Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Οι αθλητές Crossfit αποδείχθηκαν… παντός καιρού!

Οι αθλητές Crossfit αποδείχθηκαν… παντός καιρού!

0
women-fitness

Η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου δεν εμπόδισε τους αγώνες «Xanthi Cross Games» που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία

Στο γήπεδο της Ασπίδας και στο γυμναστήριο του ΟΦΚΑ στο ΔΑΚ πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με την ισχυρή βροχόπτωση και το δυνατό αέρα το πρωί της Κυριακής δεν πτόησαν τους αθλητές του Crossfit που συμμετείχαν στους αγώνες «Xanthi Cross Games» που αγωνίστηκαν κανονικά κι έτσι η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η μόνη διαφοροποίηση στο πρόγραμμα αφορούσε το χώρο που πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες, καθώς την πρώτη ημέρα του διημέρου (Σάββατο) έγιναν στο γήπεδο της Ασπίδας (ΔΑΚ), όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, ενώ την 2η ημέρα (Κυριακή), λόγω της κακοκαιρίας μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο του ΟΦΚΑ που στεγάζεται κάτω από την κερκίδα του σταδίου.

Αθλητές… παντός καιρού

Οι επίδοξοι αθλητές Crossfit αποδείχθηκαν… παντός καιρού και δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες τους παρά την κακοκαιρία. Στη διοργάνωση εξάλλου συμμετείχαν 110 αθλητές από διάφορες πόλεις της Β. Ελλάδας και με μεγάλη όρεξη, δύναμη και σθένος ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους με επιτυχία.

Οι αθλητές χωρισμένοι ανά ομάδες και κατηγορίες δυσκολίας και έχοντας αντίπαλο το… χρονόμετρο, έπρεπε να ολοκληρώσουν τα – απαιτητικά – σετ ασκήσεων και, ανάλογα με τις επιδόσεις τους βαθμολογούνταν από τους κριτές, λαμβάνοντας έτσι την αντίστοιχη βαθμολογία για την τελική κατάταξη.

Έλξεις σε μονόζυγο, άρση βαρών, τρέξιμο και άλλες ασκήσεις γυμναστικής ήταν οι προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν και ανάλογα με την επιτυχία και το χρόνο που ολοκλήρωναν τις προσπάθειες προέκυπτε και η βαθμολογία.

Στους 1ους αγώνες «Xanthi Cross Games» οι τρεις πρώτοι νικητές ανά κατηγορία ήταν οι:

Κατηγορία Elite Men:

1ος: Πετρίδης Γιώργος (LAB)

2ος: Διαμαντής Στάθης (Crossfit Ioannina)

3ος: Καρακάρας Μιχάλης (BOX Serres)

Κατηγορία Fitness Men:

1ος: Κιασίφ Εμρέ (Ghetto Komotini)

2ος: Μαμουλίδης Βίκτωρας (Ghetto Komotini)

3ος: Πιστόλας Βαγγέλης (BOX Serres)

Κατηγορία Fitness Women:

1η: Αντωνίου Μαρία (Crossfit Edessa)

2η: Τσικέλη Ελένη (BOX Serres)

3η: Βαρβαρίγου Μαρία (Ghetto Komotini)

«Θετικός ο απολογισμός των αγώνων»

Για τους αγώνες μίλησε στο «Ε» η γυμνάστρια/προπονήτρια Crossfit Κατερίνα Βαρελά (Cates Crossfit Xanthi) που είχε αναλάβει και τη διοργάνωση η οποία τόνισε:

Κ.Β.: «Αν και η κακοκαιρία μας δημιούργησε ορισμένα προβλήματα και προέκυψαν αλλαγές στο πρόγραμμα η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία καθώς όλοι οι αθλητές κατάφεραν να διαγωνιστούν και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις προσπάθειες τους. Σημαντικό ήταν το ότι υπήρξαν δύο κατηγορίες (Elite και Fitness) όπου οι συμμετέχοντες έπαιρναν μέρος ανάλογα με τις δυνατότητες τους κι έτσι μπόρεσαν να διαγωνιστούν είτε έχοντας να περάσουν αγωνίσματα επαγγελματικού επιπέδου, ή να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη 2η κλίμακα όπου επίσης υπήρξε μεγάλος συναγωνισμός. Αρκετοί εξάλλου ήταν αυτοί που πήραν για πρώτη φορά μέρος σε αγώνες Crossfit και μπόρεσαν να ζήσουν από κοντά αυτή την εμπειρία. Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ικανοποιημένοι, αν κρίνω και από τα θετικά σχόλια που εξέφραζαν για το επίπεδο των αγώνων και τη συνολική διοργάνωση. Μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που μας έλεγαν ότι θέλουν να δηλώσουν από τώρα συμμετοχή, για το 2ο πρωτάθλημα που σκοπεύουμε να φιλοξενήσουμε στην πόλη, τον Οκτώβριου του επόμενου έτους!».

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …