Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Χορτάριασαν» οι δρόμοι στην Σταυρούπολη

«Χορτάριασαν» οι δρόμοι στην Σταυρούπολη

0
stavroupoli

Ορατότης μηδέν από τα χόρτα στους δημοτικούς δρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους και στην εθνική οδό Ξάνθης – Σταυρούπολης

 

«Θα μας φάνε τα φίδια» καταγγέλλουν οι κάτοικοι. «Ότι μπορούμε κάνουμε…», λέει ο αντιδήμαρχος. Περιμένουν μηχάνημα από το δήμο και την Περιφέρεια!

 
 
Βουλιάζει στο τέλμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης η Σταυρούπολη. Μια περιοχή ευνοημένη από την φύση που κάτω υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να καταστεί σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού για όλο το νομό, να συγκρατήσει και να ανανεώσει τον γερασμένο πληθυσμό της, μαραζώνει ως ξεχασμένη «ουρά» του Δήμου Ξάνθης που την θυμούνται μόνο προεκλογικά!
 
Θα τους πνίξουν τα χόρτα …θα τους φάνε τα φίδια…
«Η ευλογία μπορεί εύκολα να γίνει κατάρα…», έλεγαν οι παλιοί! Έτσι και η Σταυρούπολη είναι ένας ευλογημένος τόπος με πλούσια βλάστηση, τόσο πλούσια μάλιστα φέτος εξαιτίας και των πολλών βροχοπτώσεων που κοντεύει να τους πνίξει κυριολεκτικά. Όπως μας καταγγέλλουν δυο Σταυρουπολίτισσες τα χόρτα από εδώ και από εκεί στους δημοτικούς δρόμους εντός του οικισμού φτάνουν στα δύο μέτρα με αποτέλεσμα να έχουν «καταπιεί» τις πινακίδες σήμανσης, να κόβουν την ορατότητα και να αυξάνουν την επικινδυνότητα του δρόμου ως προς την πρόκληση ατυχημάτων. Το ίδιο συμβαίνει και στην εθνική οδό που συνδέει τον οικισμό με την Ξάνθη αλλά και στους δρόμους που συνδέουν τα υπόλοιπα χωριά του δήμου. Τα χόρτα που έχουν θεριέψει δεν κρύβουν μόνο παγίδες για τους οδηγούς αλλά και …φίδια που έχουν θεριέψει και αυτά και κάνουν την εμφάνισή τους τρομοκρατώντας τους πολίτες. Όπως μας είπαν οι δυο κυρίες τα φίδια …σεργιανάνε αμέριμνα στο δρόμο και οι ίδιες έτυχε να τα …συναντήσουν!
 
Περιμένουν μηχάνημα από το δήμο και την Περιφέρεια!
Αυτή είναι η κατάσταση η οποία είναι σε γνώση του αντιδημάρχου Σταυρούπολης κ. Κυριάκου Παπαδόπουλου ο οποίος όμως την αντιμετωπίζει κάπως …μοιρολατρικά: «Ότι μπορούμε κάνουμε …Ζητήσαμε ένα μηχάνημα για να κόψει τα χόρτα στους δημοτικούς δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους ήρθε προχθές όμως χάλασε και τώρα περιμένουμε…να το φτιάξουν. Υπάρχει έντονο πρόβλημα με τα χόρτα φέτος με τις πολλές βροχές.. Δεν είχαμε και προσωπικό… Είχαμε 1 άτομο στην Καθαριότητα τώρα πήραμε και άλλα 2 και προσπαθούμε με χορτοκοπτικά μηχανήματα να καθαρίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους. Ο κεντρικός δρόμος είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Στείλαμε έγγραφο αλλά ακόμη περιμένουμε…», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.
Συνοψίζοντας, η Σταυρούπολη περιμένει να επισκευαστεί το μηχάνημα του δήμου για να βγει απ’ τα χόρτα που την πνίγουν και η Περιφέρεια ως φαίνεται ακόμη …διαβάζει το έγγραφο!
Τόσο καλά!!!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…