Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Διαφωνία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο δήμο Ξάνθης

Διαφωνία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο δήμο Ξάνθης

0
dimotiko sep143

Πούλιος και Ανταμπούφης τάχθηκαν υπέρ της στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας

Τους κινδύνους στην κάλυψη των τρεχουσών αναγκών του δήμου παρουσίασε ο δήμαρχος

Δεν επετεύχθη ομοφωνία στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης, που συγκλήθηκε για να εκφράσει το Σώμα την άποψή του σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προώθησε η κυβέρνηση για τα αποθεματικά των δημόσιων νομικών προσώπων.

Ο Δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος εισηγήθηκε την υπερψήφιση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ, το οποίο καταγγέλλει την πρακτική της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απόφαση για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων στην ΤτΕ και κρίνει ως μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε ο υπουργός Οικονομικών. Με ενστάσεις και παρατηρήσεις ψήφισαν υπέρ οι παρατάξεις του Δ. Μπένη και του Ι. Καμαρίδη, ενώ ένθερμα στήριξε την αντίδραση των ΟΤΑ και ο Γ. Κολλάρος. Σθεναρή αντίθεση με την πρακτική της ΚΕΔΕ εξέφρασε η παράταξη «Κοινωνία Δημοτών» δια μέσω του Χρίστου Πούλιου και του Θανάση Ξυνίδη. Αντίθετος με τα αιχμηρά λόγια του ψηφίσματος ήταν και ο Σ. Τσιακίρογλου, ενώ ο Ν. Ανταμπούφης, που ουσιαστικά ανήκει στην κυβερνητική πλευρά δεν έκρυψε την αντίθεσή του για την επιλογή της ΠΝΠ ως μέσου, αλλά στήριξε στην ουσία της την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε, υπογραμμίζονται τα προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν στις δομές και υπηρεσίες του δήμου και ζητείται η απόσυρση της ΠΝΠ.

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…