Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Με κρύα καρδιά» πάνε συνέδριο οι Πασόκοι

«Με κρύα καρδιά» πάνε συνέδριο οι Πασόκοι

0
pasok

Η βάση θέλει συνέδριο ΠΑΣΟΚ και όχι Δημοκρατικής Παράταξης – Σύσκεψη στην Νομαρχιακή Ξάνθης παρόντος του Λ. Γρηγοράκου

Πυρά Πούλιου εναντίον Σαλτούρου για την στάση του στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρών ο Μάντατζη – Απών ο Ξυνίδης

Έβγαλαν τα «εσώψυχά τους» τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και είπαν πικρές αλήθειες μεταξύ τους για το παρόν και πως διαμορφώνεται το μέλλον της παράταξης με βάση τις επιλογές της ηγεσίας αλλά και για θέματα τοπικού χαρακτήρα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής την Παρασκευή το απόγευμα παρουσία του αν. υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου υπό την ιδιότητά του ως ανώτερο κομματικό στέλεχος. Το όργανο συνεδρίασε με την διευρυμένη του σύνθεση καθώς συμμετείχαν αιρετά στελέχη του από την τοπική αυτοδιοίκηση, τους παραγωγικούς φορείς και τα σωματεία καθώς και τους νυν και τέως βουλευτές.

Παρών ο Μάντατζη – Απών ο Ξυνίδης

Έτσι παρών ήταν ο βουλευτής κ. Σαλτούρος, ο πρώην βουλευτής κ. Τσετίν Μάντατζη, κλήθηκε αλλά δεν παρέστη ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης. Από τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσολακίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης κ. Χρίστος Πούλιος ενώ κλήθηκε αλλά δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του στην Αθήνα ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης. Να σημειώσουμε ότι από την Νομαρχιακή δεν κλήθηκαν ο τέως βουλευτής Π. Σγουρίδης και ο πολιτευτής Μπαράν Μπουρχάν λόγω των επιλογών τους να ενταχθούν σε άλλα κόμματα

Η σύσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου που διενεργεί το ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης και ο γραμματέας της κ. Χρήστος Αμανατίδης έχει προβεί σε μια σειρά ανάλογων συσκέψεων – συγκεκριμένα τεσσάρων – ενώ ήδη έχουν κατατεθεί οι προτάσεις της στην Επιτροπή συνεδρίου.

Η βάση θέλει συνέδριο ΠΑΣΟΚ και όχι Δημοκρατικής Παράταξης

Κομβικό σημείο προβληματισμού αποτέλεσε στη σύσκεψη το ερώτημα «τι είδους συνέδριο θέλουμε;» και ως προς αυτό οι απόψεις που ακούστηκαν συνέκλιναν στο γενικό συμπέρασμα ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ θέλει ένα συνέδριο για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, μια άποψη δηλαδή αντίθετη με την απόφαση της Επιτροπής Συνεδρίου και τις επιλογές της ηγεσίας που το αποδέχονται με …κρύα καρδιά! Υπενθυμίζουμε ότι υπέρ του συνεδρίου ΠΑΣΟΚ εκφράστηκε και η Νομαρχιακή Ξάνθης στις προτάσεις που έστειλε στην Επιτροπή Συνεδρίου ενώ με την άποψη αυτή συντάχθηκε και ο κ. Γρηγοράκος επισημαίνοντας όμως ότι εφόσον έχει επιλεγεί με δημοκρατικό τρόπο η αντίθετη από την αρμόδια επιτροπή συνεδρίου πρέπει να γίνει σεβαστή απ’ όλους. Από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων ωστόσο αναδείχθηκαν όλες οι «αδυναμίες» του εγχειρήματος ανασύστασης της Δημοκρατικής παράταξης που επικεντρώνονται στις υποψηφιότητες εκπροσώπων από άλλους συναφείς χώρους που θέλουν να συμμετέχουν και συζητήθηκε ο προβληματισμός αν θα πρέπει να μπει κάποιο μέτρο τύπου ποσόστωσης για να καταστεί δυνατή η εκπροσώπηση και η συμμετοχή τους στο συνέδριο. Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του Κινήματος κ. Ευ. Βενιζέλος κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι στο εγχείρημα το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο κορμός αλλά δεν προτίθεται να έχει ηγετικό ρόλο ή να «καπελώσει» τις άλλες δυνάμεις που θα συμμετέχουν.

Πυρά Πούλιου εναντίον Σαλτούρου για τις εκλογές

Πέραν των προβληματισμών για το συνέδριο αναπτύχθηκαν και τοπικού χαρακτήρα θέματα με τον Χρίστο Πούλιο να εξαπολύει ευθεία επίθεση κατά του κ. Σαλτούρου για την στάση που κράτησε στις Δημοτικές εκλογές «ενισχύοντας αντίπαλο συνδυασμό», όπως υποστήριξε, ενώ αντίθετα η Νομαρχιακή με ομόφωνη απόφασή της τάχθηκε στο πλευρό της διευρυμένης παράταξης Πούλιου. Βολές επίσης κατά της στάσης Σαλτούρου εξαπέλυσε και ο Δ. Βορίδης.  

Επίσης στη σύσκεψη τοποθετήθηκε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Άλκης Κίσσας ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχή εκδήλωση του ευρωπαϊκού αταβιστικού κινήματος PES στα Άβδηρα σημειώνοντας ότι ανάλογη εκδήλωση θα γίνει και στην Ξάνθη, λαμβάνοντας την δέσμευση του γραμματέα ότι η Νομαρχιακή θα στηρίξει και θα συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μάτι: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για άσκηση έφεσης κατά της απόφασης

Η ποινή που επιβλήθηκε ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων Παραγγελία στη διευθύνουσα την Εισαγγελ…