Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Μπαράζ πυρκαγιών την Πέμπτη

Μπαράζ πυρκαγιών την Πέμπτη

0
pyrkagia

4 πυρκαγιές είχαν στο «πόδι» την Πυροσβεστική όλη μέρα. Κινδύνεψε ένας ελαιώνας στην Λεύκη και κάηκαν 25 στρ. σιτάρι αθέριστο στο κόμβο της ΣΕΒΑΘ

 

Κινδύνεψαν οι εγκαταστάσεις του Γεννάδιου. Άγνωστο ποιοι και γιατί βάζουν φωτιές. Προανάκριση διενεργεί η πυροσβεστική

 
 
«Φωτιά στα μπατζάκια» των πυροσβεστών της Ξάνθης την Πέμπτη 26 Ιουνίου καθώς όλη μέρα έσβηναν πυρκαγιές γύρω τριγύρω από την πόλη της Ξάνθης.
 
4 πυρκαγιές την Πέμπτη
Ούτε μια ούτε δυο αλλά 4 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε διάφορα σημεία του νομού μας την Πέμπτη και συγκεκριμένα όπως μας πληροφορεί ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης κ. Χρήστος Καλογουλίδης: Στις 13.15 στην Λεύκη και στις 17.15 δύο πυρκαγιές με διαφορά 300 μέτρων σε αγροτική καλλιεργήσιμη έκταση στον κόμβο της ΣΕΒΑΘ πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Κοτόπουλα Γεννάδιος». Επίσης λίγο πριν τις 1μ.μ. εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στον Πετεινό σε χορτολιβαδική έκταση που έσβησε όμως πριν χρειαστεί να παρέμβει η πυροσβεστική αν και μετέβη στο σημείο με ένα πυροσβεστικό όχημα και 2 άνδρες.
 
Κινδύνεψαν οι εγκαταστάσεις του Γεννάδιου – Κάηκαν 25 στρέμματα στάρι αλώνιστο
Στην Λεύκη η φωτιά έκαψε ξερά χόρτα και απειλήθηκε ένας ελαιώνας αλλά η έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής με 3 αυτοκίνητα και 7 άνδρες περιόρισε την φωτιά με αποτέλεσμα να καούν λίγα δένδρα. Οι πιο σοβαρές ήταν οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν διαδοχικά σε απόσταση 300 μέτρα μεταξύ τους στην αγροτική περιοχή απέναντι από τον κόμβο της ΣΕΒΑΘ. Κάηκε ένα χωράφι 25 στρεμμάτων με σιτάρι που δεν είχαν προλάβει να το αλωνίσουν καθώς επίσης και χόρτα και θάμνοι, ενώ η φωτιά απείλησε και τις κτιριακές εγκαταστήσεις της επιχείρησης «Κοτόπουλα Γεννάδιος». Για την κατάσβεση της επεχείρησαν 5 πυροσβεστικά οχήματα με 10 άνδρες.
Επίσης διενεργείται προανάκριση για τα αίτια των πυρκαγιών από την Πυροσβεστική.
 
Άγνωσται αι βουλαί των …πυρομανών(;)
Ο κ. Καλογουλίδης μιλώντας στο «Ε» για το πώς εξηγεί το μπαράζ πυρκαγιών άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι για λόγους που δεν γνωρίζει τις προκαλούν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σ’ ότι αφορά αν οι καιρικές συνθήκες είναι που ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιάς ο κ. Καλογουλίδης είπε ότι δεν υπάρχει αξιοσημείωτη επικινδυνότητα ούτε προχθές ούτε χθες καθώς δεν φυσούσαν άνεμοι.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthaopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…