Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Άναψε φωτιές» στο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση της ΔΕΥΑΞ

«Άναψε φωτιές» στο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση της ΔΕΥΑΞ

0
dimotiko ian 15

Δεν καλοείδε η αντιπολίτευση την απόφαση για επαναφορά των μισθών των υπαλλήλων της στα επίπεδα του 2011 σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου

Εγκρίθηκαν 30 μεταβολές του προϋπολογισμού του Κέντρου Πολιτισμού για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών της διοργάνωσης των ΘΛΕ και του Καρναβαλιού

Και μπορεί μεν το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο να συνεδρίασε με την διαδικασία του κατεπείγοντος την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στις 2.30 το μεσημέρι επειδή ο χρόνος πιέζει και έπρεπε να λάβει αποφάσεις για θέματα που εκκρεμούν και αφορούν τη διοργάνωση του Καρναβαλιού και των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών από το Κέντρο Πολιτισμού όμως ο μεγάλος …ντόρος αφορούσε την ΔΕΥΑΞ! Συγκεκριμένα, την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ στην συνεδρίαση της 29/1/2015 να κάνει αποδεκτή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ορίζει την επαναφορά των μισθών των υπαλλήλων στα επίπεδα του 2011 και προ των περικοπών που υπέστησαν από την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Να σημειώσουμε ότι διεξοδικά στο θέμα αναφέρεται με ρεπορτάζ του το «Ε» στο χθεσινό φύλλο της Τετάρτης, το οποίο και έδωσε το έναυσμα στον Δημήτρη Μπένη να το θέσει ως προφορικό ερώτημα εκτός ημερησίας διάταξης ζητώντας επίσημη ενημέρωση από το δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ.

Δεν την «καλοείδε» η αντιπολίτευση της απόφαση της ΔΕΥΑΞ

Παρότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Δρεμσίζης τηρώντας τον Κανονισμό ζήτησε να μη επεκταθεί η συζήτηση επί του θέματος γιατί το ερώτημα δεν ήταν γραπτό και δεν ενημερώθηκε προηγουμένως το συμβούλιο ωστόσο και τοποθετήσεις έγιναν και προστριβές υπήρξαν και ενστάσεις δεδομένου ότι πάντα ιδιαίτερα για την μείζονα αντιπολίτευση η ΔΕΥΑΞ και η λειτουργία της είναι «κόκκινο» πανί! Συγκεκριμένα ο Χρίστος Πούλιος με επικριτικό ύφος αντέκρουσε την αρχική τοποθέτηση του δημάρχου ότι είναι μια απόφαση διοικητικού της ΔΕΥΑΞ και δεν θα την κρίνουμε επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος ήταν γνώστης του θέματος. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Χρίστου Πούλιου που τόνισε ότι εφόσον η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ έχει οικονομικό κόστος και εφ’ όσον η ΔΕΥΑΞ αποτελεί οικονομικό …βάρος για το δήμο που καλείται να πληρώνει τα δάνειά της πρέπει να έχει λόγο και το δημοτικό συμβούλιο γιατί μπορεί μια τέτοια απόφαση να επιβαρύνει το δήμο: «Μια ζωή τα ίδια. Όταν σας συμφέρει η ΔΕΥΑΞ είναι κομμάτι του δήμου και όταν όχι δεν είναι αλλά ο δήμος καλύπτει τα δάνειά της… Θα ήθελα στο επόμενο Δ.Σ. να τεθεί ως θέμα και να το συζητήσουμε διεξοδικά» , είπε χαρακτηριστικά.

Υπηρετούμε την κοινωνία και την νομιμότητα. Αν τα δικαιούνται οι εργαζόμενοι σαφώς και πρέπει να τα πάρουν», απάντησε ο δήμαρχος Στην τοποθέτησή του ο κ. Ανταμπούφης έθεσε ερωτήματα αναφορικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΞ και αν η απόφαση αυτή συμβαδίζει με το προϋπολογισμό της όπως επίσης και διευκρινήσεις για το πώς θα γίνει η καταβολή και αν θα συνεχίσει η νομική προσφυγή τη ΔΕΥΑΞ κατά της πρωτόδικης απόφασης, ζήτησε δε να είναι θέμα στο επόμενο Δ.Σ. Επ’ αυτού συμφώνησε και ο δήμαρχος.  

Εγκρίθηκαν 30 μεταβολές του προϋπολογισμού του Κέντρου Πολιτισμού

Τα θέματα στην ημερήσια διάταξη αφορούσαν κυρίως αναμόρφωση προϋπολογισμού του Κέντρου Πολιτισμού προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν 30 μεταβολές. Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Λύρατζης απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που του έθεσε ο Νίκος Ανταμπούφης για διάφορους κωδικούς διευκρίνισε ότι ο κωδικός για τον διάκοσμο αφορά τα άρματα και ότι τα 5.000 ευρώ για το θερινό αμφιθέατρο αφορούν πρόβλεψη για την περίφραξη καθώς θα φιλοξενήσει εκδηλώσει από τις Γιορτές Νεολαίας στον Απρίλιο. Διευκρίνισε επίσης ότι προβλέπονται 4.000 ευρώ για πρόστιμα ενώ υπάρχουν μόνο 100 ευρώ βεβαιωμένα για να μην γίνονται κάθε τόσο έκτακτα συμβούλια. Επίσης όπως έγινε γνωστό προβλέφτηκε κονδύλι 7.500 ευρώ για την φιλοξενία αντιπροσωπειών από άλλους δήμους. Να σημειώσουμε ότι στα θέματα της αναμόρφωση του προϋπολογισμού εγκρίθηκαν από όλους τους δημοτικούς συμβούλους του κυρίου Ανταμπούφη που ψήφισε Λευκό και του κ. Κολλάρου που καταψήφισε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…