Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό η Skoda Ξάνθη!

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό η Skoda Ξάνθη!

0
skoda-kipello

Με τη λευκή ισοπαλία (0-0) στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ηρακλή και σε συνδυασμό με το 0-1 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση

Στα μέσα Μαΐου (16, 17, ή 23) ο τελικός κόντρα στον Ολυμπιακό

Στον τελικό της φετινής διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας θα βρεθεί η Skoda Ξάνθη που με τη λευκή ισοπαλία (0-0) στο χθεσινό ματς με τον Ηρακλή και σε συνδυασμό με το 0-1 του πρώτου αγώνα στο «Καυτανζόγλειο» σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης και θα είναι η φιναλίστ απέναντι στον Ολυμπιακό που από την πλευρά του με μία νίκη (0-3) και μία ισοπαλία (1-1) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα ημιτελικά πήρε την πρόκριση.

Το πρώτο βήμα έγινε στο Καυτανζόγλειο με τον φετινό ηγέτη Σίλβα Κλέιτον να πετυχαίνει γκολ-μισή πρόκριση και να καθιστά φαβορί την Ξάνθη στη χθεσινή ρεβάνς που ήταν επεισοδιακή με τους φιλάθλους του Ηρακλή να έχουν συμπλοκές πότε με τους Ξανθιώτες και πότε με την αστυνομία χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν εκτεταμμένα επεισόδια.

Τελικά στη χθεσινή αναμέτρηση οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 με το εισιτήριο της πρόκρισης να πηγαίνει στην ξανθιώτικη ομάδα!

Καλές ευκαιρίες είχαν οι Καπετάνος, Κλέιτον και Μπέρτος και από τους φιλοξενούμενους οι Πασάς, Ρομάνο, Περόνε χωρίς καμία προσπάθεια να βρει στόχο.

Στο γήπεδο των Πηγαδίων βρέθηκαν χθες περίπου 4000 Ξανθιώτες και περίπου 1500 φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.

Οι συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γούτας, Καρυπίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Ομπόντο, Βασιλακάκης (73’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Λουσέρο (90’ Τριάδης), Σολτάνι, Καπετάνος (54’ Ράνος).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης (75’ Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (88’ Κάσσος), Πασάς (81’ Λούκινας), Κυριακίδης, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρης.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας).

Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας) – Τάτσης (Ηπείρου)

Κίτρινες: 3’ Καπετάνος, 40’ Σολτάνι, 56’ Ράνος, – 4’ Ρομάνο, 11΄Πουρτουλίδης, 21’ Περόνε, 53’ Πασάς

Κόκκινη: 60’ Ρομάνο

Γράφει τον δικό της άθλο!

Με τη συμμετοχή της στον τελικό η ξανθιώτικη ομάδα έκανε τον δικό της… άθλο, καθώς έγινε η 7η ομάδα της περιφέρειας που κατάφερε να φτάσει ως εκεί.

Έχουν προηγηθεί οι Λάρισα (4 φορές φιναλίστ), ΟΦΗ (2), Καστοριά (1), Πιερικός (1), Δόξα Δράμας (3) και Αστέρας Τρίπολης (1). Από αυτές δύο κούπες έχει η ΑΕΛ και από μία ΟΦΗ και Καστοριά. Σημειωτέον, μία κατάκτηση σε πέντε συμμετοχές σε τελικούς είχε ο χθεσινός αντίπαλος της.

Από την πλευρά της η Ξάνθη μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στους «4», χθες κατάφερε να γράψει ιστορία και να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, όπου ασφαλώς όλα είναι ανοιχτά για την κατάκτηση του τροπαίου!

Εξάλλου με τη φετινή εικόνα της στη διοργάνωση όλα συνηγορούν στο ότι έφτασε η ώρα για την εκπλήρωση ενός απωθημένου, για μία ιστορική στιγμή και κυρίως για μία ευκαιρία για την κατάκτηση ενός Κυπέλλου που ισοδυναμεί με χρυσή σελίδα και απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν!

Πότε θα γίνει ο τελικός

Ο τελικός κυπέλλου Ελλάδας έχει οριστεί από την ΕΠΟ επίσημα για την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στο ΟΑΚΑ, ενδέχεται όμως να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής (Σάββατο 16/05 ή Σάββατο 23/05), κάτι το οποίο θα γίνει γνωστό πολύ σύντομα καθώς σήμερα ή αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή κυπέλλου για το ζήτημα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…