Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Η Ξάνθη ετοιμάζεται για δοκιμασίες… Crossfit

Η Ξάνθη ετοιμάζεται για δοκιμασίες… Crossfit

0
varela

Το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου στο γήπεδο της Ασπίδας θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crossfit

Κορυφαίοι αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα αναμένεται να πάρουν μέρος – δυνατότητα συμμετοχής και για αρχάριους

Η Ξάνθη γνώρισε το Crossfit τον Οκτώβριο του 2013, όταν η γυμνάστρια/προπονήτρια Κατερίνα Βαρελά λειτούργησε για πρώτη φορά στην πόλη μας το γυμναστήριο «Cates Crossfit Xanthi» στο οποίο οι ασκούμενοι προπονούνται αποκλειστικά στο – σχετικά νέο – απαιτητικό αυτό είδος γυμναστικής.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από το κοινό με το Crossfit να διαδίδεται με γρήγορους ρυθμούς, όπως συμβαίνει παγκοσμίως εδώ και μερικά χρόνια.

Πλέον, δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του «Cates Crossfit Xanthi», η Ξανθιώτισσα προπονήτρια και οι συνεργάτες της ετοιμάζονται να βάλουν για τα καλά την πόλη στον «χάρτη» του αθλήματος, καθώς θα διοργανώσουν Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος δεκάδες – ενδεχομένως και εκατοντάδες – αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crossfit έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου 2015, με χώρο διεξαγωγής το γήπεδο της Ασπίδας. Εκεί κατά τις ώρες 10.00-18.00 οι συμμετέχοντες θα δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε διάφορα αθλήματα που εντάσσονται στο Crossfit όπως διάφορα αερόβια αγωνίσματα στίβου, τρέξιμο, εμπόδια αλλά και μονόζυγα, κρίκοι κ.α. Παράλληλα όσοι πάρουν μέρος θα διαγωνίζονται και στις κλασικές ασκήσεις επιδεξιότητας του νεοεμφανιζόμενου αθλήματος/είδους γυμναστικής.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ανοιχτό χώρο η διοργάνωση

Από τότε που το Crossfit έφτασε στην Ελλάδα, έχουν διοργανωθεί αρκετοί αγώνες και πρωταθλήματα, όμως η επερχόμενη διοργάνωση που θα γίνει στο γήπεδο της Ασπίδας θα έχει ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό, καθώς θα γίνει σε ανοιχτό χώρο σε αντίθεση με τις υπόλοιπες συναντήσεις ανά την Ελλάδα που γίνονται συνήθως σε γυμναστήρια ή κλειστά γήπεδα.

Έτσι η πρωτοποριακή αυτή κίνηση αναμένεται να προσελκύσει επιπλέον αθλητές, ενώ και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους διάφορους διαγωνισμούς.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι εκτός από τις παρουσίες κορυφαίων αθλητών Crossfit διαφόρων κατηγοριών απ’ όλη την Ελλάδα, θα υπάρχει και η δυνατότητα σε αρχάριους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα αθλήματα ώστε να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα αλλά και να «τεστάρουν» τις αντοχές και δυνάμεις τους.

«Κερδισμένοι όσοι πάρουν μέρος αλλά και η πόλη»

Για την επερχόμενη διοργάνωση η προπονήτρια Κατερίνα Βαρελά δήλωσε στο «Ε»:

Κ.Β.: «Αν και λειτουργούμε μόλις δύο χρόνια, με τους αθλητές μου έχουμε πάρει μέρος σε αρκετές διοργανώσεις Crossfit στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θέληση όλων ήταν να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στην πόλη μας. Έτσι μετά από πολύ σκέψη, προετοιμασίες και τρέξιμο, καταφέραμε να κλείσουμε για τις παραπάνω ημερομηνίες τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην Ξάνθη για το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου. Από την πρώτη στιγμή τα μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά και εκτιμώ ότι θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα και θα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση τέτοιου είδους που γίνεται στη Β. Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη και επάνω.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθει πάρα πολύς κόσμος που θα μείνει για το διήμερο οπότε θα έχει όφελος και η πόλη, εκτός φυσικά από τα οφέλη και τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν όσοι πάρουν μέρος στους αγώνες. Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τη διοργάνωση για τον Οκτώβριο κάθε έτους, έτσι ώστε να γιορτάζουμε και τα «γενέθλια» του».

* Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 2541068870 ή να επισκέπτονται το γυμναστήριο «Cates Crossfit Xanthi» (Λ. Στρατού 82). Το επόμενο διάστημα θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο η σχετική ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…