Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 21 προσλήψεις στην Καθαριότητα του δήμου Ξάνθης

21 προσλήψεις στην Καθαριότητα του δήμου Ξάνθης

0

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και για 9 ημέρες

21 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών στο Τμήμα Καθαριότητας ανακοίνωσε ο δήμος Ξάνθης. Οι προσλήψεις είναι εποχικές με 8μηνες συμβάσεις και κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ. Να σημειώσουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει «παγώσει» λόγω των εκλογών. Σύμφωνα όμως με το Γραφείο Προσωπικού του δήμου Ξάνθης θα συνεχίσει να «τρέχει» για 9 μέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Αναλυτικά οι θέσεις:

Ειδικότητα

θέσεις

ΔΕ Οδηγός Απορριμματοφόρων (με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)

4

ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Μηχανικό Σάρωθρο)

1

ΥΕ Εργατών – τριών Καθαριότητας

15

ΥΕ Εργατών – τριών Κυνοκομείου

1

Ανοίγει τις πόρτες του το ΙΕΚ Νοσηλευτικής στην Ξάνθη

Αναβαθμίστηκε σε Δημόσιο

Η Νοσηλευτική Σχολή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, μετά την αναβάθμισή της σε Δημόσιο ΙΕΚ με το Ν.4316/2014 ξεκινά τη λειτουργία του πρώτου έτους για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016 δίδοντας τη δυνατότητα σε υποψήφιους σπουδαστές να παρακολουθήσουν την ειδικότητα του «Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας». Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων θα υποβάλλονται από την 15η έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00π.μ.-14.00μ.μ. στη Διοικητική Υπηρεσία του Νοσοκομείου (Γενικό Νοσοκομείο – Γραφείο Πρωτοκόλλου, 1ος όροφος – Νεάπολη Ξάνθης). Αιτήσεις δύνανται να υποβάλλονται και ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, ενώ το εμπρόθεσμο της υποβολής θα αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Δ.ΙΕΚ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολη Ξάνθης Τ.Κ 67100 Τηλ.2541351568

Fax 2541351566.

Πρόσληψη εκπαιδευτικών στα μειονοτικά σχολεία

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ξάνθης, Ροδόπης

Πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ73 για ένταξη στον Ενιαίο Πίνακα Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θράκης σχολικού έτους 2015 – 2016, απευθύνει το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:

1. απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) ή

2. απόφοιτοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, που έχουν εισαχθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2011−2012 έως το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015 και εφόσον κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έχουν αξιολογηθεί επιτυχώς σε επτά (07) τουλάχιστον διδακτικά αντικείμενα − μαθήματα που εμπίπτουν στις ακόλουθες γνωστικές περιοχές «Τουρκική γλώσσα και η Διδακτική της», «Μειονοτική Εκπαίδευση» και «Θέματα πολυγλωσσίας και πολυπολιτισμικότητας» (άρθρο 7Α παρ. 2 Ν. 3848/2010 (Α΄71), που προστέθηκε με το άρθρο 67 Ν. 4310/2014 (Α΄258).

Θα καταρτισθούν δύο πίνακες: ο Πίνακας Α’ για υποψηφίους με προϋπηρεσία στο μειονοτικό πρόγραμμα μειονοτικών σχολείων και ο Πίνακας Β’ για υποψηφίους με μηδενική προϋπηρεσία στο μειονοτικό πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι του Πίνακα Α’ προηγούνται των υποψηφίων του Πίνακα Β’.

Στον Πίνακα Α΄ και στον Πίνακα Β΄ (ανά υποκατηγορία της παρ. 5 του άρθρου 2 της υπουργικής απόφασης)

Προτάσσονται κατά σειρά:

α) οι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας και οι εκπαιδευτικοί, που τυγχάνουν γονείς δύο (2) αναπήρων τέκνων, με ποσοστό αναπηρίας 67%

β) οι πάσχοντες από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή δρεπανο−μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και

γ) οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί εντάσσονται και προτάσσονται είτε στον πίνακα με μόρια (προϋπηρεσίας) είτε στον αντίστοιχο πίνακα χωρίς μόρια, κατά περίπτωση.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ξάνθης, Ροδόπης. Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στο τεύχος Β’ αρ. 2033/17 Σεπτεμβρίου 2015 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Πάνω από 48.000 προσλήψεις συμβασιούχων κατά την προεκλογική περίοδο

«Πράσινο φως» από ΣτΕ

Ξεπέρασαν τελικά τις 48.000 οι κατ’ εξαίρεση προσλήψεις, ανανεώσεις συμβάσεων και αποσπάσεις που επέτρεψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ολοκληρώνοντας τα αιτήματα υπουργείων, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ το ΣτΕ ενέκρινε ακόμη 2.135 προσλήψεις συμβασιούχων.

Τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν 1.549 πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής για 8 μήνες στο πρόγραμμα «άθληση για όλους», 220 πρώην δημοτικοί υπάλληλοι σε υπηρεσίες υποδοχής και ασύλου προσφύγων, 128 άτομα για τις εκπαιδευτικές μονάδες του υπουργείου Οικονομικών, 51 καθηγητές μουσικής κλπ.

7.017 εποχικοί σε παιδικούς σταθμούς

«Ξεμπλοκάρει» μετά από παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η στελέχωση -με νέο προσωπικό- των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών της χώρας

Η παρέμβαση αφορά την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 7.017 εποχικά εργαζομένων στους φορείς παιδικής φροντίδας, την οποία αιτήθηκε το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», καθώς το προσωπικό αμείβεται από πιστώσεις προερχόμενες κυρίως από κοινοτικούς πόρους και μία μικρή εθνική συμμετοχή.

Αναφορικά με τις 7.017 θέσεις, οι 5.095 από αυτές κατανέμονται σε δήμους, ενώ οι υπόλοιπες 1.922 σε Νομικά τους Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Θα καλυφθούν δε από προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι, μάγειρες, καθαριστές και τραπεζοκόμοι.

Η σχετική απόφαση «απελευθέρωσε» και την πρόσληψη 165 εποχικών στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηναίων, το οποίο είχε αποσπάσει πρόσφατα την έγκριση του ΑΣΕΠ.

Οι θέσεις, στην πλειονότητά τους -90 συνολικά-, αφορούν Βρεφονηπιοκόμους κατηγορίας ΤΕ, ενώ 30 θέσεις αντιστοιχούν στην ειδικότητα ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων, 22 την ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, 20 την ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων και δύο θέσεις την ειδικότητα ΔΕ Μαγείρων. Το προσωπικό θα απασχοληθεί με συμβάσεις διάρκειας έως τις 31 Ιουλίου 2016.

3.738 προσλήψεις – εξπρές σε Πολιτισμό και Αθλητισμό

Το υπουργείο Παιδείας δρομολογεί προσλήψεις-εξπρές 3.738 συμβασιούχων, για χρονικό διάστημα από οκτώ μήνες έως ένα έτος

Στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού

Συγκεκριμένα το αίτημα του υπουργείου περιλαμβάνει την κατανομή 1.549 θέσεων πτυχιούχων φυσικής αγωγής σε δήμους (στο πλαίσιο του προγράμματος «Άθληση για Όλους»), την πρόσληψη 1.822 ατόμων για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων, αλλά και την πρόσληψη 367 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων -μέσω ΑΣΕΠ- σε πολιτιστικούς φορείς. Μηχανικοί, απόφοιτοι Πληροφορικής και Οικονομικών, διοικητικοί, φύλακες, ειδικευμένοι εργάτες και καθαριστές θα προσληφθούν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με συμβάσεις διάρκειας ενός έτους

1.822 και 367 στα μουσεία

Άμεσα θα εκδοθούν δεκάδες προκηρύξεις από τις εφορείες αρχαιοτήτων ανά την επικράτεια, για 2.189 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας ενός έτους.

Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, ενώ ορισμένες από τις δημοφιλείς ειδικότητες αφορούν ΠΕ Μηχανικούς, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Οικονομολόγους, ΤΕ Λογιστών, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Διοικητικών, ΔΕ Φυλάκων-Νυχτοφυλάκων, ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών και ΥΕ Καθαριστριών.

H πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού θα γίνει με δύο τρόπους, καθώς 367 προσλήψεις θα γίνουν κατόπιν έγκρισης του ΑΣΕΠ και 1.822 προσλήψεις θα γίνουν βάσει του νόμου ν. 3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα ανανέωσης στους ήδη εργαζόμενους με συμβάσεις, για το απαραίτητο διάστημα υλοποίησης του έργου που συμμετέχει.

Η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού θα καλυφθεί από πιστώσεις εντεταγμένων έργων ΕΣΠΑ, καθώς και από συγχρηματοδοτούμενα έργα τρίτων του υπουργείου Πολιτισμού.

1.549 γυμναστές

Περί τους 1.549 καθηγητές φυσικής αγωγής θα τοποθετηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε δήμους όλης της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Στ. Κοντονή. Οι νέοι γυμναστές θα στελεχώσουν τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους, ενώ θα είναι ελαφρώς περισσότεροι από εκείνους που είχαν προσληφθεί για το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2014 (1.232 πτυχιούχοι φυσικής αγωγής).

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους του ΟΑΕΔ με επίδομα έως και 535 ευρώ

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους ασφαλισμένους του ΟΓΑ αλλά και απόφοιτους ΑΕΙ υλοποιεί η Α.Σ. «Περιβαλλοντικό Πάρκο Αναπτυξιακή» και για την περίοδο κατάρτισης θα αποδοθεί στους ωφελούμενους εκπαιδευτικό επίδομα έως και 535 ευρώ

Η Α.Σ. «Περιβαλλοντικό Πάρκο Αναπτυξιακή» ως φορέας υλοποίησης της Πράξης «Συνέργεια για την Απασχόληση στη Δυτική Αθήνα», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 ανέργους, εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ αλλά και νέους Επιστήμονες (μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών) καθώς και ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εν λόγω πράξη.

Προειδοποίηση σε δήμους για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Απάντηση υπουργείου Εργασίας στις καταγγελίες για τη μη τήρηση της νομοθεσίας

Απάντηση στις συνεχείς καταγγελίες από συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους ΟΤΑ, που αφορά 32.433 ανέργους, ότι οι δήμοι δεν τηρούν τους όρους της Πρόσκλησης για την Κοινωφελή Εργασία, αλλά και της εργατικής νομοθεσίας, δίνει η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Δήμητρα Χαλικιά. Όπως τονίζει, το υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παρέκκλιση για μη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και της προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων. Η κ. Χαλικιά στη δήλωση της αποδέχεται πως παρατηρούνται φαινόμενα μη τήρησης τόσο των όρων της Δημόσιας Πρόσκλησης 2/2015 όσο και της εργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων, και για το λόγο αυτό αναφέρει ότι το υπουργείο Εργασίας έχει στείλει επιστολή στο γενικό γραμματέα του ΣΕΠΕ ζητώντας τη διενέργεια άμεσων ελέγχων σε όλους τους Δήμους που απασχολούν ανέργους σε Κοινωφελή Εργασία. Συνεχίζοντας σημειώνει ότι παρά τις παραπάνω ενέργειες, κάποιες υπηρεσίες δήμων και συγκεκριμένα των Τομέων Καθαριότητας και Περιβάλλοντος & Πρασίνου, συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσίας και δεν λαμβάνουν τα υποχρεωτικά μέσα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…