Σχόλια 10/09/14

0
piperigos akintzi
Οι δήμαρχοι αλλάζουνε μα ο Αγκόρτσας μένει…


 
 
Ενδυματολογικό
 Η φωτογραφία είναι αποκαλυπτική. Πρόκειται γι’ αυτήν η οποία δείχνει τον διευθυντή της υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης Νικ. Πιπερίγκο στο γραφείο του να υποδέχεται τους δύο Προξένους της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Ο ένας ο απερχόμενος και ο έτερος ο νέος Αλή Ριζά Ακιντζί.
Η έκπληξη έγκειται στο γεγονός ότι οι δύο Πρόξενοι ενδυματολογικώς είναι σε φάση περιπάτου και φορούν πόλο μπλουζάκια. Προφανώς περνούσαν απ’έξω, είδαν φως και μπήκαν…


 
Επιστρέφουν οι ΕΟΖ
 Τις θυμάστε τις ειδικές Οικονομικές Ζώνες; Τις ΕΟΖ; Ε, λοιπόν η κυβέρνηση διερευνά σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση τη δημιουργία ΕΟΖ. Με πρώτη στη Θεσσαλονίκη, για να σταματήσει η επιχειρηματική μετανάστευση προς Βουλγαρία – κυρίως – και αλλού στα Βαλκάνια.
Δυστυχώς κάποιοι φανατικοί, πριν 2-3 χρόνια, είχαν ξιφουλκήσει να μην γίνουν οι ΕΟΖ. Με αποτέλεσμα να γεμίσει η βουλγαρική πλευρά κοντά στα σύνορα με ελληνικές επιχειρήσεις. Δώσαμε δουλειά σε βούλγαρους κι όχι σε Έλληνες. Και βέβαια, οι φωνασκούντες ποτέ δεν ρώτησαν κι ούτε σκέφτηκαν τον Έλληνα άνεργο. Που θα είχε κάποια απασχόληση έστω με 600 ευρώ.
«Ε»


 
Ο εφτάψυχος Αγκόρτσας
 Πήγε, έφυγε, ξαναπήγε και ιδού, αποδεικνύεται εφτάψυχος ο Απόστολος Αγκόρτσας. Πρόσωπο που ταρακούνησε τα νερά στο δήμο την περίοδο Στυλιανίδη, έφυγε, διεγράφη και ξαναγύρισε εκλεγόμενος για να γίνει αντιδήμαρχος στην εποπτεία της διεύθυνσης Δόμησης, των ΚΕΠ, το τμήμα αδειοδότησης και ελεγχόμενης στάθμευσης.
«Πολύ σκληρός για να πεθάνει» ο Απόστολος κατά το λαϊκό γνωμικό.
-Του ευχόμαστε τόσο του ίδιου όσο και των υπολοίπων κάθε επιτυχία στα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν.
«Ε»


 
Ξεκαθαρίζουν
 Σγά-σιγά, αργά και βασανιστικά ξεκαθαρίζει το τοπίο των αντιδημάρχων τόσο στο δήμο Ξάνθης όσο και στους υπόλοιπους τρεις.
Μαζί, πάλι αργά όμως, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα αυτών που θα αναλάβουν θέσεις και αξιώματα στις διάφορες δημοτικές επί αντιμισθία θέσεις.
Έτσι σε αγωνία βρίσκονται οι μνηστήρες για τη ΔΕΥΑΞ και 2-3 ακόμη ενδιαφέρουσες θέσεις που έχουν ευθύνη μεν, έχουν όμως και τη σχετική προβολή.
«Ε»


 
Βγάζουν λεφτά απ’ τα σκουπίδια
 Στον αντίποδα της χώρας μας που πληρώνει βροχή τα πρόστιμα στην Ε.Ε. για την ανυπαρξία διαχείρισης των απορριμμάτων της βρίσκεται η Σουηδία, η οποία κερδίζει χρήματα από την εκμετάλλευση των σκουπιδιών!
Η Σουηδία έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό αποτελεσματικότητας στη διαχείριση απορριμμάτων που πλέον εισάγει σκουπίδια από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Από τα 461 κιλά απορρίμματα το χρόνο που παράγει ο μέσος Σουηδός, μόνο το ένα τοις εκατό καταλήγει στους χώρους υγειονομικής ταφής, χάρις στο πρωτοποριακό σύστημα ανακύκλωσης της χώρας.
Οι Σουηδοί ανακυκλώνουν δηλαδή σχεδόν το 99% των σκουπιδιών τους, παράγοντας από αυτά ενέργεια, και παρέχουν θέρμανση σε σχεδόν ένα εκατομμύρια σπίτια στη Σουηδία και σε άλλα 260.000 σπίτια με ηλεκτρισμό. Με την υποδειγματική αυτή εκμετάλλευση των απορριμμάτων η Σουηδία έχει απεξαρτηθεί πλέον σημαντικά από τα ορυκτά καύσιμα.
Αυτά όμως συμβαίνουν στη Σουηδία. Γιατί στην Ελλάδα είμαστε ακόμη πρωτόγονοι στον τομέα αυτό και τσακωνόμαστε σε ποιον δήμο θα ξεφορτωνόμαστε τα σκουπίδια μας.
Ενώ για άλλους, έξυπνους και προηγμένους λαούς, αυτά αποτελούν πηγή πλούτου…


 
Κι όμως σε κάτι είμαστε πρώτοι!
 Με συντριπτική διαφορά αναδείχθηκε πιο…ερωτική χώρα η Ελλάδα σε σχέση με τις γειτονικές της Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και Κύπρο, σύμφωνα με έρευνα της γνωστής εταιρείας προφυλακτικών durex.
Η εταιρεία θέλησε να βρει την πιο ερωτική πόλη ανάμεσα στις 5 αυτές χώρες, με κριτήριο φυσικά τις πωλήσεις που είχε, και συνέκρινε τα στοιχεία μεταξύ 13 πόλεων. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα ήταν ότι η χώρα μας κατέκτησε το top 3! Την πρωτιά έχει το Ηράκλειο Κρήτης, δεύτερη αναδείχθηκε η Λάρισα και 3η η Αθήνα. Στην 4η θέση οι αδερφοί μας Κύπριοι της Λευκωσίας, ενώ καταρρίπτοντας τον μύθο των Αθηναίων ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πιο ερωτική πόλη, οι Θεσσαλονικείς είναι 6οι, μία θέση κάτω από το Βουκουρέστι.
Οι υπόλοιπες θέσεις είναι: 7η Πάτρα, 8η Κωστάντζα – Ρουμανία, 9η Κλουζ- Ρουμανία, 10η Ιάσιο – Ρουμανία, 11η Σόφια-Βουλγαρία, 12η Βελιγράδι-Σερβία και 13η Τιμισοάρα – Ρουμανία
Να λοιπόν που μπορεί να έχουμε τα χάλια μας γενικότερα, αλλά υπάρχει και κάτι που είμαστε πρώτοι! Κάτι είναι κι αυτό…


 
Πιάστηκε στα χέρια με τον δήμαρχο γιατί δεν τον έκανε αντιδήμαρχο…
 Οι νέοι δήμαρχοι άρχισαν να ξεπληρώνουν τα προεκλογικά τους «γραμμάτια» μοιράζοντας αντιδημαρχίες στους «εκλεκτούς» τους που τους έφεραν μπόλικους ψήφους όπως άλλωστε είχαν συμφωνήσει προεκλογικά. Είναι όμως και κάποιοι δήμαρχοι που αθέτησαν της υποσχέσεις τους και τους άφησαν έκτος αντιδημαρχίας που τους είχαν τάξει…Έτσι έγινε και σε δήμο του νομού μας …Το τι ακολούθησε με τον εξαπατηθέντα που ο δήμαρχος του υποσχέθηκε αντιδημαρχία; Μέγας καυγάς …μέχρι που κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια και χρειάστηκε να μπει άλλος σύμβουλος να τους χωρίσει…
– Έτσι συμβαίνει όταν κάποιος κινείται από ανιδιοτέλεια και ο μόνος διακαής του πόθος είναι να προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση!
Μωρέ σα δε ντρέπεστε!!!
Μ.Ξ.


 
 Η επιβράβευση…της ανικανότητας
 Είναι αξιοθαύμαστο πώς καταφέρνουν κάποιοι να την βγάζουν πάντα στον αφρό…Όνομα και μη χωριό όμως το’ χουμε δει και όχι μόνο σε μια περίπτωση στο νομό μας! Ας πούμε για κάποιους που κάποιοι πολιτικοί τους διορίζουν σε θέσεις εταιρειών για παράδειγμα …τα κάνουν θάλασσα και αντί να τους αποσύρουν τους επιβραβεύουν τοποθετώντας τους σε άλλες θέσεις και δεν αποκλείεται σύντομα να τους δούμε να μας διοικούν!!!
– Συμπέρασμα: Η ανικανότητα επιβραβεύεται αρκεί να είναι δικός μας και να μας κάνει καλά τη δουλειά!
Μ.Ξ.


 
Ανομία και τάξη
 Το παραεμπόριο στην αγορά καυσόξυλων καλά κρατεί, όπως φαίνεται και φέτος, αφού καθημερινά στην χώρα μας μπαίνουν αμέτρητες νταλίκες, οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν από το μειωμένο προσωπικό των συνόρων. Τι και αν φωνάζουν οι νόμιμοι επιχειρηματίες και καταγγέλλουν περιστατικά που έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους, το φαινόμενο δεν πρόκειται να εκλείψει αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην ρίζα του –δηλαδή στα σύνορα- και αν δεν γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι. Δεν γίνεται, δηλαδή, το παράνομο εμπόρευμα να περνά έτσι τα σύνορα και να τρέχει το Τμήμα Εμπορίου και το ΣΔΟΕ σε χωριά και χωριουδάκια να δει που μπορεί να ξεφορτώνει ο μεσάζοντας. Γιατί και σε περίπτωση που τους πιάνουν οι ελαστικοί για τις παρανομίες νόμοι μας θα αφήσουν τους επιτήδειους να φύγουν και θα μείνουν οι ελεγκτές με το ψεύτικο ΑΦΜ στο χέρι.
Γ.Τ.


 
Η κλήση μας προωθείται;
 Προς τους παλιούς και νέους αιρετούς και προέδρους σωματείων και συνεταιρισμών,
Θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι καλό θα είναι να αναπτύξουν με τους δημοσιογράφους καλύτερες σχέσεις επικοινωνίας, καθώς πολύ συχνά απαντάται το φαινόμενο να είναι ιδιαίτερα ευδιάθετοι και πρόθυμοι να μιλήσουν όταν θέλουν να προβληθούν, ενώ τις άλλες ώρες να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.
Τα ΜΜΕ φροντίζουν για την ενημέρωση των πολιτών, πράγμα που πολλές φορές χρειάζεται την τοποθέτηση και παρέμβασή τους επί θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία και την καθημερινότητα και η συνήθεια τους να μην πατάνε το πράσινο κουμπάκι στο κινητό τους δεν τιμά τη θέση και το ρόλο τους.
Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που απαντάνε πάντα, πράγμα που είναι υπέρ τους και δείχνει ότι αν μη τι άλλο έχουν μία συνέπεια και σοβαρότητα όσον αφορά σε αυτό το κομμάτι της επικοινωνίας τους με τους πολίτες.
Γ.Τ.


 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …