Σχόλια 2/10/15

0
kammenossalamina
Τσίπρας προς ομογενείς: «Αγαπάς την Ελλάδα; Επένδυσε.» Αλλά για να επενδύσει κανείς εδώ πρέπει ή να είναι τρελός ή να αγαπά τρελά την πατρίδα.


Εθνικολαϊκισμός και κάθε μέρα είναι γιορτή
Το ότι ο Πάνος Καμμένος τίμησε την επέτειο από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 480 π.Χ., δεν αποτελεί κάποια συνταρακτική είδηση, μετά τα όσα έχουν δει τα μάτια μας τους τελευταίους μήνες. Ύστερα από τα στεφάνια στις βραχονησίδες έπρεπε να πάρει σειρά και η ένδοξη αρχαία ελληνική ιστορία. Ο τρόπος που το έκανε, ασφαλώς, έπρεπε να είναι όσο πιο κακόγουστος γίνεται, παραπέμποντας, όπως πολλοί σημείωσαν, σε αισθητική εποχής… συνταγματαρχών. Ναι, έχουμε Αριστερή κυβέρνηση. Αυτό δεν άλλαξε. Απλά έχει κάποιες εθνικιστικές πινελιές. Ο υπουργός Άμυνας αφού περπάτησε επάνω σε μία κόκκινη μοκέτα, που ήταν στρωμένη σε παλέτες, έφτασε στην παραλία και… υποκλίθηκε. Αθάνατο πνεύμα εθνικολαϊκισμού.


Χ.Δ.Κοροϊδεύουν για το 12%

Συνεχίζεται η κοροϊδία των βιοτεχνών και βιομηχάνων με το θέμα της επιδότησης εργασίας, το γνωστό 12%.
Οι εναπομείνασες βιοτεχνίες λοιπόν συνεχίζουν να συμπληρώνουν δικαιολογητικά και να τα στέλνουν αρμοδίως. Οι αρμόδιοι τα λαμβάνουν και τα τοποθετούν σε κάτι σαν κάλαθο των αχρήστων. Δηλαδή, ούτε τα ελέγχουν, τίποτε. Απλά τα «πετάνε» σε κάποιο φοριαμό, μαζί με τα άλλα των προηγούμενων χρόνων.
Με τον τρόπο αυτό, γίνεται αντιληπτό πλέον από όλους τους βιοτέχνες ότι επιδοτήσεις γιόκ! Υπάρχει όμως η κοροϊδία, γιατί δεν βγαίνει ένας αρμόδιος να πει τι θα γίνει με το θέμα.
Και το αφήνουν να σέρνεται για ν’ αγανακτήσουν όλοι και να σταματήσουν να στέλνουν δικαιολογητικά.
Γ.Δ.


Περί χρυσοθηρίας

Η χρυσοθηρία είναι ένα πάθος, μια μανία από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι άνθρωποι έψαχναν για το πολύτιμο αυτό ορυκτό ανέκαθεν. Μάλιστα για τον ίδιο το χρυσό και το ασήμι έγιναν πόλεμοι, δολοφονίες, αγριότητες, εξολοθρεύτηκαν λαοί και φυλές.
Θα ήταν ως εκ τούτου παράλογο να σταματήσει η μανία αυτή τα νεώτερα χρόνια. Απεναντίας, έγινε πιο μεθοδική και οργανωμένη και με την βοήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων.
Παράλληλα έχουν κυκλοφορήσει βιβλία που ενημερώνουν τους χρυσοθήρες για τα διάφορα «σημάδια» που υπάρχουν στον εξωτερικό χώρο και κρύβουν όταν ερμηνευτούν σωστά, το μυστικό του θησαυρού.
Γ.Δ.


Συνεχίζουν ελπίζοντας οι χρυσοθήρες
Παράλληλα, για τις «ανάγκες» της χρυσοθηρίας κυκλοφορούν εκτός από διάφορες προφορικές ιστορίες, διηγήσεις και άλλα στοιχεία και ειδικοί χάρτες. Οι οποίοι, υποτίθεται, ότι εάν διαβαστούν σωστά δείχνουν το σημείο του θησαυρού!
Ανθρώπινη ματαιοδοξία και ελπίδα για πλουτισμό οδηγούν τα βήματα των χρυσοθήρων. Οι οποίοι υφίστανται και σε υποβολή ταλαιπωρίας γιατί απαιτείται προφύλαξη, σε έξοδα για αγορά του εξοπλισμού, για πληρωμή του πληροφοριοδότη και τον κίνδυνο της σύλληψης εάν η έρευνα γίνεται νύχτα, χωρίς άδεια και σε απαγορευμένο σημείο.
Υπάρχουν όμως και χρυσοθήρες που ψάχνουν κατόπιν αδείας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου που παρίστανται στην εκσκαφή ανεύρεσης του τεράστιου θησαυρού.
Λοιπόν, ως υστερόγραφο, και από αξιόπιστη πηγή, υπάρχει η πληροφορία πως κανείς που έψαξε να βρει θησαυρό ΔΕΝ βρήκε απολύτως τίποτε. Ξόδεψε χρήμα, ελπίδες και χρόνο πιστεύοντας αφελώς σε ψεύτικες πληροφορίες και επίσης πλαστό «χάρτη κρυμμένου θησαυρού».
Παρόλες όμως τις αποτυχίες, οι χρυσοθήρες συνεχίζουν ελπίζοντας. Όπως η ομάδα που ψάχνει στο παλιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα…
Γ.Δ.


Έργα κι όχι λόγια
Κι ενώ στα Χανιά έχουν ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα αυτονόητα, εμείς εδώ στην Ξάνθη, κάνουμε επίδειξη το μηχάνημα που εντοπίζει τις παράνομες συνδέσεις υπονόμων στο δίκτυο ομβρίων!
Χρειαζόταν λοιπόν αυτή η ενέργεια προβολής; Με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ; Ή μήπως για λόγους ντροπής εξαιτίας της καθυστέρησης χρόνων που δεν προχώρησαν στον εντοπισμό των παρανομιών και τους ανέχτηκαν τόσα χρόνια;
Κι επιτέλους, δεν μας είπαν οι φωτογραφιζόμενοι δημοτικοί μας άρχοντες πότε ξεκινάει η τιμωρία αλλά και η διόρθωση της παρανομίας. Διότι πολύ φοβόμαστε ότι θα μείνει στο σόου όλη αυτή η υπόθεση, και πάλι η πόλη με τα χίλια χρώματα θα «μοσχοβολάει» σαν… βόθρος!
Έργα λοιπόν κι όχι λόγια και φωτογραφίσεις.
Γ.Δ.


Νέα πολιτική κίνηση από τον Κουβέλη!
Δεν το βάζει κάτω ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος δεν σταματά να μας εκπλήσσει με την εξέλιξη της πολιτικής του σκέψης και πορείας. Επειδή λοιπόν όλες οι προσπάθειές του για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν στο κενό, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν τοποθέτησε τον κ. Κουβέλη στο Επικρατείας και η ΔΗΜΑΡ ακολούθησε διαφορετικό δρόμο από τις επιθυμίες του πρώην προέδρου της και συμμάχησε με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης βρήκε άλλο τρόπο να επιστρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοίνωσε λοιπόν τη συγκρότηση μιας νέας πολιτικής κίνησης, με την ονομασία «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς». Όπως σημείωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δεν πρόκειται για κόμμα, αλλά για πολιτική κίνηση και στόχος της είναι η προσέγγιση και η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην κίνηση θα συμμετάσχουν όσα στελέχη αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ διαφωνώντας με τη συνεργασία της με το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος υπολογίζει ότι τα μέλη που θα τον ακολουθήσουν είναι περίπου χίλια.
Ο επιμένων νικά, λέει η παροιμία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ο επιμένων κ. Κουβέλης να γίνει το δικό του, απλά γελοιοποιείται και απαξιώνεται πολιτικά συνεχώς…


Πρωτοπορία
Στον ηλεκτρονικό έλεγχο των μπλε κάδων ανακύκλωσης απορριμμάτων που υπάρχουν στην πόλη των Χανίων, προχωρά η Διαδημοτική Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων μέσα από ένα καινοτόμο σύστημα με την ονομασία e-was.
Το σύστημα που παρουσιάστηκε και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά πιλοτικά στην Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα με την τοποθέτηση φορητών αισθητήρων σε κάδους ανακύκλωσης να συλλέγονται δεδομένα από τους κάδους σε πραγματικό χρόνο. Με τον τρόπο αυτό τα στελέχη της επιχείρησης θα έχουν μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση των κάδων της ανακύκλωσης, δηλαδή για το ποιοι κάδοι είναι γεμάτοι από ανακυκλώσιμα υλικά και χρειάζονται συλλογή, και ποιοι όχι. Σύμφωνα με τον διευθυντή του εργοστασίου της ΔΕΔΙΣΑ Κώστα Πατεράκη, «η εφαρμογή του συστήματος θα συμβάλει στη μείωση του κόστους, στη βελτιστοποίηση των δρομολογίων και της κατανάλωσης καυσίμων από το στόλο της επιχείρησης, στη μείωση των αέριων εκπομπών, στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας- μέχρι και στην ενημέρωση για πυρκαγιά σε πραγματικό χρόνο.
Κ.Η.


Εθελοτυφλούντες πορευόμεθα…
Η προχθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας να μην παραστούν στην Σύνοδο για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού, που διοργάνωνε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είναι το τελευταίο επεισόδιο ενός δράματος που ξεκίνησε το 1991. Μια απόφαση που δείχνει ότι η «αντιμακεδονική» ψύχωση είναι πιο ισχυρή από την ξενοφοβία, τον αντιμουσουλμανισμό και τον αντι-λαθρομεταναστευτισμό μαζί. Όλο αυτόν τον καιρό, οι εκπρόσωποι του αυτοαποκαλούμενου «πατριωτικού χώρου» μας είχαν ζαλίσει με τις απειλητικές «ορδές των ψευδοπροσφύγων» και με τους φοβερούς τζιχαντιστές που κρύβονται μέσα τους και θα κατακλύσουν την χώρα μας και όλη την Ευρώπη. Τώρα που δόθηκε επίσημη πρόσκληση στους εκπροσώπους του ελληνικού κράτους να παραστούν στο πιο υψηλό επίπεδο και να συζητήσουν αυτά ακριβώς τα θέματα, αυτοί απέρριψαν την πρόσκληση επειδή οι ΗΠΑ… «δεν άλλαξαν την τακτική τους» και δέχονται τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όχι με την προσωρινή τους ονομασία FYROM. Η υπόθεση έχει τελειώσει διεθνώς, η Ελλάδα έχει υποστεί ήδη μια συντριπτική διπλωματική ήττα και όμως, αρνούμαστε να το δεχθούμε. Πρέπει κάποιοι από την λεγόμενη ευρωπαϊκή αντιπολίτευση να βγουν και να το πουν στους πολίτες, όσο πρόσκαιρο κόστος κι αν έχει γι’ αυτούς. Ότι, καλώς ή κακώς, η υπόθεση έχει λήξει και πρέπει να επιτύχουμε το ταχύτερο δυνατόν μια συμφωνία, να βρεθεί ένα όνομα. Οι απώλειες από τον στρουθοκαμηλισμό πολλές και δεν μας περισσεύει κανενός είδους κεφάλαιο για να το σπαταλάμε σε ανοησίες.
Χ.Δ.


5 άτομα θα προσλάβει η Μητρόπολη για το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων
Όλα είναι έτοιμα στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άγιος Παντελεήμων» για να ξεκινήσει την λειτουργία του καθώς έχουν γίνει και τα εγκαίνια. Το μόνο που λείπει είναι προσωπικό. Τα 5 – 6 άτομα που θα προσλάβει η Μητρόπολη μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Όπως μας ενημέρωσε ο πρωτοσύγκελος κ. Σοφρώνιος το πρόγραμμα για τις Μητροπόλεις και τις Περιφέρειες αλλά και άλλους φορείς έτρεχε από τον Μάιο όμως διακόπηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων και προκηρύχθηκε ξανά τον Σεπτέμβριο μετά τις εκλογές. Τώρα εναπόκειται στον ΟΑΕΔ πόσο θα «τρέξει» τις διαδικασίες πρόσληψης. Υπολογίζουν πάντως στην Μητρόπολη πως μέχρι τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου. Να θυμίσουμε ότι αρχικά ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων είχε εκφράσει την άποψη να λειτουργήσει το Κέντρο με εθελοντές αλλά μάλλον αυτό δεν επιλέχθηκε και καλώς καθώς το Κέντρο χρειάζεται σταθερό προσωπικό. Βέβαια και το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας είναι για 5 μήνες αλλά μέχρι τότε …έχει ο Θεός μπορεί να τρέξει κανένα άλλο πρόγραμμα…
Μ.Ξ.


Ο Ζαγναφέρης ψηφίζει Μεϊμαράκη
Βουβαμάρα επικρατεί τοπικά στην ΝΔ σε αντίθεση με την κινητικότητα που υπάρχει κεντρικά με τις υποψηφιότητες. Τα στελέχη της βρίσκονται σε στάση αναμονής και δεν έχει εκφραστεί κάποιο ρεύμα όπως παλαιότερα υπέρ της Ντόρας αρχικά και μετά όταν κέρδισε έδαφος η υποψηφιότητα του Σαμαρά έγιναν οι περισσότεροι Σαμαρικοί. Εξαίρεση αποτελεί ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης ο οποίος εμμένει στην άποψη που έχει εκφράσει όταν ανέλαβε προσωρινός πρόεδρος ο Μεϊμαράκης ότι είναι η πιο καλή λύση για την ΝΔ σε αντίθεση με όσους πιστεύουν ότι χρειάζεται έναν αντι- Τσίπρα και το βλέπουν αυτό στον Τσιτσικώστα όπως ο Μανώλης Φανουράκης. Μάλιστα συμφωνεί και με την άποψη του Μεϊμαράκη λέγοντας όχι στην άμεση εκλογή από «όποιον είδε φως και μπήκε που καθιέρωσε ο Σαμαράς που το έκλεψε από τον Γιώργο και ναι στην εκλογή από τα μέλη της ΝΔ. Κι εδώ να πούμε ότι αν δεν είχαν έρθει έτσι τα πράγματα και είχε εκλεγεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης βουλευτής τώρα θα ήταν μεταξύ των υποψηφίων και ποιος ξέρει μπορεί να είχε και θετική αποδοχή…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…