Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μουντιάλ 2022: Τι λέει η στατιστική για τον τελικό του Μουντιάλ…

Μουντιάλ 2022: Τι λέει η στατιστική για τον τελικό του Μουντιάλ…

0

Την Κυριακή στις 17.00 ο μεγάλος τελικός – Το Σάββατο ο μικρός τελικός

Το μεγάλο «ραντεβού» Αργεντινής και Γαλλίας είναι την Κυριακή στις 17.00, στον μεγάλο τελικό στο «Lusail Stadium» του Κατάρ. Οι δύο φιναλίστ  θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ξανά μετά το 2018 που είχαν βρεθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας, σ’ ένα παιχνίδι που επικράτησαν οι Γάλλοι.

Μπορεί οι στοιχηματικές να μη δίνουν φαβορί καμία από τις δύο ομάδες, ωστόσο οι στατιστικολόγοι «μίλησαν». Και το φαβορί είναι η Αργεντινή!

Σύμφωνα με τη γνωστή στατιστική υπηρεσία της Squawka, η «Αλμπισελέστε» έχει λίγες περισσότερες πιθανότητες από τη Γαλλία για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα, ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του έχουν 52.8% πιθανότητες να κατακτήσουν το Μουντιάλ την Κυριακή, με τη Γαλλία από την άλλη να έχει 47.2% να κάνει το back to back.

Η FIFA ανακοίνωσε το διαιτητή του τελικού του Μουντιάλ 2022. Η ευθύνη αλλά και τιμή κατέληξε στον Σίμον Μαρτσίνιακ, ο οποίος σε ηλικία 41 ετών θα γίνει ο πρώτος Πολωνός που σφυρίζει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Μαρτσίνιακ διηύθυνε τις αναμετρήσεις της Γαλλίας με τη Δανία (2-1) και της Αργεντινής με την Αυστραλία (2-1) νωρίτερα στη διοργάνωση, ενώ στο προηγούμενο Μουντιάλ είχε σφυρίξει σε δύο αγώνες, ένας εκ των οποίων το 1-1 της Αργεντινής με την Ισλανδία.

Ο Αμπντουλραχμάν αλ Τζασίμ από το Κατάρ ορίστηκε από τη FIFA να διευθύνει το μικρό τελικό του Μουντιάλ 2022 μεταξύ Κροατίας και Μαρόκου το Σάββατο (17/12, 17:00, ANT1). Ο 35χρονος διαιτητής έχει σφυρίξει σε δύο αγώνες της φετινής διοργάνωσης, την αναμέτρηση των ΗΠΑ με την Ουαλία και της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη, αμφότερες στη φάση των ομίλων.

Εν τω μεταξύ, στα στρατόπεδα των δύο μονομάχων δεν λείπουν τα προβλήματα, με τους Γάλλους να έχουν κρούσματα γρίπης στην ομάδα και τουλάχιστον τρεις βασικούς παίκτες τους άρρωστους και σε απομόνωση, ενώ υπάρχουν φόβοι και για μεγαλύτερη διασπορά της γρίπης. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έκανε λόγο για ασθένειες που προκαλούν τα κλιματιστικά, ωστόσο γίνεται αναφορά στον διεθνή Τύπο για πιθανή διασπορά της «γρίπης της καμήλας» εντός των γαλλικών αποδυτηρίων.

Οι Αργεντίνοι έχουν θέμα με τον Μέσι, ο οποίος δεν προπονήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αφού αντιμετωπίζει μικροπρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό πόδι. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία αλλά το ιατρικό τιμ θέλησε να τον προφυλάξει ενόψει του τελικού. Ο Λιονέλ Μέσι αντιμετώπιζε πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο και κόντρα στους Κροάτες, ωστόσο κατάφερε να ολοκληρώσει το ματς. Μάλιστα, σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αντίθετα, ευχάριστα είναι τα νέα για τον Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος υπολογίζεται κανονικά από τον Σκαλόνι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…