Σχόλια 08/10/14

0
Βίβα Ρένα! Ας πληρώσουμε και πρόστιμα για σένα…


Φθινόπωρο
Καλοδεχούμενο πέρα για πέρα το φθινόπωρο. Εξάλλου έχει κι αυτό τις ομορφιές του και αρκετοί το προτιμούν ως εποχή διότι διακρίνεται για την ηπιότητά του, την αίσθηση πως κάτι αλλάζει, πως η φύση ετοιμάζεται για την περίοδο της χειμερίας νάρκης.
Το Φθινόπωρο, όπως και η Άνοιξη, γίνεται πιο οικείο και αντιληπτό εάν το «περπατήσει» κανείς, το «ζήσει» με δυο λόγια κοντά στη φύση.
Έχει μια γλυκύτητα το φθινόπωρο, μια αίσθηση χαρμολύπης γι’ αυτά που έφυγαν του καλοκαιριού κι αυτά που έρχονται τον Χειμώνα. Ως εποχή βρίσκεται στο μεταίχμιο κι αυτό του δίνει μια άλλη αίσθηση.
-Καλό Φθινόπωρο λοιπόν!
«Ε»


Νικητής ο Μπορίσοφ αλλά…
Ο Μπόικο Μπορίσοφ είναι από χθες ο νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία. Προηγείται με 33% ενώ οι Σοσιαλιστές έλαβαν ποσοστό 16%. Βέβαια για να υπάρξει κυβέρνηση θα πρέπει η νικήτρια κεντροδεξιά παράταξη να συνεργαστεί με άλλες παρατάξεις κι αυτό θα απαιτήσει μακρές διαπραγματεύσεις.
Η γειτονική μας χώρα των 7,5 εκ., εξακολουθεί να είναι μια από τις φτωχότερες της Ε.Ε. με ασθενική οικονομική ανάπτυξη.
Ο Μπόικο Μπορίσοφ ήταν πρώην πυροσβέστης και σωματοφύλακας.
«Ε»


Τα δύο αρχαιολογικά μέτωπα
Η Ελλάδα την περίοδο αυτή ζει ανάμεσα σε δύο αρχαιολογικά μέτωπα. Το ένα βρίσκεται στη στεριά, ο τάφος της Αμφίπολης, και το άλλο στη θάλασσα, κοντά στα Αντικύθηρα.
Στο πρώτο παρακολουθούμε ζωντανά σχεδόν το ανασκαφικό έργο των αρχαιολόγων και όσα η σκαπάνη φέρνει στο φως, εντυπωσιάζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη με το ταφικό σύμπλεγμα και όσα μέχρι στιγμής αποκαλύπτονται.
Στο δεύτερο θαλάσσιο χώρο, οι έρευνες είναι μη ανακοινώσιμες αλλά διέρρευσαν κάποια στοιχεία που σηματοδοτούν πως «κάτι καλό» βρέθηκε και σύντομα θ’ ανακοινωθεί, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες στον βυθό του ναυαγίου που γίνονται με τα πλέον υπερσύγχρονα ρομποτικά μέσα. Δύο νέα αρχαιολογικά μέτωπα λοιπόν. Με ενδιαφέρον και αγωνία για το τι θα μας αποκαλύψουν τελικά.
Υπενθυμίζουμε πως στο ναυάγιο των Αντικυθήρων είχε βρεθεί πριν αρκετά χρόνια ο γνωστός Μηχανισμός που θεωρήθηκε ως ο πρώτος μηχανισμός σύνθετων υπολογισμών κάτι ως προπομπός των σημερινών υπολογιστών.
«Ε»


Μεγάλες κόντρες

Οι κόντρες μεταξύ των νέων αυτοδιοικητικών του νομού μας εμφανίστηκαν και είναι γεγονός. Αιτία της αντιπαράθεσής τους η θέση του προέδρου του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης.
Ήδη έχουν βγει τα «μαχαίρια» και οι δηλώσεις είναι αρκούντως σκληρές και με μπηχτές. Κάθε πλευρά εκφράζει τα δικά της επιχειρήματα και επιθυμεί αυτή να έχει την ευθύνη της διοίκησης του Σ.Δ.Α.Ν.Ξ.
Εμείς συνιστούμε ψυχραιμία. Υπάρχει χώρος για όλους…
«Ε»


Ατιμώρητοι
Γενική δυσλειτουργία στη διεκπεραίωση υποθέσεων εκ μέρους του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου των γιατρών του ΕΣΥ, το οποίο εδρεύει στο υπουργείο Υγείας, διαπίστωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, μετά τη διερεύνηση καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία δεν είχαν επιβληθεί σε γιατρό του ΕΣΥ πειθαρχικές ποινές ύστερα από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου.
Μετά από έρευνα, ο Συνήγορος διαπίστωσε ότι εκκρεμούν ενώπιον του Συμβουλίου άνω των 60 υποθέσεων, από τις οποίες μόνο ελάχιστες έχουν ανατεθεί σε εισηγητές, καθιστώντας την παραγραφή τους την πιο πιθανή εξέλιξη, ενώ ο ρυθμός συνεδριάσεων είναι πολύ μειωμένος και η παραγωγικότητα ελάχιστη.
«Ε»


4η Οκτωβρίου
Ημέρα γιορτής για την Ξάνθη μας. Απελευθέρωση και ενσωμάτωση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και όμως τα τηλεοπτικά κανάλια, τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα κρατικά, δεν κάνουν ούτε μια αναφορά για το θέμα. Μας είπαν όμως για την 4η Οκτωβρίου, την ημέρα των ζώων!
Βέβαια θα μου πείτε ζητάω πολλά. Όταν τα δικά μας κανάλια, τα κανάλια της πόλης μας απαξίωσαν την ημέρα, γιατί να ασχοληθούν οι άλλοι; Και την ώρα της παρέλασης είχαν κάτι, έτσι για να γεμίσει το πρόγραμμα.
Ας είναι καλά το «ΕΝΑ CHANEL» της Καβάλας, που στη συγκεκριμένη ώρα είχε αναφορά στο ιστορικό της ημέρας.
Χρήστος Γαλάτης- Υπερήφανος Δημότης Ξάνθης


Ακυρώνει τους διαγωνισμούς για τα σκουπίδια η Δούρου
Πολύ άσχημα δείγματα διακυβέρνησης τύπου ΣΥΡΙΖΑ δίνει με την αντιμετώπιση του θέματος των σκουπιδιών η Ρένα Δούρου. Η οποία ακυρώνει στο παρά πέντε τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δημιουργία 4 μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, με κίνδυνο να χαθούν εκατομμύρια ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί μέσω ΕΣΠΑ για τα έργα αυτά. Είκοσι χρόνια χρειάστηκε για να φτάσουν τα έργα αυτά στο τελικό στάδιο, για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, οι λαϊκές επαναστάσεις και τα αντάρτικα δημάρχων. Και τώρα η πεφωτισμένη περιφερειάρχης έρχεται και τα ακυρώνει, ζητώντας μάλιστα από τους δημάρχους της περιφέρειάς της να εκπονήσουν τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων με βάση τις κοινοτικές οδηγίες. Δηλαδή όλα πάλι απ’ την αρχή, και φυσικά όλοι οι δήμαρχοι θα εκπονήσουν σχέδια όπου τα σκουπίδια θα πρέπει να συγκεντρώνονται εκτός των ορίων του δήμου τους.
Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η χώρα πληρώνει βροχή τα πρόστιμα για την καθυστέρηση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αλλά θα πρέπει στο εξής να στέλνουν το λογαριασμό στην κυρία Ρένα. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι τους πειραματισμούς της…


Αχ αυτή η πολιτική και οι πολιτικοί…
Όταν σου κολλήσει το μικρόβιο της πολιτικής δεν φεύγει εύκολα… Γι αυτό βλέπουμε και κάποιους πολιτικούς που ενώ γνωρίζουν ότι ο κύκλος τους έκλεισε δεν λένε να το αποδεχτούν και τελικά γελοιοποιούνται. Παραδείγματα πάμπολλα… Έτσι και τώρα που στον ορίζοντα διαφαίνονται εκλογές κάποιοι αυτοδιοικητικοί που βρίσκονται στον «πάγκο» προαλείφονται για βουλευτές και σπεύδουν να πιάσουν στασίδι σε ψηφοδέλτια …Ονόματα δεν λέμε αλλά υπάρχει μια έντονη κινητικότητα από κάποιους…
Μ.Ξ.


Πολλοί Βούλγαροι και Τούρκοι στην Καβάλα
Μπορεί να διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη και ο καιρός να είναι φθινοπωρινός και αναλόγως με τα κέφια τους αλλά τους βούλγαρους επισκέπτες μας δεν τους πτοεί! Συνεχίζουν τις διακοπές τους κάνοντας μάλιστα …βουτιές! Ειδικά το Σαββατοκύριακο που είχε λιακάδα στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη στα παραλιακά της Καβάλας έβλεπες παντού αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες και αρκετούς να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα του Οκτώβρη. Φαίνεται ότι είναι πολύ …διψασμένοι από θάλασσα οι γείτονές μας και δεν το κρύβουν… Γενικά η Καβάλα έχει πολύ τουρισμό και από Βούλγαρους και από Τούρκους στους οποίους η πόλη παρουσιάζει ενδιαφέρον λόγω και των Οθωμανικών της μνημείων. Πόλος έλξης το Ιμαρέτ του Μεχμέτ Αλή στην Παλιά Πόλη.
Μ.Ξ.


Για να δούμε…
Τις επιπλέον παροχές θα φορολογήσει το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εντοπίσει κρυφά έσοδα, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο. Ένα μέτρο, όμως, που θα εφαρμοστεί μόνο στους υπαλλήλους τους Ιδιωτικού Τομέα, καθώς οι υπάλληλοι του Δημοσίου εξαιρούνται από την παραπάνω απόφαση με άλλο νόμο.
Όπως γίνεται φανερό λοιπόν, η εφαρμογή του μέτρου θα δημιουργήσει μια ανισότητα στην εργατική τάξη, την οποία θα πληρώσει κυριολεκτικά μόνο η μια πλευρά. Για να δούμε λοιπόν, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα βγουν στο δρόμο να παλέψουν για τους «συναδέλφους» τους ή τους θυμούνται μόνο όταν επιβαρύνονται οι ίδιοι;
Γ.Τ.


Είναι ανεπίτρεπτο!
Είναι ανεπίτρεπτοι να χάνουν τις ζωές τους νέα παιδιά που υπηρετούν την θητεία τους σε στρατόπεδα της χώρας, εξαιτίας ελαττωματικών πυρομαχικών ή παλιού εξοπλισμού. Ποιος θα λογοδοτήσει επιτέλους για αυτές τις τραγωδίες και πότε θα σταματήσουν να περνούν στην ιστορία απλά με ένα συγγνώμη προς τους οικείους; Πόσα νέα παιδιά θα πρέπει να χαθούν ακόμα για να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή;
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Η Μαρία Ευθυμίου κι εμείς Λίγα λόγια οφείλω να παραθέσω για την εκδήλωση στο δημοτικό αμφι…