Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ετοιμάζεται για την επανέναρξη του πρωταθλήματος η Skoda Ξάνθη

Ετοιμάζεται για την επανέναρξη του πρωταθλήματος η Skoda Ξάνθη

0
lucesku-proponisi

Την Κυριακή 03 Ιανουαρίου 2016 ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια

Προπονήθηκε ο Γούτας – συνεχίζεται το ψάξιμο για επιθετικό

Μετά την 5νθήμερη εορταστική άδεια των Χριστουγέννων, η Skoda Ξάνθη επέστρεψε το απόγευμα του Σαββάτου (26/12) στις προπονήσεις, στα γήπεδά της στο αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων. Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές αφού αντάλλαξαν ευχές κι ευχήθηκαν τα καλύτερα στους Μανώλη Παπαστεριανό, Μανώλη Μπέρτο και Μανώλη Δεμένικο που είχαν την ονομαστική τους εορτή, στη συνέχεια ακολούθησαν το πρόγραμμα προπόνησης που περιλάμβανε ασκήσεις κατοχής μπάλας και τακτικής μετά την προθέρμανση.

Από την πρώτη ημέρα προπονήσεων μετά την άδεια, ενσωματώθηκε και ο Δημήτρης Γούτας στην προετοιμασίας, μετά την επιστροφή του από τον Ολυμπιακό. Να υπενθυμίσουμε ότι ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός θα αγωνίζεται με τη φανέλα της ξανθιώτικης ομάδας για το επόμενο εξάμηνο, μες τη μορφή δανεισμού από τους «ερυθρόλευκους».

Ετοιμάζονται για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και το παιχνίδι με ΠΑΟΚ

Δεν λείπουν τα προβλήματα από τις προπονήσεις της Skoda Ξάνθη καθώς με ατομικό πρόγραμμα συνεχίζουν τέσσερις παίκτες λόγω διάφορων τραυματισμών και μικροενοχλήσεων που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα με ατομικό πρόγραμμα ξεκίνησαν από το περασμένο Σάββατο και συνεχίζουν οι Παπαστεριανός, Μπαξεβανίδης, Κρίστοφερ και Δεμένικος, και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα προλάβουν να είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Με τον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον «δικέφαλο του Βορρά» θα ξεκινήσει η ξανθιώτικη ομάδα το Β’ γύρο του πρωταθλήματος στην επανέναρξη του που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί την Κυριακή 03/01/2016 στις 17:15 στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων και θα είναι το πρώτο παιχνίδι μίας σειράς δύσκολων αγώνων που έχει μπροστά της η Ξάνθη, καθώς θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια με ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητο Αθ. (εντός), Ολυμπιακό (εκτός), Ηρακλή (εντός)και Παναθηναϊκό (εκτός).

Συνεχίζεται το ψάξιμο για επιθετικό – ο Σκούρτης στη λίστα

Εν τω μεταξύ οι ιθύνοντες της Skoda Ξάνθη συνεχίζουν το ψάξιμο για την ενίσχυση της ομάδας ενόψει της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Η πρώτη κίνηση που έγινε αφορούσε το δανεισμό του Γούτα, ενώ την ίδια στιγμή αποχώρησαν δύο παίκτες (Τόμιτς, Έλτον). Το πρόβλημα που παρατηρείται ωστόσο και στο οποίο εστιάζουν την προσοχή τους οι άνθρωποι της ξανθιώτικης ομάδας αφορά την ενίσχυση στην επιθετική γραμμή όπου λείπει το «εύκολο» γκολ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο ήδη έγιναν κάποιες επαφές με τον 23χρονο επιθετικό Βασίλη Σκούρτη, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης στο τέλος του μήνα. Ο Σκούρτης ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και για πρώτη φορά έπαιξε σε επαγγελματικό επίπεδο με τον Πανιώνιο τη σεζόν 2010-2011, στο δεύτερο μισό της οποίας συνέχισε με το Θρασύβουλο.

Ακολούθησε το πέρασμα του από τα Χανιά και τον Πλατανιά πριν μετακομίσει στην Πορτογαλία για λογαριασμό των Βιλαβερντένσε και Τοντέλα διαδοχικά. Η εκκίνηση της σεζόν 2013-2014 τον βρήκε στην Ολλανδία και τη Ρόντα, ενώ στο πρώτο μισό της περυσινής αγωνίστηκε με τη Νίκη Βόλου. Εδώ κι ένα χρόνο βρίσκεται στην Τρίπολη, φορώντας τη φανέλα του Αστέρα. Φέτος έχει 8 συμμετοχές με τους Αρκάδες (5 στη Super League, 2 στο Κύπελλο Ελλάδας και 1 στο Europa League) και τρία γκολ, με το ένα μάλιστα να το έχει σημειώσει στις 18 Οκτωβρίου, στον αγώνα των Αρκάδων κόντρα στην Ξάνθη.

SUPER LEAGUE

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Αστέρας Τρ. – Πανθρακικός (NS3)

17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια (NS1)

19.30: Ηρακλής – ΑΕΛ Καλλονής (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Πλατανιάς – Α.Ε.Κ. (NS2)

17.15: Skoda Ξάνθη – Π.Α.Ο.Κ. (NS2)

17.15: Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ. (NS4)

19.30: Πανιώνιος – Ολυμπιακός (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

19.30: Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός (NS1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 42

2. Παναθηναϊκός 28*

3. Α.Ε.Κ. 28

4. Π.Α.Ο.Κ. 26

5. Πανιώνιος 23

6. Λεβαδειακός 22

7. Αστέρας Τρ. 21

8. ΠΑΣ Γιάννινα 18

9. Ηρακλής 18

10. Βέροια 18

11. Πλατανιάς 18

12. Skoda Ξάνθη 17

13. Παναιτωλικός 16

14. Ατρόμητος Αθ. 16

15. Πανθρακικός 11

16. ΑΕΛ Καλλονής 7

* Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…