Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ – ΙΚΑ και …καλά ξεμπερδέματα!

ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ – ΙΚΑ και …καλά ξεμπερδέματα!

0

Με 3 γιατρούς λειτουργεί το ΠΕΔΥ, με 10 ο ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης θέλουν να ξαναγυρίσουν στο παλιό σύστημα του ΙΚΑ

Ενεργοποιείται ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας

Με 2 – 3 γιατρούς από τα αγροτικά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού κατά περίσταση λειτουργεί το ΠΕΔΥ στην Ξάνθη και με 10 γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ , δυο δομές πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας για τους ασφαλισμένων όλων των ταμείων που αντικατέστησαν τις υγειονομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Υγείας (για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ) και του ΙΚΑ.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης θέλουν να ξαναγυρίσουν στο παλιό σύστημα του ΙΚΑ

Εν αναμονή των εξαγγελιών του νέου υπουργού Υγείας και των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης για το σύστημα Υγείας βρίσκονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης και όπως επισημαίνει ο πρόεδρος κ. Φωτίου τον βρίσκει σύμφωνο αν – όπως ακούστηκε – ότι θα επαναπροσληφθούν οι παλιοί γιατροί του ΙΚΑ με το status και τις συμβάσεις που είχαν τότε γιατί – όπως σημειώνει – οι αλλαγές που έγιναν χειροτέρεψαν και δεν βελτίωσαν την κατάσταση και ότι παρότι και το προηγούμενο σύστημα είχε προβλήματα ωστόσο ήταν πιο ευέλικτο.

Ενεργοποιείται ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας

Ανεξάρτητα απ’ αυτά προς ενημέρωση των ασφαλισμένων όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, Ο ΕΟΠΥΥ από χθες διαθέτει τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά οι ασφαλισμένοι για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και τους συμβεβλημένους παρόχους.

Ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας αποτελεί πρωτοποριακή εφαρμογή καθώς περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα και αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας

Στο Φάκελο Ασφάλισης Υγείας έχει δυνατότητα πρόσβασης μόνον ο ασφαλισμένος με τους κωδικούς που διαθέτει καθώς αφορά προσωπικά του στοιχεία, τα οποία έχει δυνατότητα να τα γνωστοποιήσει με προσωπική του ευθύνη.

Εγγραφή: Μέσω του site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr) κάθε ασφαλισμένος έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει εγγραφή με τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης στη διεύθυνση https://apps.ika.gr/eApplicationInsPerson (Εγγραφή Ασφαλισμένου). Μέσω αυτής μπορεί να εκτυπώνει ένα αποδεικτικό εγγραφής στο οποίο αναφέρεται ο μοναδικός κωδικός εγγραφής (για τον γιατρό) και δεύτερο αποδεικτικό με τα προσωπικά στοιχεία της εγγραφής του (για προσωπική χρήση).

Επίσκεψη σε γιατρό: Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος, όταν για οποιοδήποτε λόγο πραγματοποιήσει επίσκεψη σε οποιοδήποτε γιατρό εγγεγραμμένο στον ΕΟΠΥΥ, με την Ταυτότητα ή το Διαβατήριό του και το αποδεικτικό εγγραφής του, θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κωδικών του. Με την επίσκεψη σε γιατρό εγγεγραμμένο στις Ιατρικές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ για Παροχές ο ασφαλισμένος θα προσκομίζει το αποδεικτικό και την ταυτότητα και θα δίνει το πράσινο φως στον γιατρό ώστε να συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ (https://apps.ika.gr/eVerifyInsPerson, Εφαρμογές/Ιατρικές Υπηρεσίες/Ενεργοποίηση Χρήστη Φακέλου Υγείας) και να καταχωρεί τον μοναδικό κωδικό του αποδεικτικού εγγραφής, προκειμένου να ενεργοποιήσει την υπηρεσία. Ο μοναδικός κωδικός εγγραφής μετά την ενεργοποίηση του, ακυρώνεται.

Διαχείριση φακέλου: Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων ο ασφαλισμένος αποκτά δυνατότητα διαχείρισης του Φακέλου του με τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτει από την Εγγραφή του και συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ στη διεύθυνση: https://apps.ika.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson (Εμφάνιση ατομικών δεδομένων υγείας).

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησε το μεταφορικό ισοδύναμο για το 2020 στα νησιά

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Καβάλας-Σε δύο φάσεις η χρηματοδότηση των επιλέξιμων δαπανών…