Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ευαισθητοποιημένη και φέτος η Ξάνθη σε θέματα τρίτης ηλικίας

Ευαισθητοποιημένη και φέτος η Ξάνθη σε θέματα τρίτης ηλικίας

0

Δύο εκδηλώσεις, αφορμώμενες από την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Ι. Χατζηευφραιμίδης: « Ο σεβασμός, το μόνο που χρειάζονται οι ηλικιωμένοι»

Την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων τίμησε το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ξάνθης, με τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Ξάνθης και Σταυρούπολης, καθώς και του Κ.Α.Π.Η. του Κέντρου, με δύο εκδηλώσεις, την 1η Οκτωβρίου, από τις 8:00 έως τις 14:00, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και την Κεντρική Πλατεία Νεοχωρίου Σταυρούπολης. Την ευκαιρία είχαν όλοι, όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Κέντρου, να ενημερωθούν ενδελεχώς για την αγωγή υγείας και την πρόληψη, η οποία σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, και αργότερα τον Έρασμο, καθίσταται σπουδαιότερη από τη θεραπεία, αλλά και να δεχθούν τις φροντίδες κοινωνικών επιστημόνων και νοσηλευτικού προσωπικού από τις δομές του Δήμου, με μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και σακχάρου. Μάλιστα μέχρι τις 12:30, 220 πολίτες είχαν εξετασθεί, ενώ μέχρι το μεσημέρι και το πέρας της εκδήλωσης, ο αριθμός υπολογίζεται πως θα ξεπερνούσε τους 350.

Το «Ε» παρευρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ξάνθης, κ. Ιορδάνη Χατζηεφραιμίδη, ο οποίος εξαίροντας τη σημασία της ημέρας, αναφέρθηκε στα τιμώμενα πρόσωπα, δηλαδή τα άτομα τρίτης ηλικίας, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει τόσα πολλά και το μόνο που χρειάζονται είναι ο σεβασμός, καθώς διαθέτουν εξαπλάσιο χρόνο, για να μεγαλώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, σε σχέση με το χρόνο, που ξοδεύουν οι νέοι, για να φροντίσουν έναν ηλικιωμένο.

Για την περιποίηση αυτών των ανθρώπων το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ Ξάνθης και Σταυρούπολης με ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και οικογενειακούς φροντιστές, φροντίζει με καθημερινές επισκέψεις ηλικιωμένους με ελάχιστα εισοδήματα, ανάπηρους και μοναχικούς ανθρώπους, οι οποίοι αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Επιπλέον, είναι υπεύθυνο και για παράλληλες δράσεις, με τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων να λειτουργούν καθημερινά με φυσικοθεραπεύτρια, νοσηλεύτρια, και παθολόγο ιατρό, ο οποίος συνταγογραφεί 2 φορές την εβδομάδα και καθημερινά σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου να προσφέρει φαγητό από το Τραπέζι της Αγάπης.

Χ.Π.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…