Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Σ. Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι είναι η αντιπολίτευση στη χώρα»

Σ. Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι είναι η αντιπολίτευση στη χώρα»

0
theodorakis panteleimon

Πολιτική δήλωση στο «Ε» του επικεφαλής του Ποταμιού από την Ξάνθη. Είχε συνάντηση μιας ώρας με τον μητροπολίτη Ξάνθης

Μίλησε στ συνέδριο των Θρακών στις Φέρες Έβρου: «Η Θράκη πρέπει να αναπτυχθεί. Αν δεν γίνει αυτό η Ελλάδα θα χάσει», υποστήριξε

Ως τον μοναδικό φορέα που σηκώνει στους ώμους του το «βάρος» της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση ελλείψει αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι αυτό συνεπάγεται από πολιτική ευθύνη που φέρει, προσδιόρισε το «Ποτάμι» ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης με αποκλειστική δήλωσή του στο «Ε» λίγο μετά την συνάντησή του με τον μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Νωρίτερα ο κ. Θεοδωράκης παρέστη και μίλησε στο συνέδριο των Θρακών στις Φέρες του Έβρου όπου και ανέπτυξε τις θέσεις και το σχέδιο του Ποταμιού για την ανάπτυξη της Θράκης.

Πολιτική δήωση του Σ. Θεοδωράκη στο «Ε»

«Το Ποτάμι είναι ο κύριος αντιπολιτευτικός φορέας στην χώρα. Έχουμε απόψεις για όλα αυτά που μας απασχολούν και είμαστε αποφασισμένοι να ελέγχουμε καθημερινά την κυβέρνηση και να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις υπέρ των πολλών. Δεν δέχομαι ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση αλλά υπάρχει το Ποτάμι» ήταν η απάντηση του κ. Θεοδωράκη στην ερώτηση του «Ε» αναφορικά με το πολιτικό σκηνικό και την απουσία αντιπολίτευσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την χώρα όπου εκκρεμούν ζητήματα όπως το Ασφαλιστικό, το Προσφυγικό καθώς και τα νέα προαπαιτούμενα που θα τεθούν προς ψήφιση εντός των επόμενων ημερών.

Ζητούμενο η ανάπτυξη της Θράκης

Αυτό ήταν το ζητούμενο στο συνέδριο των Θρακών αλλά και το αντικείμενο της συζήτησης μιας ώρας του κ. Θεοδωράκη με τον μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα. Σ’ ότι αφορά το συνέδριο ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Με καλέσανε οι δήμοι, το θέμα ήταν η ανάπτυξη της περιοχής. Αυτό που συμφωνήσαμε και νομίζω ότι συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια των αρχών, των δήμων, των ανθρώπων που εκπροσωπούν τις παραγωγικές δυνάμεις ώστε να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο στην περιοχή. Η Θράκη πρέπει να αναπτυχθεί. Αν δεν γίνει αυτό η Ελλάδα θα χάσει. Η Ευρώπη επιτάσσει την ενίσχυση αυτών των περιοχών και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το κάνουμε. Πρέπει οι άνθρωποι εδώ στην Θράκη χριστιανοί και μουσουλμάνοι να νιώθουν ότι ζουν σ’ ένα μέρος που υπάρχει ευμάρεια».

Ενώ σ’ ότι αφορά το αντικείμενο συζήτησης με τον κ. Παντελεήμονα: « Όσο κι αν σας ξαφνιάζει μιλήσαμε πιο πολύ για το θέμα της ανάπτυξης της περιοχής το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή των πολιτών παρά τα επιμέρους που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Γιατί τα της εκκλησίας είναι της εκκλησίας και τα της πολιτικής είναι της πολιτικής. Ευχαριστώ πολύ τον Σεβασμιώτατο για την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή βραδινή συνάντηση. Ο κ. Παντελεήμων δώρισε στον κ. Θεοδωράκη την έκδοση «Θρησκευτικά Μνημεία στο Νομό Ξάνθης» όπου η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου σε συνεργασία με την Μουφτεία Ξάνθης έχουν συμπεριλάβει τα χριστιανικά, μουσουλμανικά και εβραϊκά μνημεία της περιοχής. Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωράκη για την επίσκεψή του και προέτρεψε: «Να προσέχουν όλοι την πατρίδα ιδιαίτερα αλλά και την Θράκη».

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Θεοδωράκης συνοδεύονταν οπό τον κ. Άρη Σαββίδη και άλλα στελέχη του Ποταμιού και αφού έκανε μια βόλτα στην πόλη αναχώρησε για Θεσσαλονίκη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Σε καθαρά θεσμικό πλαίσιο και σε μάλλον χαμηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία του Νίκου Δένδι…