Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μέσα στην προσεχή εβδομάδα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Μέσα στην προσεχή εβδομάδα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

0
proniaka-epidomata 1

«Κόπηκε» το κονδύλι με απόφαση υπουργού για Μάιο – Ιούνιο

 

1.510. 899, 43 ευρώ για το δήμο Ξάνθης – 2.536 οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων στο νομό μας

 
 
«Χαράς ευαγγέλια» για τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων καθώς την άλλη εβδομάδα το αργότερο θα τους καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί για το δίμηνο Μαΐου -Ιουνίου προαυξανόμενο από αναδρομικά που δικαιούνται από το Κέντρο Διάγνωσης Αναπηρίας(ΚΕΔΙΑ). Με απόφασή του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος επιχορηγεί τους Δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2014 με το ποσό 122.228.087,83 € για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2014.
 
1.510. 899, 43 ευρώ για το δήμο Ξάνθης
Αυτό είναι το ποσό που αντιστοιχεί στο δήμο Ξάνθης ο οποίος σύμφωνα με τον Καλλικράτη ως μητροπολιτικός δήμος έχει αναλάβει την αρμοδιότητα της Πρόνοιας για όλους τους δικαιούχους του νομού. Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερα η υπηρεσία υπαγόταν στην Νομαρχία. Όπως μας πληροφορεί ο προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Σωτήρης Χρυσαφίδης αφού πιστωθεί το ποσό θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία και σε 3 εργάσιμες μέρες θα αποδοθεί το ποσό στους δικαιούχους μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η υπηρεσία Πρόνοιας που έχει υπ’ ευθύνη της 2.536 δικαιούχους σ’ όλο το νομό καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την εξυπηρέτηση δεδομένης και της υποστελέχωσης με 7 μόνο εργαζόμενους έναντι 12 που είχε – όπως σημειώνει ο κ. Χρυσαφίδης.
Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους ελέγχονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα από 4 επιτροπές που απαρτίζονται από ένα ελεγκτικό σώμα γιατρών που έχουν πιστοποίηση από τη Διεύθυνση Αναπηρίας.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…