Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Πολιτικά «κάλαντα» στον δήμο Αβδήρων

Πολιτικά «κάλαντα» στον δήμο Αβδήρων

0
dimarxio avdiron-empros

Τα «έψαλλαν» μεταξύ τους Τσιτιρίδης – Τσολακίδης με αφορμή τον προϋπολογισμό που είχε έλλειμμα 261.971 ευρώ στα ανταποδοτικά τέλη

Για «προχειρότητα και ανευθυνότητα» καταγγέλλει τον Τσιτιρίδη ο Τσολακίδης -Μύδροι Τσιτιρίδη για αντιδήμαρχο του Τσολακίδη που βρέθηκε με μηδενικά τέλη

Προπαραμονή επέλεξε να πει τα … «κάλαντα» στον δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πρώην δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης, ανοίγοντας ένα κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης που αντίκειται στο …πνεύμα των Χριστουγέννων και έχει ως επίκεντρο τον προϋπολογισμό του δήμου! Ειδικότερα η κόντρα «άναψε» με αφορμή το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 2016 που κατέθεσε και ψήφισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο στις 13-11-2015, δεν ήταν ισοσκελισμένος στα ανταποδοτικά τέλη – όπως ορίζει ο νόμος – παρουσιάζοντας έλλειμμα κατά 261.971,20 ευρώ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη κατά τον έλεγχο νομιμότητας – κατόπιν ένστασης του κ. Τσολακίδη ο οποίος και το επεσήμανε εξ αρχής ότι είναι παράτυπο και ο ίδιος και η παράταξή του τον καταψήφισαν – ενώ την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή αντέτεινε πως προϋπολόγισε αυτά τα χρήματα προκειμένου να έχει την δυνατότητα να κάνει προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις στην υπηρεσία Καθαριότητας.  

Για «προχειρότητα και ανευθυνότητα» καταγγέλλει τον Τσιτιρίδη ο Τσολακίδης

Με ανακοίνωση του ο κ. Τσολακίδης ενημερώνει τους δημότες του δήμου Αβδήρων πως : «Ο προϋπολογισμός του Δήμου Αβδήρων που ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφούσα παράταξη για το έτος 2016 πρόσφατα, ακυρώθηκε από το υπ αριθμόν 15327/22-12-2015 έγγραφο της Προϊσταμένης Αρχής γιατί είχε έλλειμμα στα ανταποδοτικά τέλη τουλάχιστον κατά 261.971,20 ευρώ. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για μια ακόμη φορά χωρίς να επιχαίρουμε γι αυτό, για την προχειρότητα και την ανευθυνότητα που αντιμετωπίζει η νέα διοίκηση τα οικονομικά θέματα του Δήμου μας. Ελπίζουμε στο μέλλον μετά τα τόσα παθήματα του ο κ.Τσιτιρίδης Γεώργιος να εισακούσει τις προτάσεις μας για το καλό του τόπου μας».

Μύδροι Τσιτιρίδη για αντιδήμαρχο του Τσολακίδη

Σήκωσε το γάντι ο δήμαρχος Αβδήρων και εξηγεί για ποιο λόγο δεν υπάρχει αυτό το έλλειμμα σημειώνοντας ότι και πέρσι ακολουθήθηκε η ίδια τακτική προκειμένου να έχουν την δυνατότητα για 2μηνες προσλήψεις και είχε εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη υπονοώντας ότι η ένσταση του κ. Τσολακίδη αυτή την φορά προκάλεσε την απόρριψη.. Αναφέρει μεταξύ άλλων: « Η υπέρβαση αυτή των εξόδων οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δήμος Αβδήρων έκανε πρόσληψη 15 ατόμων με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας για το 2016 και ανανεώθηκε αυτοδίκαια η σύμβαση άλλων 5 εργαζομένων, προκειμένου ο Δήμος να προσφέρει όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες του στον τομέα της καθαριότητας. Επίσης υπήρχε προγραμματισμός να γίνει πρόσληψη και άλλων εργατών καθαριότητας (με δίμηνες συμβάσεις και ημερομίσθια) κατά την διάρκεια του 2016».

Παράλληλα προχωρά ένα βήμα πιο πέρα και καταγγέλλει μεροληπτική μεταχείριση σε πρώην αντιδήμαρχο του κ. Τσολακίδη που δήλωσε μηδενικά τετραγωνικά για την κύρια κατοικία της και συγγενικού της προσώπου κατά την καταμέτρηση που είχε γίνει με αποτέλεσμα να πληρώνει μηδενικά τέλη.

«Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια….»

Η δημοτική αρχή συμμορφώθηκε – ως όφειλε – και ισοσκέλισε τα ανταποδοτικά τέλη. Έτσι η Αποκεντρωμένη έδωσε το «πράσινο φως « στον προϋπολογισμό του δήμου Αβδήρων στις 24/12/2015 όπως γνωστοποιεί στους δημότες του ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης επισημαίνοντας όμως ότι «θύματα» αυτής την ιστορίας είναι οι άνεργοι του δήμου που περίμεναν να κάνουν ένα μεροκάματο και ότι τους το στέρησε ο κ. Τσολακίδης: « Ο προϋπολογισμός του έτους 2016 του Δήμου Αβδήρων έχει εγκριθεί από τις 24/12/2015 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης παρά τις ενστάσεις και τα εμπόδια που δημιούργησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τσολακίδης. Τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να στερήσει σε 20 – 30 ανέργους συνδημότες μας την ευκαιρία να εργαστούν με δίμηνες συμβάσεις στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου, προκειμένου ο Δήμος Αβδήρων να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους κατοίκους του με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους».

Τσολακίδης δριμύτερος…

Σχολιάζοντας στο «Ε» ο κ. Τσολακίδης τόνισε πως: Ο νόμος το λέει ρητά ότι πρέπει να είναι ισοσκελισμένα τα ανταποδοτικά τέλη. Αυτό που έκανε ο κ. Τσιτιρίδη ενέχει και ποινική δίωξη. Επειδή είναι δήμαρχος δεν σημαίνει ότι μπορεί να δικάζει ή να νομοθετεί… Υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τηρούνται. Γενικά ο τρόπος λειτουργίας του δημάρχου είναι ανεύθυνος , επιπόλαιος και προβληματικός. Εμείς σαν αντιπολίτευση έχουμε χρέος να επισημάνουμε τα λάθη για το καλό του δήμου». Αναφορικά με τις καταγγελίες για την πρώην αντιδήμαρχο με μηδενικά τέλη ο κ. Τσολακίδης δήλωσε άγνοια και ότι αυτό ήταν θέμα των μηχανικών που έκαναν την καταμέτρηση και ότι ο ίδιος φυσικά δεν είχε καμιά παρέμβαση στο έργο τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…