Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καταρτίζει καταλόγους η Μητρόπολη Ξάνθης

Καταρτίζει καταλόγους η Μητρόπολη Ξάνθης

0
kosmos oura
 

 Μετά την απόφαση ΥΠΕΚΑ και την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για έκδοση σχετικού δικαιολογητικού για την επανασύνδεση του ρεύματος

 
 
Καταστάσεις με τους πολίτες που σιτίζονται ή λαμβάνουν οποιασδήποτε μορφής βοήθεια από την Πολιτεία καλούνται να καταρτίσουν οι μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας, ύστερα από σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ηλεκτροδότησή τους.
Η Ιερά Σύνοδος απέστειλε σχετική εγκύκλιο στις μητροπόλεις, ύστερα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν το περασμένο Σάββατο σε σύσκεψη υπό τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη για τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.
Οι λίστες θα προωθηθούν στις τετραμελείς επιτροπές που συγκροτούνται σε κάθε δήμο, με συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής, του δήμου και της περιφέρειας, όπου θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για επανασύνδεση ή κατάργηση των εντολών διακοπής. Ανάλογη διαδικασία αναμένεται από τις προνοιακές δομές των δήμων και των περιφερειών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση των συγκεκριμένων ομάδων.
 
Ξεκινά την… απογραφή για την επανασύνδεση και η Μητρόπολη Ξάνθης
Ύστερα από την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και τη σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου η Μητρόπολη Ξάνθης καλεί όλους τους καταναλωτές της ΔΕΗ στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών και είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες των προνοιακών δομών της Εκκλησίας, να απευθυνθούν στις ενορίες τους, προκειμένου οι εφημέριοι ιερείς να μεριμνήσουν σε συνεργασία με τη Μητρόπολη για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.
Η Μητρόπολη Ξάνθης διευκρινίζει ότι θα εκδώσει μόνο σχετικές βεβαιώσεις, οι οποίες θα διαβιβαστούν αρμοδίως.
Σημειώνεται ότι η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ανακοίνωσε επίσης πως για περισσότερους από 1.000 πολίτες της εκκλησιαστικής της περιφέρειας που στηρίζονται είτε μέσω του συσσιτίου είτε άλλης προνοιακής δομής, υπάρχει η δυνατότητα να λάβουν από την Μητρόπολη ειδική βεβαίωση, ώστε να την προσκομίσουν στη ΔΕΗ ως δικαιολογητικό.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …