Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διαγωνισμός πλειοδοσίας …Αλληλεγγύης!

Διαγωνισμός πλειοδοσίας …Αλληλεγγύης!

0
trofima dorean-empros
 

Εργώδης προσπάθεια συλλογής τροφίμων από συλλόγους και φορείς για να τα διανείμουν σε άπορους

 

Επί τω έργω ο Ερυθρός Σταυρός, η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Αιμοδοτών, η Μητρόπολη

 

Σ’ έναν διαγωνισμό πλειοδοσίας …αγάπης και αλληλεγγύης επιδίδονται σύλλογοι και φορείς της πόλης μας που δραστηριοποιούνται σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας, με στόχο να αμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες και να παρέχουν έστω τα απαραίτητα σε μοναχικά άτομα και οικογένειες που τα στερούνται. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες υπάρχει μια έντονη κινητοποίηση και μια εργώδης προσπάθεια από όλες αυτές τις δομές να συλλέξουν τρόφιμα και ρούχα έτσι ώστε να μη μείνει κανείς πεινασμένος και να χαρίσουν μια αίσθηση ζεστασιάς και φροντίδας στον συνάνθρωπο.
 
Το αδιαχώρητο κάθε μέρα έξω στον Ερυθρό Σταυρό – Μπήκαν τα καλάθια στα καταστήματα
Ο Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Ξάνθης είναι μια δομή που έχει αναπτύξει επί σειρά ετών ένα αξιόλογο κοινωνικό έργο και πλέον έχει συνταυτιστεί με την έννοια της φιλανθρωπίας. Όπως σημειώνει η πρόεδρος του Ε. Σ. Ξάνθης κα Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου ήδη είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια συλλογής τροφίμων από δωρεές συμπολιτών μας ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί τα ειδικά καλάθια στα σούπερ μάρκετ της πόλης που δέχονται τις προσφορές των συμπολιτών μας: «Οι ανάγκες είναι τρομακτικές και καθημερινά αυξάνονται. Έχουμε κόσμο καθημερινά έξω από τα γραφεία μας που μας ζητάνε τρόφιμα και ρούχα. Προσπαθούμε ν’ ανταποκριθούμε με ότι μέσα έχουμε…Έχουμε πάνω από 200 οικογένειες που φροντίζουμε αλλά συνεχώς μεγαλώνουν οι ανάγκες. Γι αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να συνδράμουν την προσπάθειά μας…», επισημαίνει η κα Μαργαριτοπούλου προσθέτοντας ότι από σήμερα αρχίζουν οι εγγραφές για τους δικαιούχους του προγράμματος διανομής τροφίμων του ΥΠΑΑΤ καθώς ο Ερυθρός Σταυρός είναι ένας από τους ενδιάμεσους φορείς. Όπως διευκρίνισε η κα Μαργαριτούπούλου αυτό γίνεται για να γίνει επανέλεγχος των δικαιούχων.
 
ΒΑΖΑΑR για τη συλλογή τροφίμων από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Σε αγώνα συλλογής τροφίμων επιδίδεται και η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχει φτάσει να συντηρεί πάνω από 300 οικογένειες. Για το σκοπό αυτό έχουν εγκαταστήσει περίπτερο στην πλατεία (δίπλα στον ΟΤΕ ) και εκεί λειτουργεί καθημερινά BAZAΑR με γλυκά (προσφορά των Ζαχαροπλαστείων της πόλης μας, οίνων (προσφορά των οινοποιιών Σγουρίδη, Βουρβουκέλη και μια σειρά από χειροποίητες δημιουργίες των μελών των συλλόγων (φουλάρια κ.λ.π.) προκειμένου να μαζέψουν χρήματα που θα εξυπηρετήσουν αυτό τον σκοπό. Μάλιστα έχει προγραμματίσει και διάφορες εκδηλώσεις όπως Πέμπτη με την συναυλία παιδιών από το «Έύφωνο» και την μεθεπομένη Παρασκευή από τους Rock magnes: «Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον, θέλει να βοηθήσει. Η προσπάθειά μας είναι να τον ευαισθητοποιήσουμε και να τον ενεργοποιήσουμε να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στις άπορες οικογένειες», αναφέρει η πρόεδρος κα Μαίρη Μπεμπέκη. Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης διανέμει καθημερινά από τις 10 – 11 το πρωί δωρεά ψωμί και κάθε Σάββατο στις 4 μ.μ. φρούτα λαχανικά και ψάρια Επίσης λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο και Βιβλιοπωλείο σε ισόγειο και υπόγειο επί της οδού Κιουταχείας και ιματιοθήκη επί της οδού Αγ. Ελευθερίου
 
Οι Αιμοδότες προφέρουν εκτός από το αίμα τους και τρόφιμα σε 20 οικογένειες
Ο Σύλλογος Αιμοδοτών η «ΑΓΑΠΗ» είναι γνωστός για το πολύ αξιόλογο έργο του στο τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και έχει δημιουργήσει μια σημαντική παρακαταθήκη. Όμως η Αγάπη του για τον συνάνθρωπο δεν σταματά στην προσφορά αίματος και έχει επεκταθεί και στη διανομή τροφίμων σε 20 – 25 οικογένειες: «Διανέμουμε τρόφιμα συμβολικά. Το δικό μας έργο είναι διαχρονικό και συνεχόμενο και δεν περιορίζεται στα Χριστούγεννα ή στο Πάσχα για να αποενοχοποιηθούμε…Εδώ και χρόνια στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας μέσω της προσφοράς αίματος κάνοντας πράξη την Αγάπη στον συνάνθρωπο», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Γιάννης Παπαχρόνης. Να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος Αιμοδοτών έχει καθιερώσει το Κοινωνικό Λαχείο στο οποίο εδώ και δύο χρόνια συμμετείχαν 7 φορείς. Συνολικά φέτος πωλήθηκαν πάνω από 58.000 λαχεία του 1 ευρώ, χρήματα που διανεμήθηκαν ανάλογα με τις πωλήσεις τους στους 7 συλλόγους που συμμετείχαν προκειμένου να ενισχύσουν το έργο τους.
Να σημειώσουμε ότι τρόφιμα συλλέγει και η Μητρόπολη Ξάνθης από αύριο όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος πατέρας Άγγελος Μαζαράκης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…