Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενέργεια Εγκρίθηκε νέο έργο αποθήκευσης ενέργειας στην Ξάνθη

Εγκρίθηκε νέο έργο αποθήκευσης ενέργειας στην Ξάνθη

0

Εντός των διοικητικών ορίων της Δ.Ε. Μύκης, του Δήμου Μύκης, Π.Ε. Ξάνθης

Πράσινο φως έλαβε ακόμα μια επένδυση σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα για αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ξάνθη.

Αναλυτικά πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 12,6MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 12,6MW, στη θέση «ΣΤΑΥΡΟΣ», και συνοδά έργα βελτίωσης υφιστάμενης οδοποιίας και διάνοιξης νέας και έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης, εντός των διοικητικών ορίων της Δ.Ε. Μύκης, του Δήμου Μύκης, Π.Ε. Ξάνθης

Το έργο έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οδεύει προς κατασκευή.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία Άνεμος Μονοπρόσωπη Α.Ε

Ταυτότητα του έργου

Ο αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα αποτελείται από τρεις (3) ανεμογεννήτριες (α/γ) τύπου VESTAS V136 ονομαστικής ισχύος 4,2MW εκάστη, με πτερωτή τριών (3) πτερυγίων, διαμέτρου πτερωτής 136m και πυλώνα ύψους 100m. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς είναι 12,6MW και η μέγιστη ισχύς παραγωγής είναι 12,6MW σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 005003/2023 Βεβαίωση παραγωγού ΡΑΕ, όπως τροποποιήθηκε με την 745/2023 απόφαση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ενέργεια
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …