Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ξεκίνησε η παιδική χαρά στην Μύκη εν μέσω capital controls και εκλογών

Ξεκίνησε η παιδική χαρά στην Μύκη εν μέσω capital controls και εκλογών

0
ergasies paidikixara

Με προσμονή περιμένουν την δική τους… χαρά οι 150 μαθητές Δημοτικού του χωριού

Μεγάλες δυσκολίες στην ολοκλήρωση έργων με την έλλειψη σταθερότητας και τις συνεχείς αλλαγές στα υπουργεία

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα τις δυσκολίες που προέκυψαν στην τοπική Αυτοδιοίκηση από την επιβολή των capital controls, που έχουν αγγίξει, ασφαλώς, κάθε πτυχή ανάπτυξης και οικονομικής λειτουργίας της χώρας. Έργα που ξεκίνησαν και έμειναν στην μέση, άλλα που δημοπρατούνται με τους διαγωνισμούς να αποβαίνουν άγονοι, με μειωμένο το ενδιαφέρον των εργοληπτών, λόγω της ανασφάλειας που δημιουργεί η όλη κατάσταση της οικονομικής αστάθειας.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την παιδική χαρά στην ορεινή Μύκη

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, η Δημοτική Αρχή του δήμου Μύκης προσπαθεί να εμπνεύσει μια πνοή ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία, μέσα από έργα που αγγίζουν άμεσα την ζωή των πολιτών του ακριτικού δήμου. Ο δήμος Μύκης ενέταξε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, με σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 26/01/2015, το έργο με τίτλο «Έργα ανάπλασης οικισμού Ιαματικών Πηγών Δήμου Μύκης» προϋπολογισμού 719.550 ευρώ. Οι εργασίες αφορούν στην ανάπλαση του οικισμού Ιαματικές Πηγές του δήμου Μύκης με συνολικές παρεμβάσεις ανάπλασης σε όλο τον οικισμό. Συγκεκριμένα, αφορά την ανάπλαση των πεζοδρομίων του κεντρικού δρόμου του οικισμού, την ανάπλαση της παιδικής χαράς και των κοινόχρηστων χώρων. Ακόμη προβλέπεται η ανάπλαση του περιπατητικού μονοπατιού που οδεύει παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο του οικισμού στο Νότιο μέρος αυτού. Τέλος προβλέπεται η εγκατάσταση ενός κεντρικού άξονα – δικτύου συλλογής και διαχείρισης των ομβρίων υδάτων καθώς και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος της κεντρικής οδού. Αφού αναδείχτηκε ανάδοχος μετά από την σχετική δημοπρασία, πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του εργολάβου στα μέσα Αυγούστου. Ένα δεύτερο έργο, μικρότερο αλλά εξίσου σημαντικό για την περιοχή, προϋπολογισμού 369.000€, αφορά το παιδικό πάρκο στο χωριό Μύκη. Την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν την εμφάνισή τους τα συνεργεία στην υπό κατασκευή παιδική χαρά στην είσοδο του χωριού, με τις οικοδομικές εργασίες να προχωρούν άμεσα με την βοήθεια του καιρού. Η παιδική χαρά θα εξοπλιστεί με είναι ένας χώρος αναψυχής, εξοπλισμένος με πιστοποιημένα παιχνίδια, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου. Ένα έργο που αναμένεται με μεγάλη προσμονή από τους μικρότερης ηλικίας δημότες, αφού στο χωριό ζουν περίπου 150 παιδιά σχολικής ηλικίας.

Τζ. Καπζά: «Μεγάλες δυσκολίες στην ολοκλήρωση των έργων, αφού ‘’παγώνουν’’ όλα»

Το «Ε» συνομίλησε με τον δήμαρχο Μύκης, Τζεμήλ Καπζά, ο οποίος μας περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην τέλεση αναγκαίων για τον δήμο έργων. «Είμαστε μια νέα δημοτική αρχή και ήρθαμε αμέσως αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις για την χώρα. Όλη αυτή η αστάθεια και η αβεβαιότητα από την αρχή της χρονιάς, με τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και με αποκορύφωμα την επιβολή των capital controls, ‘’πάγωσε’’ όλες τις διαδικασίες, με τα έργα να ‘’χτυπούν πίσω’’ ένα εξάμηνο», δήλωσε ο δήμαρχος Μύκης. Οι δήμοι όλης της χώρας καλούνται να πείσουν τους εργολήπτες, αρχικά, για την διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας και την κάλυψη των αυξημένων εξόδων για τις ανάγκες των έργων, και από την άλλη να πιέζουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση ολοκλήρωση κάθε γραφειοκρατικής διαδικασίας, ώστε να μην βρεθούν εκπρόθεσμοι στις διορίες που δίνονται από τους φορείς χρηματοδότησης. Το έργο αυτό, όσο μικρό και αν φαίνεται, εκπληρώνει τους στόχους που έχουν τεθεί από τα ΟΠΑΑΧ (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου), της αναβάθμισης, δηλαδή, της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και την διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας, δίνοντας παράλληλα εργασία σε κατοίκους της περιοχής.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…