Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στα Πηγάδια ο Σάντος για τον αγώνα Ελπίδων Ελλάδα – Πορτογαλία Θα «τσεκάρει» τους νεαρούς παίκτες ο γνωστός Πορτογάλος Ομοσπονδιακός Σήμερα (18:30) στο «Skoda Xanthi Arena» η αναμέτρηση για τα προκριματικά του Euro U21 Υπό το βλέμμα του Ομοσπονδιακού

Στα Πηγάδια ο Σάντος για τον αγώνα Ελπίδων Ελλάδα – Πορτογαλία Θα «τσεκάρει» τους νεαρούς παίκτες ο γνωστός Πορτογάλος Ομοσπονδιακός Σήμερα (18:30) στο «Skoda Xanthi Arena» η αναμέτρηση για τα προκριματικά του Euro U21 Υπό το βλέμμα του Ομοσπονδιακού

0
santos-kerkida

Θα «τσεκάρει» τους νεαρούς παίκτες ο γνωστός Πορτογάλος Ομοσπονδιακός

Σήμερα (18:30) στο «Skoda Xanthi Arena» η αναμέτρηση για τα προκριματικά του Euro U21

Υπό το βλέμμα του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Πορτογαλίας Φερνάντο Σάντος θα διεξαχθεί ο σημερινός αγώνας των εθνικών ομάδων Ελπίδων Ελλάδας – Πορτογαλίας, που θα διεξαχθεί στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων στις 18:30.

Η αναμέτρηση αφορά επίσημο ματς της προκριματικής φάσης για το UEFA U21 EURO 2017 ενώ η είσοδος για το σημερινό παιχνίδι θα είναι δωρεάν.

Για 3η φορά στα VIP του γηπέδου των Πηγαδίων ως Ομοσπονδιακός προπονητής

Ο Φερνάντο Σάντος που μόλις πριν λίγες ημέρες πανηγύρισε την πρόκριση με την Εθνική Ανδρών Πορτογαλίας για το Euro 2016, στη σημερινή αναμέτρηση θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει τους νεαρούς παίκτες του πορτογαλικού συγκροτήματος, καθώς ως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών της Πορτογαλίας έχει την εποπτεία και όλων των μικρότερων Εθνικών, όπως έκανε και όταν ήταν στην Ελλάδα.

Έτσι αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, θα βρεθεί το απόγευμα της Τρίτης στα Πηγάδια ενώ θα είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά το περιπετειώδες τέλος της συνεργασίας του με την ΕΠΟ έπειτα από το ματς με την Κόστα Ρίκα στην Βραζιλία, όπου χάθηκε στα πέναλτι η πρόκριση τους οκτώ του Μουντιάλ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σάντος έρχεται ως Ομοσπονδιακός προπονητής στο γήπεδο της Ξάνθης, καθώς προηγήθηκαν δύο φορές όταν όμως ο γνωστός τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.

Η πρώτη φορά ήταν στις 06/11/2010, όταν ο Σάντος είχε έρθει με τον τότε συνεργάτη του στην Εθνική Ελλάδας Ζήση Βρύζα, για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι Skoda Ξάνθη – Ηρακλής (2-2). Σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, (17/02/2012) ο Σάντος είχε ξαναβρεθεί στα επίσημα του «Skoda Ξάνθη Arena» μαζί με τον επίσης συνεργάτη του, Αντώνη Μήνου, για να δει από κοντά το ματς Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 0-1.

Η αποστολή της Εθνικής Ελπίδων

Όσον αφορά στα του σημερινού αγώνα, η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε χθες τη μίνι – προετοιμασία που έκανε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στο Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων και είναι έτοιμη για το δύσκολο ματς κόντρα στους Πορτογάλους.

Στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων ο προπονητής Αντώνης Νικοπολίδης (που θα κάνει πρεμιέρα στον πάγκο ως Ομοσπονδιακός της Ελπίδων) κάλεσε τους εξής παίκτες:

Τερματοφύλακες: Χουτεσιώτης Ελευθέριος (Ολυμπιακός), Μπάρκας Βασίλειος (Ατρόμητος Αθ.).

Αμυντικοί: Πούγγουρας Αχιλλέας (Βέροια), Χουχούμης Αδαμάντιος (Παναθηναϊκός), Γιαννούλης Δημήτριος (Βέροια), Βούρος Πραξιτέλης (Ολυμπιακός), Σάλιακας Εμμανουήλ (Ολυμπιακός), Ρισβάνης Σπυρίδων (Πανιώνιος).

Μέσοι: Σιώπης Εμμανουήλ (Πανιώνιος), Χαρίσης Χαρίλαος (ΠΑΟΚ), Δώνης Χρήστος (Παναθηναϊκός), Μύγας Γεώργιος (Παναιτωλικός), Μυστακίδης Ιωάννης (ΠΑΟΚ).

Επιθετικοί: Μαυρίας Χαράλαμπος (Sunderland), Γιακουμάκης Γεώργιος (Πλατανιάς), Τσιλιανίδης Κοσμάς (Ηρακλής), Φούντας Ταξιάρχης (Αστέρας Τρ.), Ιωαννίδης Νικόλαος (Borussia Dortmund).

Να σημειώσουμε ότι στην πορτογαλική ομάδα προπονητής είναι ο Ρούι Ζορζ ενώ στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες που αγωνίζονται στις Β’ ομάδες των Πόρτο, Σπόρτινγκ, Μπενφίκα αλλά και στις Β’ ισπανικών συλλόγων (Βαλένθια, Βαγιαδολίδ κ.α.).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Ισραήλ 4 (2 αγ.)

2. Αλβανία 4 (3 αγ.)

3. Ουγγαρία 3 (1 αγ.)

4. Πορτογαλία 3 (1 αγ.)

5. Ελλάδα 3 (1 αγ.)

6. Λιχτενστάιν 0 (4 αγ.)

* Η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση θα προκριθεί στην τελική φάση ενώ η 2η θα παίξει σε μπαράζ όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…