Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άλλαξαν… στέκι οι επιδρομές του δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα

Άλλαξαν… στέκι οι επιδρομές του δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα

0
musutu dimos

Νέα επιχείρηση – «σκούπα» στην οδό Δαγκλή με ένταση και απειλές

Το καφέ Musutu ήταν ο στόχος, με τον ιδιοκτήτη να κατηγορεί τον Αγκόρτσα για στοχευμένους ελέγχους

Η ένταση που έχει προκληθεί τους τελευταίους μήνες με τις επιχειρήσεις – «σκούπα» της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Ξάνθης για τα τραπεζοκαθίσματα όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά φαίνεται να διευρύνεται. Αντιδράσεις και αντεγκλήσεις προκάλεσε η νέα επέμβαση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Απόστολου Αγκόρτσα, το πρωί της Πέμπτης, στον πεζόδρομο του Εμπορικού Κέντρου της Ξάνθης στην οδό Δαγκλή.

Στόχος αυτή την φορά το Musutu

Κατά την διάρκεια επιχείρησης ελέγχου του δήμου Ξάνθης για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα της οδού Δαγκλή, βρέθηκε στο σημείο συνεργείο, λίγο πριν τις 10:00 π.μ., αποτελούμενο από τον Αντιδήμαρχο, κ. Αγκόρτσα, υπαλλήλους του Δήμου αλλά και δύο αστυνομικούς, που συνοδεύουν τις επιχειρήσεις αυτές. Οι υπάλληλοι του δήμου βεβαίωσαν παραβάσεις σχετικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πάνω σε διάβαση τυφλών αλλά και ανάπτυξη καθισμάτων άνευ άδειας, όπως αναφέρεται από πλευράς του δήμου, και προχώρησαν σε κατασχέσεις στο κατάστημα Musutu. Η πρωινή επέμβαση του συνεργείου δεν αφορούσε όλα τα καταστήματα του πεζόδρομου, αλλά μόνο το προαναφερθέν, του οποίου τα τραπεζοκαθίσματα απομακρύνθηκαν. Οι άνθρωποι της αρμόδιας υπηρεσίας μετέφεραν και φόρτωσαν στο φορτηγό του δήμου, που χρησιμοποιείται κατά τους ελέγχους αυτούς, όχι μόνο τα τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονταν στον πεζόδρομο, αλλά και αυτά που χρησιμοποιεί το κατάστημα στην εξέδρα που έχει στήσει και περιβάλλεται από γυάλινους ανεμοφράκτες.

Έντονη αντίδραση από τον ιδιοκτήτη του καφέ

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επιχειρηματία, Χρήστου Μιχαλακίδη, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο και κατηγόρησε τον κ. Αγκόρτσα για επιλεκτικούς ελέγχους. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις στον πεζόδρομο φρόντισαν να απομακρύνουν άμεσα τραπέζια και καρέκλες, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του Αντιδημάρχου και του συνεργείου. Ο κ. Αγκότσας, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι η επιχείρηση είχε προειδοποιηθεί για την παράνομη ανάπτυξη, ενώ στη διαμάχη ενεπλάκησαν θαμώνες της καφετέριας αλλά και επιχειρηματίες παρακείμενων επιχειρήσεων, οι οποίοι αντιδρούν στον τρόπο που η νέα δημοτική αρχή ενεργεί στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα, κάποιοι κατηγόρησαν τον Αντιδήμαρχο για σκοπιμότητα και ελέγχους μόνο σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, με άλλες να βρίσκονται στο απυρόβλητο και να ευνοούνται. Ακολούθησε έντονος λεκτικός διαπληκτισμός με απειλές για μηνύσεις σε βάρος του δήμου αλλά και του κ. Αγκόρτσα. Η κατάσταση κινδύνευσε να ξεφύγει από το πλαίσιο της λογομαχίας, με τον επιχειρηματία να πλησιάζει εκνευρισμένος τον Αντιδήμαρχο και τους δύο αστυνομικούς να επεμβαίνουν για να αποφορτίσουν το κλίμα.

Διεύρυνση πλέον των ελέγχων πέρα από την οδό Ορφέως

Το τελευταίο διάστημα ο δήμος προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους όχι μόνο στην περιοχή της Παλιάς Πόλης, και συγκεκριμένα στα καταστήματα της οδού Ορφέως, αλλά και σε αυτά της λεγόμενης “Παραλίας” στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου, με τα στελέχη του δήμου Ξάνθης να ξεκαθαρίζουν πως υπάρχει πρόθεση οι έλεγχοι να συνεχιστούν, όπου έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις. Η κατάσταση γενικά είναι έκρυθμη γύρω από το ζήτημα αυτό, και είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης μιας μόνιμης λύσης σε ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη επίλυσής του.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…