Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κύκλωμα με μαϊμού επιδοτήσεις οστρακοκαλλιεργειών στη Ροδόπη

Κύκλωμα με μαϊμού επιδοτήσεις οστρακοκαλλιεργειών στη Ροδόπη

0
ostraka rakintzis

Εντολή Παυλίδη για έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας για τις επιδοτήσεις ύψους 650.000 ευρώ

Η υπόθεση αφορά κύκλωμα υπαλλήλων, που φέρεται να δρούσε στη Νομαρχία Ροδόπης και έχει πλαστογραφήσει έγγραφα, εξασφαλίζοντας υπέρογκες αποζημιώσεις για οστρακοκαλλιεργητές, που φτάνουν τα 650.000 ευρώ, με πλαστογραφημένες αποφάσεις του τότε Νομάρχη, Άρη Γιαννακίδη.

Με μία σειρά πλαστών εγγράφων από το 2010, που φέρουν την υπογραφή πολιτικών και διοικητικών παραγόντων, στήθηκε η υπόθεση της αποζημίωσης των οστρακοκαλλιεργητών -όπως αναφέρει το πόρισμα- και όταν τελικά εγκρίθηκε το ποσό των 75.000 ευρώ, οι παραγωγοί αρνήθηκαν να λάβουν τα χρήματα διεκδικώντας μεγαλύτερο ποσό, που έφτανε τα 650.000. Το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες αρχές αλλά και στην Εισαγγελία Ροδόπης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών. Ο μίτος του σκανδάλου ξετυλίγεται από την πλαστότητα των εγγράφων, που καταγράφεται στο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή. Στα έγγραφα, που κατέθεσαν οι οστρακοκαλλιεργητές, καταγράφεται ότι το όριο των τοξινών δεν απαιτούσε τη διακοπή της συλλογής των οστράκων, αλλά την εντατικοποίηση των ελέγχων με βάση εγκύκλιο που είχε εκδώσει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην Εισαγγελία Ροδόπης, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την αναζήτηση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών. Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια ΑΜΘ αναφέρει: «Μετά από σχετικά δημοσιεύματα και από πληροφόρηση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, λαμβάνοντας για πρώτη φορά γνώση, δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γεώργιο Παυλίδη, εντολή εκκίνησης της πειθαρχικής διερεύνησης και του ελέγχου, για όσα εμπεριέχονται σε αυτά και αναφέρονται στο 2010 επί Νομαρχίας Ροδόπης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…