιρόπι. Ενώνουμε το σιμιγδάλι με το σιρόπι και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Αφού δέσει, τον μοιράζουμε σε μπολάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…