Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα «Στάχτη» έγινε η αποθήκη του Terranova

«Στάχτη» έγινε η αποθήκη του Terranova

0
teranova fotia

Καταστράφηκε όλο το εμπόρευμα του γνωστού καταστήματος ρουχισμού στο κέντρο της πόλης

 

Δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσηςΔιενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς

 
 
Πυκνοί μαύροι καπνοί έπνιξαν το κέντρο της πόλης μας το πρωί του Σαββάτου 16 Αυγούστου καθώς στις φλόγες τυλίχθηκε η αποθήκη(1ος όροφος) του καταστήματος ρουχισμού Terranova που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Καραολή 18. Έτσι πολλοί Ξανθιώτες παρακολούθησαν την επιχείρηση κατάσβεσης παρότι η Αστυνομία τους απομάκρυνε και λόγω και της υψηλής θερμοκρασίας η κατάσταση στην περιοχή ήταν αποπνικτική. Να σημειώσουμε ότι η Πυροσβεστική χρειάστηκε 1.30 περίπου ώρα για να θέσει σε έλεγχο την πυρκαγιά ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνιζε προσωπικώς ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης Χρήστος Καλογουλίδης,
 
Φωτιά στη αποθήκη…Ο υπάλληλος είδε τους καπνούς και ειδοποίησε την Πυροσβεστική
Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τον υπάλληλο που πηγαίνοντας το πρωί στις 8.00 για να ανοίξει το κατάστημα παρατήρησε τους λευκούς καπνούς που έβγαιναν από τον πάνω όροφο όπου είναι η αποθήκη του καταστήματος εντός της οποίας υπάρχει εμπόρευμα. Άμεσα ειδοποίησε την Πυροσβεστική η οποία και έσπευσε με 3 πυροσβεστικά οχήματα και 10 άνδρες. Να σημειώσουμε ότι λίγο νωρίτερα και ενόσω ήταν κλειστό το κατάστημα– όπως είπαν οι γείτονες – ακούστηκε ο συναγερμός αλλά δεν κατάλαβαν το λόγο. Η Αστυνομία απέκλεισε το χώρο και από την Πυροσβεστική ξεκίνησε η επιχείρηση της κατάσβεσης.
 
Δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσης
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: «Η πυρκαγιά λόγω της μεγάλης ποσότητας των εύφλεκτων υλικών ανέπτυξε γρήγορα πολύ υψηλές θερμοκρασίες και επεκτάθηκε σε όλο το χώρο της αποθήκης, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης και να το καθιστά επικίνδυνο. Παρόλα αυτά και με υπερπροσπάθεια κατάφεραν οι πυροσβέστες να θέσουν γρήγορα την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο, χωρίς αυτή να επεκταθεί και να περιοριστεί μόνο στο χώρο της αποθήκης. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το εμπόρευμα που βρισκόταν αποθηκευμένο μέσα στην αποθήκη, υπέστησαν ζημιές διάφορα σε ηλεκτρικά μηχανήματα προκλήθηκε ρύπανση χώρου και επίσης υπέστη μερικές ζημιές μέρος του ισογείου καταστήματος».
 
Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς
Όπως ανέφερε στο «Ε»ο κ. Καλογουλίδης άγνωστοι παραμένουν μέχρι στιγμής οι λόγοι της πυρκαγιάς καθώς είναι σε εξέλιξη η προανάκριση από πραγματογνώμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανολογείται πως ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα
Οι Αρχές προληπτικά προχώρησαν στην εκκένωση των γύρω καταστημάτων ενώ
δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από 1.30 ώρα όμως όλη η επιχείρηση που περιελάμβανε και κάθαρση ολοκληρώθηκε το απόγευμα. Οι ζημιές δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμη, ωστόσο το εμπόρευμα του πάνω ορόφου καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού έχουν γίνει καταστροφές και στο κύριο κατάστημα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…