Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η πόλη με τα χίλια σκουπίδια

Η πόλη με τα χίλια σκουπίδια

0
skoupidia plateia

Εικόνες ντροπής και στο κέντρο της πόλης

 
 
Ένα ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην Ξάνθη, θέλει να είναι η πόλη με τα χίλια χρώματα χάρη στα χαρτάκια και τα σκουπίδια που είναι πεταμένα σε κάθε γωνία. Μια «κακία», που δυστυχώς, απεικονίζει την πραγματικότητα.
Κάνοντας βόλτα στους δρόμους της ευρωπαϊκής αυτής πόλης, εν έτη 2014 με το μάθημα της περιβαλλοντικής αγωγής να έχει μπει προ πολλού στα σχολεία, συναντά κανείς αμέτρητα περιτυλίγματα από σνακ και κουτάκια διαφόρων ροφημάτων, αλλά και ξεσκισμένες αφίσες που κάποιος έχει τοιχοκολλήσει.
 
Ελπίδα ούτε από τους νέους
Με εφήβους και σκουπίδια έχει γεμίσει τις τελευταίες μέρες η Κεντρική Πλατεία της πόλης, καθώς οι μαθητές τα μεσημέρια κάνουν διάλειμμα από το διάβασμα τους για τις εξετάσεις. Οι νέοι, η ηλικία των οποίων κυμαίνεται από 15 έως 18 ετών δηλώνουν ότι πέρασαν από τον χώρο αφήνοντας πίσω τους κουτάκια από αναψυκτικά και πλαστικά ποτήρια με καφέδες, την ώρα μάλιστα που στον χώρο υπάρχουν πάνω από 20 καλάθια απορριμμάτων. Ένα γεγονός που κόβει κάθε ελπίδα να αλλάξει το μέλλον αυτού του τόπου χάρη στους νέους, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι οι κακές συνήθειες δεν «κόβονται» τόσο εύκολα.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …