Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «100 χρόνια ελληνικό τραγούδι» στην Ξάνθη για καλό σκοπό

«100 χρόνια ελληνικό τραγούδι» στην Ξάνθη για καλό σκοπό

0
kamarias
 

 Η Ομάδα Μουσικής Έκφρασης του Παναγιώτη Καμάρια δίνει μια συναυλία με αγαπημένες μουσικές το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

 

Μοναδικό εισιτήριο η διάθεση προσφοράς και η προσκόμιση ξηράς τροφής

 
   kamarias2
 
Εφτά μουσικοί, με οδηγό την αγάπη και το μεράκι τους για το Ελληνικό τραγούδι, από το 2004 εργάζονται στην Θεσσαλονίκη με θέρμη και ζήλο, δίνοντας την δική τους πολιτιστική πνοή στις διάφορες εκδηλώσεις. Τον τελευταίο χρόνο μέλος αυτού το επιτυχημένου σχήματος έγινε και ένας συμπολίτης μας ο Στάθης Βασιλειάδης. Πέρα από την αγάπη τους για την μουσική, τα μέλη οι εφτά καλλιτέχνες έχουν έντονο το αίσθημα της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης, κάτι που τους οδηγεί συχνά σε συναυλίες με σκοπό την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους τους, που την έχουν ανάγκη.
Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων τους και λίγο πριν τα Χριστούγεννα «Η Ομάδα Μουσικής Έκφρασης» του Παναγιώτη Καμάρια θα πραγματοποιήσει μία και μοναδική παράσταση στο Αμφιθέατρο Στέγης και Πολιτισμού Ξάνθης «Κων/νος Μπένης» το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου. Μοναδικό εισιτήριο για το υπέροχο μουσικό ταξίδι στα «100 χρόνια του Ελληνικού τραγουδιού» είναι η διάθεση προσφοράς και η προσκόμιση ξηράς τροφής, με σκοπό να διανεμηθούν στη συνέχεια σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη από την υπηρεσία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης, «Βοήθεια στο Σπίτι».
 
Π. Καμάριας: «Προσπαθούμε μέσα από τις παραστάσεις μας το κοινό να κερδίζει κάτι, να μαθαίνει»
«Η «Ομάδα Μουσικής Έκφρασης» μετά την πάροδο τόσων ετών και την αντιμετώπιση δυσκολιών έφτασε στην μορφή μου είναι σήμερα. Είναι ένα πάρα πολύ καλό ποιοτικά σχήμα, το οποίο έχει ως στόχο μέσα από τις συναυλίες-παραστάσεις του έχει ως στόχο πέρα από το να διασκεδάσει να ενημερώσει τον κόσμο. Πάντα υπάρχει το άτομο που εισηγείται, προλέγει και παρουσιάζει» αναφέρει στο «Ε» ο ιδρυτής του μουσικού σχήματος Παναγιώτης Καμάριας.
Ο Στάθης Βασιλειάδης σημειώνει πως το θέμα της φετινής χρονιάς είναι «100 χρόνια Ελληνικό τραγούδι». «Δηλαδή» όπως εξηγεί ο κ. Καμάριας «από το 1900 έως το 2000 και περιλαμβάνει 3 περιόδους. Μέχρι το 1935 που είναι το Σμυρναίικο τραγούδι, μέχρι το 55 το ρεμπέτικο και μέχρι το 2000 το έντεχνο και το έντεχνο-λαϊκό».
Η προσπάθεια που καταβάλλεται από την μεριά του σχήματος και κυρίως από τον κ. Καμάρια και την σύζυγό του να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό πρόγραμμα γίνεται φανερή από την δήλωση του ιδρυτή του σχήματος ότι το επόμενο θέμα τους είναι ο «Ελληνικός κινηματογράφος» το οποίο αποτελείται από 35 τραγούδια η επιλογή των οποίων έγινε μέσα από το άκουσμα 400 γνωστών κομματιών που έχουνε παίξει στον ελληνικό κινηματογράφο. Να σημειώσουμε ότι αν και οι παραστάσεις ξεκινούν όπως κάθε χρόνο από τον Μύλο Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο, οι μουσικοί έχουν ξεκινήσει ήδη προετοιμασία.
 
Στόχος του σχήματος είναι να γεμίσουν το Αμφιθέατρο και να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούν
«Πέρυσι το θέμα μας ήταν «Στων αγγέλων τα μπουζούκια» το οποίο αποτελούνταν από παλιά ελληνικά και αγαπημένα τραγούδια και πολλά του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ο κόσμος έμεινε κατενθουσιασμένος. Αν και είχαμε αρκετό κόσμο, δεν καταφέραμε να γεμίσουμε την αίθουσα όπως θα θέλαμε» αναφέρει ο κ. Καμάριας και συμπληρώνει «είχαμε περίπου 280-300 άτομα σε μια αίθουσα που παίρνει 455. Στοχεύουμε σε αυτό φέτος και πρέπει όλοι να συμβάλουμε, γιατί η συναυλία είναι δωρεάν και έχει χαρακτήρα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο κάθε ένας που θα έρθει θα πρέπει να φέρει ξηρά τροφή όπως ρύζι, μακαρόνια με σκοπό να διανεμηθούν στους συνανθρώπους μας που έχουν πρόβλημα. Την διανομή των αγαθών έχει αναλάβει η υπηρεσία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης, «Βοήθεια στο Σπίτι».
 
Καμάριας: Δεν υπάρχουν πια ποιοτικά τραγούδια
Την θλίψη του ότι δεν υπάρχουν πια ποιοτικά τραγούδια εξέφρασε στο «Ε» ο κ. Καμάριας ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τις νέες κυκλοφορίες μιας εβδομάδας. «Δεν υπάρχουν πλέον τραγούδια που θα μπορούν να σε προβληματίσουν, να σε κάνουν αν νιώσεις αλλιώς. Ακούς όλα αυτά τα οποία είναι τραγούδια μιας εβδομάδας και να είναι. Εμείς ποτέ δεν θα κάνουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα γιατί όλα τα μέλη θεωρούμε τον τομέα της μουσικής λειτούργημα. Θέλουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο. Δουλεύουμε ένα θέμα περίπου 7 μήνες. Η σύζυγος μου βρίσκει στοιχεία με σκοπό να προλογίσει τα τραγούδια και να ενημερώσει τον κόσμο» αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.
 
Σ. Βασιλειάδης: Ο κ. Καμάριας μου έδωσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της μουσική μου πορεία
Με στόχο να κυνηγήσει το όνειρο του στην Θεσσαλονίκη και να ασχοληθεί με την μουσική που τόσο αγαπά, έφυγε πριν από δύο χρόνια από την Ξάνθη ο νεαρός Στάθης Βασιλειάδης.
«Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκα για να κυνηγήσω το όνειρο μου με την Μουσική σε εντελώς άλλους δρόμους, όπως μαγαζιά, ρεμπετάδικα. Μάθαινα κόσμο συνεχώς. Μέσω της Φιλιώς (μέλος του συγκροτήματος) γνώρισα τον κ. Παναγιώτη και έτυχε στην πρώτη συνάντηση μας να μου δώσει μια πρόσκληση να πάω να τους ακούσω «Στων αγγέλων τα μπουζούκια». Και καθώς είχα διαβάσει πάρα πολλά στο site θεώρησα καλό να τους παρακολουθήσω. Όταν τους άκουσα πραγματικά ζήλεψα με την καλή έννοια. Ήθελα να ήμουνα και εγώ μέσα σε αυτό το σχήμα και το είπα στον κ. Παναγιώτη. Και πως τα έφερε ο χρόνος εντάχθηκα και εγώ μέσα στο σχήμα» αναφέρει ο ίδιος και συμπληρώνει «ο κ. Παναγιώτης ήταν η ευκαιρία μου να συνεχίσω σε κάτι πολύ πιο καλό από αυτό που ήλπιζα ότι θα ακολουθήσω εδώ στην Ξάνθη. Ο λόγος είναι ότι με βοήθησε πάρα πολύ στις συναυλίες μας και γενικά έμαθα πάρα πολλά πράγματα από μουσικούς φτασμένους που έχουν μεγάλη εμπειρία με εμφανίσεις σε διάφορους μουσικές σκηνές. Έμαθα πώς να λειτουργώ σε μια μεγάλη ομάδα. Η εμπειρίες που κερδίζω από αυτή τη συνεργασία δεν δίνονται από πουθενά».
Τα καλύτερα λόγια για τον μικρό του μαθητή λέει και ο κ Καμάριας δίνοντας έμφαση στην πρόοδο που έχει σημειώσει. Είναι πολύ διαφορετικός ο περσινός Στάθης απότον φετινό. Έπαιζε με κάποιο τρόπο και προσπάθησα να τον εντάξω μέσα στο σχήμα. Η ένταξη ενός οργάνου μέσα στο σχήμα είναι πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία όταν αυτό παίζει σωστά»
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…