Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ στηρίζουμε τους αδύναμους της Ξάνθης

Με το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ στηρίζουμε τους αδύναμους της Ξάνθης

0
laxeio 14

Ξεκινά για άλλη μια χρονιά η πώληση των λαχείων, που θα ενισχύουν επτά κοινωνικούς φορείς της Ξάνθης

 

Ισχυρή παρέμβαση στην ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων ξανθιωτών αποτελεί η πρωτοβουλία που ξεκίνησε και διεύρυνε ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών

 
 
Εδώ και πολλά χρόνια οι πολίτες της Ξάνθης στέκονται αρωγοί στις δράσεις και πρωτοβουλίες του συλλόγου της «Αγάπης» που έχουν ως στόχο την προώθηση και εδραίωση της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ξάνθη, την ανάπτυξη της δωρεάς αιμοπεταλίων και την ενημέρωση των νέων γυναικών και υποψήφιων μανάδων στη δωρεά των βλαστοκυττάτων (αίμα πλακούντα) κατά τον τοκετό, μέσω της αγοράς έστω και ενός λαχνού του συλλόγου ετησίως.
 
Για άλλη μια χρονιά πρωταθλητής ο σύλλογος αιμοδοτών Ξάνθης
Η προσφορά του Συλλόγου της «Αγάπης» είναι γνωστή στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία. Ένας σύλλογος που εξακολουθεί να είναι για ενδέκατη συνεχή χρονιά (2003-2013) ο πρώτος σε προσφορά με απόλυτους αριθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, αφού τα μέλη του προσέφεραν και ξεπέρασαν μόνο για το 2013 και το φράγμα των 6.000 φιαλών αίματος σταματώντας στις 6.095 (από 5.307/2012) ενώ συνολικά στα 39 έτη λειτουργίας του έχει ξεπεράσει τις 108.000 φιάλες αίματος!
Όπως σημειώνει το ΔΣ του συλλόγου: «πάντα βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου μας είναι η οικονομική του αυτοτέλεια ώστε να συνεχίζει και να επεκτείνει τις δράσεις του. Δράσεις που πέρα από την προσφορά αίματος συμπληρώνονται και εμπλουτίζονται πλέον και με το φιλανθρωπικό έργο μας σε ενδεείς συμπολίτες μας μέσω της επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης». Ο σύλλογός μας ποτέ δεν ήταν κρατικοδίαιτος και βασιζόταν στις ευγενικές συνεισφορές των συμπολιτών του αλλά και των επιχειρήσεων, των εταιριών, των συλλόγων και φορέων της περιοχής μας».
 
Τα δώρα του κοινωνικού λαχείου 2014
Φέτος για άλλη μια χρονιά κυκλοφορεί το ΛΑΧΕΙΟ της ΑΓΑΠΗΣ, με κόστος λαχνού το 1 ευρώ και δώρα, μία μοτοσικλέτα 125cc μάρκας Daytona Sprinter, έναν ηλιακό θερμοσίφωνα aelios 120 λίτρων με επιλεκτικό συλλέκτη της εταιρίας Πηγή Α.Ε., ένα πίνακα ζωγραφικής με θέμα «Δεσμός» του ζωγράφου Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη, μια δωροεπιταγή επίπλων αξίας 350 ευρώ από το κατάστημα επίπλων Δαστερίδη 3SHOPS, ένα καταψύκτη CCHE 210 CANDY από το κατάστημα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΑΕ, ένα ποδήλατο μάρκας Ballistic Coaster 1.0 lady, ένα ποδήλατο μάρκας Ballistic Coaster 1.0 και μία δωροεπιταγή αξίας 200,00€ από το κατάστημα βρεφικών ειδών Λητώ Ξάνθης. Η κλήρωση θα είναι σύμφωνη με τους οκτώ πρώτους αριθμούς της 43ης κλήρωσης του λαϊκού λαχείου της Τετάρτης 29ς Οκτωβρίου του 2014 και κάθε λαχνός έχει πάνω του τυπωμένο ένα νικηφόρο αριθμό.
 
Επτά κοινωνικοί φορείς θα ενισχυθούν με τη λαχειοφόρο
Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ είναι εδώ για τρίτη συνεχή χρονιά Από τα έσοδά του θα ενισχυθούν για το έτος 2014 συνολικά επτά κοινωνικοί φορείς με μεγάλη προσφορά του καθενός στην τοπική μας κοινωνία ανάλογα με τα λαχεία που έχουν αναλάβει ο κάθε φορέας να διαθέσουν και με τα κάτωθι ποσοστά : Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ποσοστό 55%, Γηροκομείο Ξάνθης « Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» ποσοστό 15%, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Παράρτημα Ξάνθης ποσοστό 5%,Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Ξάνθης ποσοστό 5%,Κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο Ξάνθης ποσοστό 5%,Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί» ποσοστό 5%,Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος-Παράρτημα Ξάνθης ποσοστό 10%
Οι διοργανωτές καλούν για μια ακόμη χρονιά τους πολίτες να ενισχύσουν τις δράσεις τους. «Δε ζητιανεύουμε! Προσφέρουμε και διεξάγουμε αξιοπρεπώς μία λαχειοφόρο αγορά με καθαρά διαφανείς όρους. Από το περιορισμένο υστέρημα όλων μας, μπορούμε να διαθέσουμε έστω ένα ευρώ και να μείνουν τα χρήματα στην Ξάνθη προκειμένου να διατεθούν με πολλή αγάπη στις δράσεις των προαναφερόμενων φορέων», τονίζουν σχετικά.
 
Ορίστηκε η 9μελής οικονομική επιτροπή
Έχει οριστεί όπως κάθε χρόνο με απόφαση του Δ.Σ. και προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων εννεαμελής οικονομική επιτροπή διάθεσης του λαχείου που αποτελείται από τους εξής : Πρόεδρος : Φωτιάδης Νικόλαος , Στρατηγός Ε.Α., Αντιπρόεδρος :Κιούση Σιούτη Κυριακή , Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, Γραμματέας   :Παπαευστρατίου Γεώργιος, Β’ Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος επί των οικονομικών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», μέλος :Νασσόπουλος Χαράλαμπος , Ταμίας του Δ.Σ. του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», μέλος :Κωνσταντινίδης Λεωνίδας, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παράρτημα Ξάνθης, μέλος :Μπεμπέκη Μαίρη, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης, μέλος :Γάντζος Πάτροκλος, Ταμίας του Δ.Σ. του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Ξάνθης, μέλος :Παπαιωάνου (Πίτσα) Καλλιόπη, Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί», μέλος :Μπλέτσα Χρυσούλα, λογίστρια του Ψυχολογικού Κέντρου Β. Ελλάδος-Παράρτημα Ξάνθης.
Οι όροι της λαχειοφόρου έχουν κατατεθεί στην συμβολαιογράφο Φωτούλα Καναβούρη, Αρ. Πράξης 174/18-06-2014 (4ης Οκτωβρίου 1, Ξάνθη).
Λαχεία θα διατίθενται από όλο το δίκτυο των εθελοντών μελών των παραπάνω φορέων, από τα γραφεία τους και από επιλεγμένα σημεία.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: Κάτω από τη βάση βαθμολογήθηκε η προσβασιμότητα από τα άτομα με αναπηρία

Ιω. Κουρπαλίδης, Ιατρός: «Το 80% των ατόμων με αναπηρία είναι άνεργα» – Β. Μιχαηλίδη…