Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Μπουγελώματα» στον Δήμο Αβδήρων

«Μπουγελώματα» στον Δήμο Αβδήρων

0
dimarxio avdiron-empros

Με αφορμή την προγραμματική για τη γεώτρηση της Ν. Κεσσάνης. Ο π. πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γ. Σίσκος καταγγέλλει ευνοϊκές διακρίσεις εις βάρος των υπολοίπων και της εταιρείας

Χατζόπουλος: «Δεν μας αγγίζουν οι καταγγελίες. Μέλημά μας η αύξηση εσόδων της εταιρείας»

«Μπουγελώματα» στον δήμο Αβδήρων μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων, με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης να υπογράψει προγραμματική με τον δήμο για να διαχειρίζεται η ΔΕΥΑ την γεώτρηση της Νέας Κεσσάνης (στην περιοχή Αμπέλια) κατ’ εξαίρεσιν κι ενώ έχει εκχωρήσει στην άρδευση και το δίκτυο ομβρίων στο δήμο με παλαιότερες αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Ο π. πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Αβδήρων καταγγέλλει εύνοια των αγροτών της Κεσσάνης εις βάρος των υπολοίπων και της εταιρείας

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο με καταγεγραμμένη στα πρακτικά την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑ κ. Γιώργου Σίσκου ο οποίος μιλώντας στο «Ε» εγκάλεσε την δημοτική αρχή και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Νίκο Χατζόπουλο καταλογίζοντας επιλεκτική εύνοια των 135 αγροτών που αντλούν νερό από την γεώτρηση έναντι των υπολοίπων 1340 αγροτών του αγροκτήματος Γενισέας που καταναλώνουν νερό ύδρευσης για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους καθώς οι μεν πρώτοι πληρώνουν το νερό 20 λεπτά τα πρώτα 100 κυβικά και 30 λεπτά τα παραπάνω οι δε δεύτεροι σε τριπλάσια τιμή (60 λεπτά). Επεσήμανε πως αυτή η ενέργεια του προέδρου ζημιώνει την ΔΕΥΑ όπως επίσης και η απόφασή του να μην πληρώσουν το νερό που καταναλώθηκε στις ντουζιέρες οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες και υπονόησε ότι : «η δημοτική αρχή ασκεί ψηφοθηρική πολιτική ζημιώνοντας την εταιρεία».

Χατζόπουλος: «Δεν μας αγγίζουν οι καταγγελίες. Μέλημά μας η αύξηση εσόδων της εταιρείας»

Ο κ. Χατζόπουλος μιλώντας στο «Ε» τόνισε πως όλες του οι ενέργειες έχουν στόχο τη διασφάλιση του συμφέροντος της ΔΕΥΑΑ και πως σ’ αυτό ακριβώς στοχεύει κι αυτή του η απόφαση εξηγώντας πως ζήτησε την διαχείριση της γεώτρησης της Νέας Κεσσάνης από τον Δήμο επειδή έχει 135 ρολόγια και γίνεται καταμέτρηση του νερού που καταναλώνεται οπότε η επιχείρηση θα έχει έσοδα. Κατέρριψε δε το ισχυρισμό του κ. Σίσκου για εύνοια και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες επισημαίνοντας πως αναφορικά με την τριπλάσια τιμή που πληρώνουν οι άλλοι καταναλωτές σε σχέση με αυτούς στη Κεσσάνη, η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι πρώτοι ποτίζουν με νερό άρδευσης ενώ οι δεύτεροι με πόσιμο νερό ύδρευσης και ότι η πολιτική της εταιρείας είναι να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές ότι το νερό είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να το ξοδεύουμε αφειδώς πόσιμο νερό για άρδευση. Τέλος ανέφερε πως στην προγραμματική έχει βάλει ημερομηνία μέχρι την λήξη της θητείας της διοίκησης (31/12/2019) και την σημείωση πως αν δεν έχει τα προσδοκώμενα έσοδα μέσα σε ένα έτος θα διακόψει την προγραμματική και θα εκχωρήσει την γεώτρηση στον δήμο. Να σημειώσουμε ότι ο δήμος δεν έχει έσοδα από τις γεωτρήσεις ούτε από την άρδευση, ενώ έχει αναλάβει την συντήρησή τους. Σ΄ ότι αφορά τις ντουζιέρες είπε πως τις απομόνωσε με ρολόι πιλοτικά για φέτος και πως υπολογίζει να εισπράξει διπλά του χρόνου αφού θα τα υπολογίσει τεκμαρτά για τα προηγούμενα χρόνια: «Ας μας πει ό κ. Σίσκος όταν ήταν εκείνος πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ πλήρωσε κανένας επαγγελματίας το νερό από τις ντουζιέρες, έγινε καμιά διακοπή; Απ ότι ξέρω όχι. Εμείς όμως θα αποδείξουμε τις παρανομίες και θα εισπράξουμε κι από προηγούμενες χρήσεις», καταλήγει ο κ. Χατζόπουλος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…