Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Φαντάσματα» κυκλοφορούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

«Φαντάσματα» κυκλοφορούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

0
parko kiklof4

Πριν 2,5 μήνες κατέρρευσε η σκεπή του αναψυκτηρίου! Δεν άντεξε να περιμένει τις αδειοδοτήσεις για να μπει ο εργολάβος συντήρησης

Ο δήμαρχος υπολογίζει ότι από τον άλλο μήνα θα μπορέσει να μπει ο εργολάβος.  Θα το αναλάβει ο Πήγασος αλλά το πότε παραμένει ζητούμενο!

Δεν άντεξε να περιμένει πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και να πιάσει δουλειά ο εργολάβος συντήρησης το Κέντρου Κυκλοφοριακής Αγωγής και πριν 2,5 μήνες κατέρρευσε η σκεπή του κτιρίου που κάποτε χρησιμοποιήθηκε για ελάχιστο χρόνο για αναψυκτήριο. Στο έλεος της φθοράς του χρόνου της ερήμωσης και της εγκατάλειψης παραμένει κοντά 10 χρόνια έργο του τότε δήμου Βιστονίδας που κόστισε πάνω από 50 εκ. δραχμές! Μνημόνιο μιας Ελλάδας της αφθονίας και δείγμα μιας νοσηρής αντίληψης για την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πως αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους κάποιοι αυτοδιοικητικοί που κάνουν έργα χωρίς να εξετάζουν την αναγκαιότητα τους και πρωτίστως χωρίς σχεδιασμό για τη χρήση τους!

Οι «περιπέτειες» του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Υπενθυμίζουμε ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που κατασκευάστηκε στο Ζυγό, χρηματοδοτήθηκε από ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταφορών επί υπουργίας του Χρήστου Βερελή όταν δήμαρχος Βιστονίδας ήταν ο κ. Βασίλης Τσολακίδης. Ο Δήμος Βιστονίδας το λειτούργησε για ένα χρόνο περίπου με σχολεία που επισκέπτονταν τις εγκαταστάσεις του όμως κατόπιν παραχωρήθηκε σε ιδιώτη αφού ο Δήμος αντιμετώπιζε προβλήματα ως προς τη λειτουργία του. Ωστόσο λόγω σοβαρών προβλημάτων εγκαταλείφθηκε και από το μισθωτή και έκτοτε είχε εγκαταλειφτεί ενώ επί ένα διάστημα είχε καταντήσει κυριολεκτικά σκουπιδότοπος. Στην νέα του θητεία (2010 – 2014) ο κ. Τσολακίδης επεχείρησε να το αξιοποιήσει παραχωρώντας το στον Ποδηλατικό Όμιλο «Πήγασο» ώστε να είναι επισκέψιμο το πάρκο από μαθητές που θα διδάσκονται κυκλοφοριακή αγωγή στο αυτοκίνητο και στο ποδήλατο αλλά και να καταστεί πόλος έλξης ποδηλατιστών από την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας ωστόσο η παραχώρηση «σκάλωσε» και πάλι τις αδειοδοτήσεις δεδομένου ότι όλα τα κτίσματα είναι αυθαίρετα.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει σε εργασίες συντήρησής του, προκηρύσσοντας σχετικό διαγωνισμό με την προϋπολογισθείσα δαπάνη να ανέρχεται σε 57.000 ευρώ, βρέθηκε ανάδοχος όμως οι εργασίες δεν άρχισαν εδώ και δύο χρόνια όχι όμως λόγω υπαιτιότητας του εργολάβου αλλά των αδειοδοτήσεων που εκκρεμούσαν και χρειάστηκε να ζητήσει δύο φορές 5μηνες παρατάσεις.

Ο δήμαρχος υπολογίζει ότι από τον άλλο μήνα θα μπορέσει να μπει ο εργολάβος

Συγκεκριμένα όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης για να αρχίσει τις εργασίες συντήρησης ο εργολάβος έπρεπε προηγουμένως να εκδοθεί άδεια για μικρής κλίμακας εργασίες από το δήμο που έχει όμως ως προαπαιτούμενο ένα έγγραφο από τον Στρατό καθότι εκεί είναι χαρακτηρισμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Το έγγραφο αυτό έχει αποσταλεί στο δήμο μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και – όπως υπολόγισε ο κ. Τσιτιρίδη η άδεια θα εκδοθεί ενός του μήνα οπότε εκτιμά ότι τον επόμενο μήνα μπορεί να μπει ο εργολάβος.

Θα το αναλάβει ο Πήγασος αλλά το πότε παραμένει ζητούμενο!

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσιτιρίδης ανανέωσε την πρόθεσή του για παραχώρηση του Πάρκου στον «Πήγασο» ‘όπως και ο προηγούμενος δήμαρχος ο δε πρόεδρος του «Πήγασου» κ. Μιχάλης Σπανίδης επίσης επικαιροποίησε το ενδιαφέρον του Ομίλου να το αναλάβει επισημαίνοντας ότι «περιμένουν πότε θα τους καλέσει ο δήμος». Τώρα αν θα περιμένουν για πολύ ακόμη (όπως και περίμεναν) αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε τελικά θα μπει ο εργολάβος και πότε θα ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησης. Μέχρι τότε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα …κυκλοφορούν «φαντάσματα»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…