Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ξεκίνησε η ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Ξάνθης

Ξεκίνησε η ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Ξάνθης

0
oikonomiki may2

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τα Αιτήματα 3 Οφειλετών για υπαγωγή τους στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών τους

 

Συνεδρίασε με ένα μόνο θέμα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης την Τρίτη

 
 
Την Τρίτη 20 Μαΐου και ώρα 13:30 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την έγκριση Αιτημάτων Οφειλετών για υπαγωγή τους στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών τους ( Ν. 4257/2014). Τα μέλη της επιτροπή, που μετά βίας συμπλήρωσαν απαρτία, ενέκριναν τα αιτήματα και των τριών πολιτών, οι οποίοι ζήτησαν την εφάπαξ καταβολή των οφειλών τους, γλυτώνοντας με αυτόν τον τρόπο επιβαρύνσεις και προσαυξήσεις.
 
Τακτοποίησαν τις οφειλές τους προς το δήμο 3 πολίτες
Σύμφωνα με το νόμο, ο δήμος μπορεί για οφειλές να δώσει τη δυνατότητα αποπληρωμής με 24 δόσεις και αν ο ιδιώτης αποδείξει σημαντική μείωση του τζίρου και πρόβλημα αποπληρωμής, δύναται να αποφασίσει την αύξηση των δόσεων έως 48 συνολικά. Ωστόσο, τα αιτήματα που απασχόλησαν αυτή την φορά την επιτροπή αφορούσαν στην εφάπαξ αποπληρωμή των οφειλών τους. Συγκεκριμένα, η επιτροπή ενέκρινε την ρύθμιση οφειλής για ύδρευση κατοίκου από την Σταυρούπολη στα 11.337 ευρώ από — που είχαν βεβαιωθεί, και κατοίκου από το Καρυόφυτο στα 360 ευρώ από 560 ευρώ. Τέλος, κάτοικος της Ξάνθης εξόφλησε την οφειλή του ύψους 6.150 ευρώ, καταβάλλοντας το ποσό των 3.661 ευρώ.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τον προβληματισμό του για το εάν αυτή η ρύθμιση είναι εις βάρος των καλοπληρωτών εξέφρασε ο κ. Γιώργος Παπασταματίου. Η αρμόδια δημοτική υπάλληλος ενημέρωσε την επιτροπή ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς με την καινούρια ρύθμιση, η κάθε δόση έχει ετήσιο επιτόκιο της ΕυρωπαΙκής Κεντρικής Τράπεζας, που προσαυξάνει την κάθε δόση ανάλογα με το μέγεθος της. Επιπλέον, κάθε καθυστερούμενη δόση έχει 15% προσαύξηση, που δεν συμφέρει να μένει απλήρωτη, καθώς και ότι αν ο οφειλέτης δεν συμμορφώνεται στην ρύθμιση την χάνει μετά τον δεύτερο μήνα.
 
Το θέμα θα απασχολήσει πολλές φορές την επιτροπή από εδώ και πέρα
Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη φορά που το θέμα απασχόλησε την επιτροπή μετά την ψήφιση του νόμου ήταν την Τρίτη 18 Μαρτίου, όπου τέθηκαν δύο θέματα για την επανεξέταση αριθμού δόσεων και τη διευκόλυνση τμηματικής καταβολής. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε ιδιοκτήτη καφέ με υπόλοιπο οφειλής 6.910 (παράλληλα έχει και άλλες βεβαιωμένες οφειλές) και η δεύτερη το καζίνο που οφείλει συνολικά 184.000 €. Και στις δύο περιπτώσεις ομόφωνα η επιτροπή αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε 48 δόσεις με το σκεπτικό ότι το βασικό είναι να καταφέρει να εισπράξει τα χρήματα.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…