Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η επιδότηση εργασίας των επιχειρήσεων της Θράκης στην Βουλή

Η επιδότηση εργασίας των επιχειρήσεων της Θράκης στην Βουλή

0
metapoihsh
 

 Οι Βουλευτές της ΝΔ Θράκης ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς πότε θα καταβληθεί η επιδότηση που δεν έχει καταβληθεί από το 2010

 
Κοινή ερώτηση που αφορά την καταβολή επιδότησης εργασίας 12% σε επιχειρήσεις της Θράκης απέστειλαν στους υπουργούς Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ.Χατζηδάκη Κωστή και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ.Βρούτση Ιωάννη ο Βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.
Όπως σημειώνουν οι τρεις Βουλευτές «παρότι η επιδότηση εργασίας 12% των επιχειρήσεων της Θράκης είναι μια ενίσχυση θεσμοθετημένη από το 1976, έχει να καταβληθεί στις επιχειρήσεις από το Α΄ εξάμηνο του 2010.
Πέρα από το γεγονός ότι η μη καταβολή μιας θεσμοθετημένης ενίσχυσης προκαλεί προβλήματα ρευστότητας στις επιχειρήσεις της Θράκης, πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το φορολογικό νόμο, οι επιχειρήσεις την κατέγραψαν στα φορολογικά έσοδα του κάθε έτους που αυτή έπρεπε να καταβληθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πλασματική κερδοφορία και να φορολογούνται για αυτήν.
Δεδομένου ότι προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησής μας αποτέλεσε η έγκυρη καταβολή των οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις, αλλά και ο συμψηφισμός των οφειλών αυτών με αντίστοιχες οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το κράτος, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Πότε επιτέλους θα γίνει η καταβολή της επιδότησης εργασίας 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης;
Προτίθεται η Κυβέρνηση να θεσμοθετήσει τον συμψηφισμό των οφειλών του κράτους προς επιχειρήσεις και ιδιώτες με αντίστοιχες οφειλές αυτών προς το κράτος;».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…