Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ντοματόπιτα με τυρένια ζύμη

Ντοματόπιτα με τυρένια ζύμη

0
domatopita
 
 
Για την ζύμη
-250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-100γρ γιαούρτι
-125γρ μαργαρίνη
-3 κ.σ τυρί τριμμένο
-1/2 κ.γ αλάτι
-πιπέρι, ρίγανη
-1 αυγό
Για την γέμιση
-4-5 ντομάτες ώριμες και σφικτές
-1 φλ. τσαγιού φέτα
-Μανιτάρια, πιπεριά, ζαμπόν, μπέικον, ελιές, κρεμμύδι κλπ (προαιρετικά)
-3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
-ρίγανη
-αλάτι-πιπέρι
-λίγο ελαιόλαδο
 
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και την μαργαρίνη και τα τρίβουμε καλά με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το γιαούρτι,το τριμμένο τυρί, το αλάτι, την ρίγανη, πιπέρι και το μισό αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα στρογγυλό φύλλο τόσο ώστε να προεξέχει λίγο από ένα ταψί 30 εκ. Αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο αυγό, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και βάζουμε μια στρώση ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν οι ντομάτες
Από πάνω προσθέτουμε όλα τα υλικά της αρεσκείας μας, τελειώνουμε με την τριμμένη φέτα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και γυρνάμε το φύλλο που έχει περισσέψει προς τα πάνω
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…