Σχόλια 02/08/14

0
imamis
Το φαινόμενο της πεταλούδας: Χρεοκοπεί η Αργεντινή, σκοτώνονται τα κόμματα στην Ελλάδα…


 
 
Πιο χαμηλά τα μεγάφωνα
 Καλή η ανεξιθρησκεία και ο σεβασμός εν γένει του θρησκευτικού δικαιώματος της μουσουλμανικής μειονότητας που ζει στην περιοχή μας. Όμως από την άλλη υπάρχουν υποχρεώσεις και ευθύνες της ίδιας της μειονότητας έναντι των νόμων και των κατοίκων της πλειονότητας.
Έτσι, απαιτείται ο σεβασμός εκ μέρους των Ιμάμηδων ως προς την ένταση των μεγαφώνων στους μιναρέδες. Η υπερβολή δε βοηθάει, απεναντίας εκνευρίζει και οδηγεί σε αστυνομική κλήση. Διότι μεσημέρι καλοκαιριού, φουλ ένταση από τα μεγάφωνα του τζαμιού, τέρμα Αγ. Ελευθερίου, τι εξυπηρετεί; Εκνευρισμό όλων όσων ζουν εκεί γύρω γιατί ανησυχούν.
Αλήθεια τι έπαθε ο Ιμάμης και αύξησε τελευταία την ένταση των μεγαφώνων;
«Ε»


 
Άλλοι μαλώνουν, οι μικροί την πληρώνουν
 Ο πρόεδρος της Αμερικής στα πλαίσια της προσπάθειας να πλήξει τη Ρωσία οικονομικά και πολιτικά, μαζί με κάποιους συμμάχους, αποφάσισαν να εφαρμόσουν μέτρα εις βάρος Ρωσικών συμφερόντων.
Μετά από την ενέργεια αυτή των ΗΠΑ, όπως ήταν αναμενόμενο αντέδρασε η Ρωσία. Και ανάμεσα στα μέτρα που πήρε είναι η απαγόρευση εισαγωγών στη χώρα φρούτων και λαχανικών από Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα.
Δηλαδή μαλώνουν οι δυο μεγάλοι, ΗΠΑ και Ρωσία, και την πληρώνουν οι μικροί χωρίς να φταίνε μάλιστα!
Και τη ζημιά που θα υπάρξει στα φρούτα και λαχανικά ποιος θα την πληρώσει;
«Ε»


 
 «Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα»
 Μετά το ξάφνιασμα από την αθώωση των δραστών των γεγονότων στη Μανωλάδα, υπάρχει μια θετική είδηση που επαναφέρει την εμπιστοσύνη μας στο δικαστικό σώμα. Λοιπόν, αφού η κοινή γνώμη συνταράχτηκε από την αθώωση των δραστών εις βάρος των οικονομικών μεταναστών στα χωράφια της φράουλας, με ικανοποίηση πληροφορήθηκε ότι ο Άρειος Πάγος κινήθηκε να επανεξεταστεί η όλη υπόθεση από την αρχή.
-Εδώ ισχύει το «υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα»
«Ε»


 
 Αργεντινή και πάλι
 Συμπάσχουμε, νοερά έστω στις δύσκολες μέρες που περνά η Αργεντινή. Μέσα σε διάστημα 13 χρόνων χρεοκόπησε δύο φορές. Μόνο που αυτή τη δεύτερη φορά δεν ήταν τόσο το ύψος του χρέους όσο οι απαιτήσεις των εταιρειών που δάνεισαν χρήματα ή αγόρασαν ομόλογα του Αργεντίνικου κράτους που θέλουν πίσω ΟΛΑ τα χρήματα που έχουν να παίρνουν και μάλιστα με δικαστική απόφαση.
Τι σημαίνει η περίπτωση της Αργεντινής; Ότι οι διεθνείς κεφαλαιούχοι δεν αστειεύονται. Δεν έχουν συναίσθημα και δεν τους ενδιαφέρει τίποτε. Θέλουν τα κεφάλαια που τους ανήκουν. Και τα θέλουν όλα και βέβαια τα παίρνουν.
-Ας τά’ χουν αυτά υπόψιν τους κάποιοι κι ας σκέφτονται καλά όταν κάνουν δηλώσεις και επαινούν την Αργεντινή…
«Ε»


 
 Να κοπούν και οι παροχές σε είδος
 Συμπολίτης που παρακολουθεί τα καθημερινά συμβάντα και ως εκ τούτου έχει άποψη, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη στήλη, επεσήμανε μια διόρθωση που θα πρέπει να γίνει ως προς μια στρέβλωση. Και δεν είναι άλλη από τις διάφορες παροχές σε είδος που προσφέρουν στους υπαλλήλους τους ΔΕΚΟ και Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Μπορεί κάποιοι, ελάχιστοι εργαζόμενοι να δικαιούνται κάποια παροχή σε είδος, όχι όμως όλοι. Διότι αυτή η γενίκευση στρεβλώνει την ουσία της προσφοράς και την μετατρέπει ως υποχρέωση προς όλους.
Μείωση λοιπόν των παροχών σε είδος ζητά ο συμπολίτης μας και έχει δίκιο.
«Ε»


 
Επίδομα «πρώτης εγκατάστασης»
Ένα μπάχαλο αναμένεται να δημιουργηθεί το Σεπτέμβρη, όταν αρχίσουν οι αιτήσεις για μεταγραφές φοιτητών. Ο υπουργός Παιδείας Αν. Λοβέρδος, χωρίς κανένα σχεδιασμό, και χωρίς να έρθει σε συνεννόηση πρώτα με τα πανεπιστήμια, προχώρησε στην άρση των περιορισμών στις μεταγραφές. Έτσι, από το Σεπτέμβρη, τα Πανεπιστήμια των δύο μεγάλων πόλεων της χώρας, θα βρεθούν με χιλιάδες αιτήσεις φοιτητών που θα θέλουν μεταγραφή από αντίστοιχα της επαρχίας, και που βέβαια δεν θα μπορούν να ικανοποιήσουν.
Ο υπουργός αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος λιγάκι αργά, και τώρα, μπροστά στο απόλυτο χάος που αναμένεται να δημιουργηθεί, αναζητά λύσεις, στο πόδι και πάλι όπως είθισται να συμβαίνει με τους υπουργούς στη χώρα αυτή.
Εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να παρέχεται επίδομα πρώτης εγκατάστασης σε χιλιάδες φοιτητές που θα σπουδάσουν σε πόλεις μακριά από τον τόπο τους. Το ύψος του βοηθήματος δεν έχει προσδιοριστεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κονδύλι θα προέλθει από τις δεσμεύσεις και τις επιστροφές από εγκληματικές ενέργειες.
Καλές οι βαρύγδουπες εξαγγελίες και τα μεγάλα υπουργικά λόγια, αλλά όταν έρχεται η ώρα της υλοποίησης, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Πάντως ένα μπράβο το οφείλουμε στον Ανδρέα Λοβέρδο. Τα έχει κάνει όλα άνω-κάτω, και μόλις σε δύο μήνες που είναι υπουργός!


 
 Κίνηση δίχως… δεύτερες σκέψεις
 Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο περιφερειακό Τύπο η ένταξη της διάταξης περί κατάργησης των δημοσιεύσεων στο νέο πολυνομοσχέδιο, που προωθείται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Πρόκειται για «τυποκτόνο» διάταξη, αφού θα βάλει την «ταφόπλακα» στον επαρχιακό Τύπο. Όμως για τα έντυπα Μέσα το ζήτημα δεν εξαντλείται στον περιορισμό των εσόδων. Η κυβέρνηση παρακάμπτει, λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσε τη λίστα (του 2012) των Μέσων που πληρούν τα κριτήρια ημερήσιων και περιφερειακών εφημερίδων, την υποχρεωτικότητα των δημοσιεύσεων, οι οποίες αφενός διασφαλίζουν επί δεκαετίες τη διαφάνεια των ενεργειών της διοίκησης και αφετέρου αποτελούν το κύριο κανάλι ευρείας ενημέρωσης πολιτών και ενδιαφερόμενων για έργα, προμήθειες και διαγωνισμούς. Και όλα αυτά όταν τον Απρίλιο του 2014 στο Συνέδριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων γ.γ. και στελέχη της κυβέρνησης διαβεβαίωναν ότι θα ενισχυθεί ο περιφερειακός Τύπος.
Αναμφίβολα απαιτείται εξυγίανση στον κλάδο μας και αυτό έχει τονιστεί πολλές φορές και από τις ίδιες τις επιχειρήσεις του έντυπου Τύπου, ωστόσο ο τρόπος που δρομολογεί τις εξελίξεις η κυβέρνηση δείχνει ότι κάθε άλλο παρά απασχολείται από τέτοιου είδους προθέσεις, ενώ σαφέστατα δεν υπολογίζει τις συνέπειες στο όνομα της εξασφάλισης ενός ακόμη μέτρου που θα δείξει συμμόρφωση στους δανειστές. Ακόμη κι αν το δημοσιονομικό όφελος, όπως σε αυτή την περίπτωση, είναι ελάχιστο.
Βουλευτές ωστόσο από όλα τα κόμματα, κυρίως αυτοί της Περιφέρειας, δείχνουν ότι έχουν αντιληφθεί πλήρως τις συνέπειες της εφαρμογής αυτής της διάταξης, το θέμα είναι να το κατανοήσει και η κυβέρνηση.
Ε.Δ.


 
 Για την Επιθεώρηση Εργασίας….
 Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Επιθεώρηση Εργασίας οι δύο υπάλληλοι οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους για μαύρη εργασία και ότι πρόβλημα παρουσιαστεί στις σχέσεις εργοδότη – εργαζόμενου. Και που να προλάβουν αφού τα προβλήματα όσο πάει και διογκώνονται! Πάνε τουλάχιστον 10 χρόνια που το πάγιο αίτημα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης ήταν να στελεχωθεί επαρκώς η επιθεώρηση εργασίας στην Ξάνθη αλλά φωνή βοώντος. Υπουργοί περνούσαν ξαναπερνούσαν (θυμάμαι τον Γεράσιμο Γιακούμάτο…) υπόσχονταν ότι θα φέρουν Τεχνικό Επιθεωρητή αλλά …τίποτε! Και πρόσφατα πριν 10 μέρες ο πρόεδρος του Εργατικού Άγγελος Μπεμπεκίδης επανέλαβε το αίτημα δι΄ επιστολής στο υπουργείο Εργασίας αλλά απάντηση δεν πήρε…
Ιδιαίτερα αυτή την εποχή επιβάλλεται να είναι επαρκώς στελεχωμένη η Επιθεώρηση Εργασίας γιατί είναι μια ασπίδα για τους εργαζόμενους που δέχονται επίθεση από παντού και με τις ευλογίες των νόμων που έχουν ψηφιστεί.
Μ.Ξ.


 
 Το «Ε» πάει διακοπές….
 Ήρθε η ώρα η εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» να σας αποχαιρετήσει για δύο εβδομάδες, προκειμένου να ξεκουραστούμε, να γεμίσουμε τις μπαταρίες και να επανέλθουμε στις 18 Αυγούστου …δριμύτεροι γιατί μας περιμένει πολύ δουλειά από τον Σεπτέμβριο!
Καλό καλοκαίρι!!!
Μ.Ξ.


 
 Πήγαν άκλαυτοι…
 Ποιος έκλαψε, ποιος διαδήλωσε, ποιος τραγούδησε από όλους αυτούς τους ψευτοεπαναστάτες για τις 650.000 θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα και για τις 100.000 επιχειρήσεις που χάθηκαν μέσα σε 5 χρόνια; Για αυτές τις 750.000 οικογένειες που συντηρούσαν και εξασφάλιζαν τις θέσεις τους οι «μόνιμοι» του δημοσίου τομέα και μπορούσε η κ. Αλεξίου να γεμίζει τα μαγαζιά που εμφανιζόταν; Η απάντηση είναι κανείς! Για όλους αυτούς απλά «ο μήνας είχε 9» και έτσι δυστυχώς πήραμε την κατρακύλα που δεν έχει επιστροφή, τουλάχιστον όχι «αναίμακτα». Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς είχανε ξεχάσει ότι όλα στην ζωή είναι κύκλος και συνδέονται μεταξύ τους και έτσι η αδιαφορία τους τους στοίχισε ακριβά, αφού η ζωή είπε να τους το ξαναθυμίσει.
Γ.Τ.


 
 Μύρισε καλοκαίρι!
 Το νούμερο ένα θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών στις παρέες είναι οι διακοπές. Ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες του έχει επιλέξει κάποιο κοντινό προορισμό ή μακρινό, εντός ή εκτός της χώρας, για μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα. Στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν για άλλη μια χρονιά η Θάσος και η Σαμοθράκη, καθώς η οικονομική κρίση ώθησε τους Ξανθιώτες να ανακαλύψουν τους θησαυρούς που κρύβονται δίπλα τους. Άλλοι πάλι επιλέγουν να κινηθούν λίγο πιο βόρεια και να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές της γειτονικής Βουλγαρίας.
Όποιον προορισμό, όμως, και αν έχετε επιλέξει το «Ε» σας εύχεται να περάσετε υπέροχα!
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…