Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Νέος δήμαρχος για… 1,5 μήνα στον Τόπειρο!

Νέος δήμαρχος για… 1,5 μήνα στον Τόπειρο!

0
dimarxio topeirou

Παραιτήθηκε ο Χατζηευαγγέλου του δικαιώματός του να επανέλθει μόλις έπαυσε η 6μηνη αργία του

 

Η Αποκεντρωμένη ζήτησε νέες εκλογές στην παράταξή του – Υποψήφιοι για δήμαρχοι οι: Δαλάτσης – Καζάκος και Τσιλλιγγίρης

 
 
Νέο δήμαρχο καλούνται να επιλέξουν και πάλι στο δήμο Τοπείρου! Όχι δεν πρόκειται για …ανατροπή των εκλογικών δεδομένων της 18ης Μαΐου, όταν εξελέγη νέος δήμαρχος ο Θωμάς Μίχοχλου αλλά γιατί έτσι ορίζει ο νόμος από την στιγμή που παραιτήθηκε του δικαιώματός του να επανέλθει μετά την λήξη του χρόνου της παύσης του, ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου!
 
Εκλογή δημάρχου για..1,5 μήνα στον Τόπειρο!
Όπως είναι γνωστό μετά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία ο εκλεγμένος δήμαρχος Στέλιος Χατζηγευαγγέλου, υπηρεσιακοί δήμαρχοι από την παράταξή του εκλέχθηκαν και διατέλεσαν οι Φώτης Πυροστιάνης και ο Δήμος Τσιλιγγίρης. Ο μεν κ. Πυροστιάνης δεν εξάντλησε την θητεία λόγω καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος σε πρωτόδικο βαθμό. Έτσι παραιτήθηκε ενώ θα μπορούσε να ασκήσει έφεση αναστολής και να παραμείνει. Τον διαδέχθηκε μετά από ενδοπαραταξιακή εκλογή ο Δήμος Τσιλιγγίρης ο οποίος δεν έχει κάποιο ανάλογο κώλυμα όμως επειδή ο κ. Χατζηευαγγέλου παραιτήθηκε του δικαιώματός του να επανέλθει για 1,5 μήνα αφού τέλειωσε η ποινή της αργίας καθότι είναι και σε διαδικασία συνταξιοδότησης, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με έγγραφό του που εστάλη πριν δύο εβδομάδες ζητά εκλογή νέου υπηρεσιακού δημάρχου για το διάστημα του 1,5 μήνα που απομένει μέχρι να αναλάβει ο Θωμάς Μίχογλου στις 1 Σεπτεμβρίου . Και θα μπορούσε η διαδικασία να ήταν τυπική και να συναινούσαν όλοι να συνεχίσει ο κ. Τσιλιγγίρης όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι…Όπως και πριν τις εκλογές δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο έτσι και τώρα …Κι αυτό είναι μια ακόμη ένδειξη της ανομοιογένειας της παράταξης του πρώην δημάρχου κ. Χατζηευαγγέλου, των αντίρροπων δυνάμεων που δρουν εντός της και πώς συμβάλλουν όχι στη σύνθεση αλλά στη …διάλυση. Αυτό φάνηκε βέβαια και στις εκλογές!
 
Υποψήφιοι για δήμαρχοι 1,5 μηνός οι: Δαλάτσης – Καζάκος και Τσιλλιγγίρης
Και παρά το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν ότι θα είναι υπηρεσιακοί και ότι εντός αυτού του χρόνου δεν μπορούν να πάρουν καμιά απόφαση εκτός για τα κατεπείγοντα θέματα ωστόσο και δύο άλλοι, εκτός του κ. Τσιλιγγίρη που επιθυμεί να εξαντλήσει τη θητεία του, θέλουν να γευτούν μια …τζούρα εξουσίας! Είναι οι Κώστας Δαλάτσης και Γιώργος Καζάκος που εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι στην έκτακτη σύσκεψη του πραγματοποιήθηκε το στις 9 το βράδυ μόνο στην διοικούσα παράταξη με θέμα την εκλογή νέου δημάρχου. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας σε κάποιους κύκλους της παράταξης εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια για τον ο κ. Τσιλιγγίρη και αμφισβήτηση. Συγκεκριμένα τον κατηγορούν για αδιαφορία και αναφέρουν ότι το διάστημα αυτό έχει βάλει τον αυτόματο πιλότο στο τιμόνι του δήμου χωρίς να ενδιαφέρεται για τα καθημερινά προβλήματα του δημότη παρά μόνο πως θα συνεχίσει να εισπράττει τους μισθούς που απομένουν ως δήμαρχος! Βέβαια για να είμαστε ακριβοδίκαιοι με την ίδια λογική το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κανείς και γι’ αυτούς που θέλησαν να διεκδικήσουν το δημαρχηλίκι του ενός μηνός!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…