Σχόλια 11/12/15

0
Πρόσωπο της χρονιάς σύμφωνα με τους TIMES είναι η Μέρκελ. Διπρόσωπος της χρονιάς ανακηρύχτηκε (χωρίς αντίπαλο) ο Έλληνας πρωθυπουργός…


Προσωπική επιλογή;
Να γελάσει κανείς ή να κλάψει; Να ζει κανείς ή να μη ζει; Ιδού το ερώτημα και σας παραθέτω την αιτία της βασάνου μου. Δήλωσε η αγαπητή κυρία Έλενα Ακρίτα (την γνωρίζετε δεν χρειάζονται συστάσεις) μετανιωμένη σφόδρα που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα δύο φορές.
Απίθανο; Ναι και κλείνω με μια προσωπική ερώτηση και απορία. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα διαβάζει στο εξής τα άρθρα μιας δημοσιογράφου που έχαψε το κουτόχορτο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα δύο φορές.
-Κυρία Ακρίτα μου δημιουργήσατε ένα κάτι σαν χαρμολύπη. Πειράζει που δεν θα σας ξαναδιαβάσω;
Γ.Δ.


Υποσχέσεις
«Η κυβέρνηση θα στηρίξει τις Επιχειρήσεις της Θράκης με άλλους τρόπους» λένε ότι τους δήλωσε ο υπουργός Σταθάκης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι λένε. Πώς, με ποιους τρόπους και άλλες βασικές λεπτομέρειες δεν είπε. Απλώς υποσχέθηκε για να σταματήσει τις αντιδράσεις. Και βέβαια οι κυβερνητικοί βουλευτές πίστεψαν τις δηλώσεις περί άλλου τρόπου βοήθειας.
Οι επιχειρηματίες όμως γιατί δεν τους πιστεύουν; Όχι μόνο τους βουλευτές αλλά και τον Σταθάκη; Μήπως έχουν σοβαρές ενδείξεις περί αυτού;
Γ.Δ.


Πόσο άλλο κουτόχορτο;
Μόλις έσκασε η βόμβα της σχεδιαζόμενης αποπομπής μας από την Σένγκεν η κυβέρνηση τώρα τρέχει να προλάβει. Γιατί, όσο κι αν ο Τσίπρας έλεγε πέρυσι “έ και τι έγινε αν μας πετάξουν έξω”, προφανώς κατάλαβαν ότι αυτό θα ήταν μια τραγική εξέλιξη για την χώρα.
Ωστόσο δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί κανείς: γιατί πρέπει να φέρνουμε πάντα τα πράγματα στο αμήν για να κάνουμε τα αυτονόητα, αυτά που θα γίνουν ούτως ή άλλως-, Μόνο και μόνο για να ταΐσουμε το κουτόχορτο ότι αντιστεκόμαστε;
Πόσο πια να καταπιεί αυτός ο λαός; Δεν χόρτασε 10 μήνες τώρα;
Γ.Ζ.Λ.


Περιουσιολόγιο για τα μπακίρια
Στο νέο λέει περιουσιολόγιο που ετοιμάζει η dream team που κυβερνά τη χώρα θα πρέπει κανείς να δηλώνει λεπτομερώς όσα πράγματα αξίας έχει στο σπίτι του, διαφορετικά αυτά θα κατάσχονται! Μάλιστα. Δηλαδή τι ακριβώς θα γίνει; Θα μετατραπούμε όλοι σε εκτιμητές περιουσιακών στοιχείων; Με ποια γνωστική υποδομή; Και τι θα γράφουμε μέσα στη δήλωση ακριβώς; Έχω ένα δαχτυλίδι απ’ τη γιαγιά μου που το κόβω να αξίζει Χ κι ένα βραχιόλι απ’ τη θειά μου που το κόβω να αξίζει Ψ;
Και πως ακριβώς θα ελέγχει το κράτος την ειλικρίνεια της δήλωσης; Θα μπουκάρουν οι εφοριακοί σε κάθε σπίτι και θα ψάχνουν όλα τα μπακίρια και τα τζουβαερικά, ψάχνοντας σε συρτάρια και ντουλάπες, ανάμεσα σε σώβρακα και κάλτσες;
Π.Κ.


Απίθανο!
Συνέβη σε γειτονικό νομό. Σημασία δεν έχει ποιον, όσο ότι συνέβη και δείχνει την έλλειψη ελέγχων και εφαρμογής των νόμων. Λοιπόν, ιατρικές υπηρεσίες δίχως να διαθέτει άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου, αλλά ούτε καν άδεια άσκησης επαγγέλματος, προσέφερε ένας υπήκοος Βουλγαρίας. Έγινε έλεγχος, διαπιστώθηκαν τα παραπάνω και επιβλήθηκε πρόστιμο 73.367 ευρώ και σφράγιση του οδοντιατρείου.
Προσοχή λοιπόν στους διάφορους «φτηνούς γιατρούς».
Γ.Δ.


Φήμες για παραιτήσεις
Και ξαφνικά υπάρχει μία έντονη φημολογία ότι στις εκλογές της Ν.Δ. δεν θα φτάσουν και οι 4 υποψήφιοι αλλά μόνον οι δύο. Ότι θα αποχωρήσουν μέχρι την επόμενη Κυριακή οι Μεϊμαράκης και Γεωργιάδης, κάτι το οποίο οι ίδιοι βέβαια διαψεύδουν κατηγορηματικά. Παράλληλα καλλιεργείται ένα κλίμα απαξίωσης και της Ν.Δ. αλλά και γενικότερα του πολιτικού συστήματος που βρίσκει κυρίως πρόσφορο έδαφος στους καταρρακωμένους ψυχολογικά ψηφοφόρους της Πρώτης και Δεύτερης Φοράς Αριστεράς.
Υπάρχει μία κατάθλιψη και μία παραίτηση διάχυτη στον κόσμο, ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα, ότι όλοι είναι ίδιοι, όλα πάνε χάλια και δεν υπάρχει κανένας για να σταματήσει την κατάρρευση. Ούτε το πνεύμα των ημερών δεν βοηθάει έστω λίγο στην ανύψωση του ηθικού.
Αυτό το μηδενιστικό και ζοφερό κλίμα έχουν απέναντί τους οι 4 υποψήφιοι και θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στις ημέρες που απομένουν, στο να εμπνεύσουν κάποια ελπίδα και προοπτική στον κόσμο για να σηκωθεί από τον καναπέ και να πάει να ψηφίσει. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά με σοβαρότητα και συνεργασία όλων των παραγωγικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, χωρίς φανατισμούς και ψευδαισθήσεις πια, σύντομα θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε και πάλι, και να βγούμε από τη μέγγενη αυτής της καταστροφής.
Γιατί δυστυχώς υπάρχουν άλλες σκοτεινές δυνάμεις που περιμένουν στη γωνία να εκμεταλλευτούν την απελπισία και το αδιέξοδο που νοιώθουν σήμερα οι Έλληνες…


Ανάγκη πρωτοβουλιών για την Δημοτική Αγορά
Στο εκτενές ρεπορτάζ του «Ε» για την Δημοτική Αγορά Ξάνθης, πριν μία εβδομάδα, παρουσιάσαμε τους προβληματισμούς για το μέλλον της ιστορικής αγοράς της πόλης μας, αλλά και τις προτάσεις επαγγελματιών και αιρετών του δήμου Ξάνθης. Πέρα από τις διάφορες παρεμβάσεις καλλωπισμού και συντήρησης του χώρου, που ασφαλώς και είναι απαραίτητες ώστε να αποκτήσει η Δημοτική Αγορά μια πιο ελκυστική και εμπορική εικόνα, αυτό, στο οποίο στάθηκαν οι περισσότεροι, είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας της Αγοράς. Και εξηγούμαστε: Χρειάζεται εμπλουτισμός με νέα καταστήματα πέρα από τα συνήθη που βρίσκει κανείς στην Δημοτική (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, μανάβικα). Η ταβερνούλα που λειτουργεί είναι ένα καλό βήμα, μαζί με το παραδοσιακό παντοπωλείο. Μπορούν όμως να γίνουν και άλλα, αφού τα κλειστά καταστήματα υπερβαίνουν τα δέκα και αναμένεται να κλείσουν και άλλα, από επιχειρηματίες που δυσκολεύονται οικονομικά ή βγαίνουν στην σύνταξη. Το σημαντικότερο είναι να γίνει η Δημοτική Αγορά ένας χώρος όπου θα λειτουργεί σχεδόν όλη την μέρα, κάθε μέρα, προσελκύοντας διάφορες ηλικίες και ενδιαφέροντα ακόμη και επισκεπτών της πόλης, με μαγαζιά ειδών λαϊκής τέχνης, παραδοσιακά γλυκά, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και πολλά άλλα. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό της Δημοτικής Αγοράς. Και για προχωρήσει αυτό, θα πρέπει να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αίτημα των καταστηματαρχών της Αγοράς. Αυτοί πρέπει να κινηθούν πρώτοι. Και για να μην νιώσουν ‘’απειλούμενοι’’ από τα νέα καταστήματα, μπορεί να προβλεφθεί ο αριθμός τους, ώστε να διατηρηθεί εν μέρει και ο μέχρι τώρα χαρακτήρας της Αγοράς.
Χ.Δ.


Με Χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος η Ξάνθη
Μετά τα χριστουγεννιάτικα ‘’δέντρα’’ με λαμπάκια εν είδει κώνου, ο δήμος Ξάνθης αποφάσισε φέτος να στολίσει την κεντρική πλατεία με ένα φυσικό δέντρο που ξεπερνά τα 10 μέτρα. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνει η φωταγώγησή του από τον Δήμαρχο Ξάνθης, μαζί με τα επίσημα εγκαίνια της Γειτονιάς του Άη Βασίλη στην πλατεία Διοικητηρίου. Όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα, που δεν είναι αρκετή για να αλλάξει τις διαθέσεις των περισσοτέρων Ξανθιωτών. Γι’ αυτό και κάποιοι έσπευσαν να καταδικάσουν, με κείμενά τους στο διαδίκτυο, την απόφαση αυτή, θεωρώντας την υποκριτική σε σχέση με την οικολογική συνείδηση που προβάλλεται από τον δήμο. Όπως εξήγησαν όμως κάποιοι πιο ενημερωμένοι και λιγότερο επικριτικοί για οτιδήποτε συμβαίνει, το δέντρο προέρχεται από φυτώρια ελάτου, από τα οποία ζουν ολόκληρα χωριά, καλλιεργώντας τα άγονα χωράφια τους με αυτά, αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό. Παράπονα που δεν υπήρχε τόσα χρόνια χριστουγεννιάτικο δέντρο, παράπονα και τώρα που υπάρχει.
Χ.Δ.


Κούφια λόγια…
Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες της τοπικής κοινωνίας στο άκουσμα ενδεχόμενης επαναλειτουργίας της Χαρτοβιομηχανίας DIANA. Μέχρι και ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου θα στείλει ψήφισμα στην υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη υποστηρίζοντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Κι είναι και λογικό και θεμιτό και θετικό αν γίνει με τόση ανεργία που έχει στο νομό μας. Αλλά το ερώτημα είναι πώς μπορεί να γίνει; Απ’ ότι ξέρουμε ήταν μια ιδιωτική επιχείρηση που πτώχευσε. Γιατί ακούστηκαν και κάτι περί αυτοδιαχείρησης από τους εργαζόμενους. Δηλαδή οι 120 απολυμένοι της DIANA που οι περισσότεροι παραμένουν άνεργοι θα λειτουργήσουν το εργοστάσιο; Και με τι λεφτά; Με λεφτά του ΕΣΠΑ; Να συνέλθουμε λίγο παρακαλώ….
Φοβάμαι πως όλα αυτά είναι κούφια λόγια που λέει ο λαός… για να μην πω τίποτε χειρότερο!
Μ.Ξ.


Όργιο φοροδιαφυγής…
Λαβράκια έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου. Συνταξιούχος με 2,7 εκατ., καφετζής με 3,6 εκατ., ιδιωτικός υπάλληλος με κρυφά εισοδήματα 18,4 εκατ. Ευρώ, ιερόδουλης με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είναι μερικές από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις. Επίσης Γιατροί, δικηγόροι, αγρότες, επιχειρηματίες, ακόμη και ανεπάγγελτοι κατά δήλωση τους, πιάστηκαν στη τσιμπίδα των διασταυρώσεων των φορολογικών τους δηλώσεων με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. 7 περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην περιφέρεια μας μεταξύ των οποίων και η ιερόδουλος!
Το όργιο της φοροδιαφυγής καλά κρατεί!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…