Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο Α. Κοσμίδης ζητά νέα πρόσωπα και διευρυμένες διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίου

Ο Α. Κοσμίδης ζητά νέα πρόσωπα και διευρυμένες διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίου

0
kosmidis a
 

Μεταφέρει το διάγγελμα μιας ομάδας πολιτών που προτείνει στο ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει ένα πιο διευρυμένο σχήμα για τις επικείμενες εκλογές

 
Στο όνομα μιας πρωτοβουλίας Πολιτών Ξάνθης – Σταυρούπολης – Κιμμερίων – Ευμοίρου τοποθετείται με μακροσκελές διάγγελμά του ο Αντώνης Κοσμίδης, σημειώνοντας ότι η τάση που επεξεργάζεται την απτή πιθανότητα ανατροπής του κατεστημένου στα δημοτικά πράγματα και δεν προτίθεται να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, θεωρεί ότι οι πιθανότητες να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ ριζικά το τοπίο, είναι πολύ λιγότερες, εάν δεν προκύψει ένα νέο, πιο διευρυμένο σχήμα, αν και ο ίδιος προσωπικά δηλώνει ότι θα στηρίξει το συνδυασμό που θα αποφασίσει τελικά η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και θα επικυρωθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Εισαγωγικά το διάγγελμα των εν λόγω πολιτών αναφέρει: «όλοι πλέον μιλούν για «ανεξάρτητες», «ακομμάτιστες» και «ακηδεμόνευτες» αυτοδιοικητικές κινήσεις και σχηματισμούς. Δεν αμφιβάλλουμε, ότι κανείς δεν επιθυμεί την επικηδεμονία του από κομματικά όργανα και πολιτικούς παράγοντες. Ιδιαίτερα σήμερα που αποδείχτηκε, ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν αποτύχει οικτρά να προσφέρουν στις πόλεις και στους δημότες τους όσα κατά καιρούς υπόσχονταν. Οι φθαρμένοι αρχηγικοί συνδυασμοί, κάνουν πως αποστασιοποιούνται από τους πολιτικούς χώρους που τους ανέδειξαν και τους στηρίζουν. Υπόσχονται συνεργασίες μεταξύ τους, ακόμη και τη ρήξη με τις μνημονιακές αποφάσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με το αποτυχημένο καθεστώς του Καλλικράτη που επιβλήθηκε με τη δική τους συναίνεση. Μιλούν για «διακομματική συνεργασία», για «χαλαρή αυτοδιοικητική ψήφο». Αυτή τη φορά, γνωρίζουμε όλοι, ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι την εγκατάσταση ή επανάκαμψή τους στις δημαρχιακές και άλλες αυτοδιοικητικές καρέκλες.
Αντιλαμβανόμαστε άπαντες, ότι μας έχουν απομακρύνει από τη διαχείριση των υποθέσεων που μας αφορούν. Δεν μπορούμε πλέον ως πολίτες να τους ελέγξουμε. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε κανένα τομέα που αφορά στα ζωτικά καθημερινά μας προβλήματα».
Οι ίδιοι προτείνουν: «τη δημιουργία μιας ευρείας εκλογικής σύμπραξης, ενός ισχυρού ενιαίου συνδυασμού συνεργασίας μεταξύ όλων των αυτοδιοικητικών κινήσεων και πολλών δραστήριων συμπολιτών μας που επιδιώκουν την πολυπόθητη ανατροπή. Που έχουν διακριτή ταυτότητα κατά του διαπλεκόμενου κατεστημένου και είναι υπέρ της συμμετοχικότητας των πολιτών, υπέρ των δράσεων αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης. Διαφορετικά δεν πρόκειται να επιτευχθεί καμία ουσιώδης μεταβολή στα δημοτικά πράγματα. Είναι γνωστό ότι την έκβαση των εκλογών την καθορίζουν μερικές χιλιάδες ψήφοι συμπολιτών μας που βρίσκονται σε πλήρη ανέχεια και πνευματική ένδυα . Με τον δοκιμασμένο τρόπο της εξαγοράς των συνειδήσεών τους. Έναντι πινακίου φακής. Αυτό δε μπορεί να το ανατρέψει κανένας μεμονωμένος κομματικός ή ακομμάτιστος αντιπολιτευτικός συνδυασμός. Απαιτείται η συσπείρωση όλων των αντιτιθέμενων στα καταστροφικά μνημόνια και στην ξένη κηδεμονία πρωτοβουλιών, συνδυασμών και κινήσεων, καθώς και των ενεργών συμπολιτών μας που μέχρι σήμερα απέχουν, διότι δεν διακρίνουν καμία προοπτική διεξόδου. Προτείνουμε ως υποψήφιο Δήμαρχο ένα συμπολίτη μας που θα επιλεγεί -μετά από διαβούλευση κι από δημοψήφισμα- ως πρώτος μεταξύ διαφόρων ίσων υποψηφίων που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, αφού δεσμευτούν ότι μετά την εκλογή του πρώτου, δε θα κατεβάσουν δικό τους ψηφοδέλτιο και θα στηρίξουν το συνδυασμό με τα μετωπικά χαρακτηριστικά, στη βάση ενός μίνιμουμ προγράμματος». Με τα λόγια αυτά γίνεται σαφές ότι αμφισβειτείται η διαδικασία με την οποία αναδείχθηκε εκ νέου επικεφαλής της παράταξης που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ανταμπούφης την περασμένη Κυριακή. Αυτό γίνεται ακόμη πιο σαφές σε επόμενο σημείο, όπου επισημαίνεται: «να δοθούν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που επιδιώκουν να ασχοληθούν με τις αυτοδιοικητικές υποθέσεις. Αλλά επιμένουμε και στις συνεργασίες όλων των άφθαρτων και άσπιλων παλαίμαχων συμπολιτών που έχουν προσφέρει αποδεδειγμένα στα κοινά του τόπου μας».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…