Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Αστέρα η Skoda Ξάνθη

Ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Αστέρα η Skoda Ξάνθη

0
skoda ast
 

 «Μέσα» και ο Ντε Γκούζμαν που ξεπέρασε τον τραυματισμό του

 

Δεσμεύτηκαν τα έσοδα της ξανθιώτικης ομάδας από το Europa League!

 
 
Σε δυνατούς ρυθμούς κινήθηκε και το πρόγραμμα της Πέμπτης για τη Skoda Ξάνθη. Προπονητικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές δούλεψαν σε αρκετούς τομείς στην διπλή προπόνηση και της χθεσινής ημέρας κι άπαντες θέλουν να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, αυτό της ερχόμενης Δευτέρας με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη.
Ο Ράινερ Μάουρερ και οι συνεργάτες του το πρωί έδωσαν έμφαση στις ασκήσεις ενδυνάμωσης ενώ το απόγευμα χώρισαν τους παίκτες σε υποομάδες, δίνοντας τις οδηγίες τους στα θέματα αμυντικής κι επιθετικής τακτικής.
Παραμένουν εκτός ο Δημήτρης Κομεσίδης και ο Σπύρος Βάλλας που φαίνεται δύσκολο να προλάβει το επόμενο παιχνίδι λόγω προβλήματος στον προσαγωγό ενώ αντίθετα ο Τζουλιάν Ντε Γκούζμαν ακολούθησε μέρος των σημερινών ασκήσεων μαζί με τους συμπαίκτες του. Μάλιστα ο Καναδός μέσος θα δοκιμάσει και σήμερα να πάρει μέρος στην ομαδική προπόνηση με τις πιθανότητες επιστροφής να είναι υπέρ του. Έτσι ο Ντε Γκούζμαν αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Ράινερ Μάουρερ για τον επερχόμενο αγώνα. Μαζί και ο Πέτρος Μάνταλος που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω καρτών και επιστρέφει στην διάθεση του Γερμανού τεχνικού..
 
Οι διαιτητές του αγώνα με τον Αστέρα
 Ο Αριστομένης Κουτσιάυτης (ΕΠΣ Άρτας) ορίστηκε διαιτητής στην αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας στο «Θ. Κολοκοτρώνης», ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τη Skoda Ξάνθη. Βοηθοί του Αρτινού ¨ρέφερι¨ θα είναι οι Μαγιάνης (1ος – ΕΠΣ Άρτας) και Ζυγούρης (2ος – ΕΠΣ Αιτ/νίας), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Κάμπαξης (ΕΠΣ Εύβοιας)
 
Δεσμεύτηκαν τα χρήματα της ευρωπαϊκής πορείας της Ξάνθης!
 Τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ για το μπόνους της συμμετοχής και των βαθμών που κατέκτησε στα προκριματικά του Europa League το καλοκαίρι (με την ιστορική νίκη – πρόκριση επί της Λίνφιλντ στην Β. Ιρλανδία) περίμενε αυτές τις ημέρες η Skoda Ξάνθη αλλά δεν τα είδε στους λογαριασμούς της!
Ο λόγος; Η δέσμευση των λογαριασμών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην οποία αποστέλλονται αρχικά τα χρήματα από την UEFA, με την ΕΠΟ να αναλαμβάνει στη συνέχεια να τα διαθέσει στις ομάδες που αγωνίστηκαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η UEFA είναι τυπική στα οικονομικά θέματα και τα κατέθεσε κανονικά. Ωστόσο, τα κατέθεσε σε λογαριασμό της ΕΠΟ για να διατεθούν μέσω αυτής στις ομάδες. Όμως η συντηρητική κατάσχεση που κατέθεσε η εταιρεία “PC System” στην ΕΠΟ οδήγησε στην προσωρινή δέσμευση των παραπάνω χρημάτων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του soccerplus.gr, η “PC System”, που είναι η ανάδοχος εταιρεία για την «κάρτα υγείας» των ποδοσφαιριστών (υπόθεση που διερευνά η ελληνική δικαιοσύνη λόγω των χειρισμών της ομοσπονδίας), δέσμευσε το ποσό των 800.000 που κατέθεσε η UEFA για τις ελληνικές ομάδες Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και Skoda Ξάνθη (στη συνέχεια και ανάλογα με το που θα φτάσουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα πάρουν και άλλα χρήματα).
Μάλιστα, στα χρήματα που δεσμεύτηκαν από τον λογαριασμό στην “Τράπεζα Πειραιώς” λέγεται πως είναι και μέρος της μισθοδοσίας των υπάλληλων της ΕΠΟ.
Υπενθυμίζεται ότι η PC System έχει κάνει συντηρητική κατάσχεση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στις απαιτήσεις της ΕΠΟ στους χορηγούς και στον λογαριασμό της ΕΠΟ στην “Τράπεζα Πειραιώς”.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΠΟ έκανε αίτηση άρσης της προσωρινής δέσμευσης στο Πρωτοδικείο, ώστε να καταβάλει τα χρήματα στις ομάδες και τους υπαλλήλους, με την απόφαση από το δικαστήριο να αναμένεται σύντομα.
Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, τα χρήματα της Ξάνθης και των άλλων ομάδων θα παραμείνουν «παγωμένα» μέχρι το Ιανουάριο του 2014, όταν και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Από τη φετινή περιπέτεια της στο Europa League, η Skoda Ξάνθη αναμένεται να εισπράξει 270.000 Ευρώ (130.000 ευρώ από τον 2ο προκριματικό συν 140.000 ευρώ από τον 3ο προκριματικό).
 
 SUPER LEAGUE
11η αγωνιστική – το πρόγραμμα
 
Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2013
15.00: Πλατανιάς – Απόλλων Σμ. (Novasports 2)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Ο.Φ.Η. (Novasports 2)
Διαιτητής: Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)
19.30: Άρης – Παναθηναϊκός (Novasports 1)
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013
15.00: Πανιώνιος – Ατρόμητος Αθ. (Novasports 2)
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (ΕΠΣ Κορινθίας)
17.15: Βέροια – ΑΕΛ Καλλονής (Novasports 7)
Διαιτητής: Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)
17.15: Εργοτέλης – Πανθρακικός (Novasports 2)
Διαιτητής: Δελφάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας)
17.15: Παναιτωλικός – Λεβαδειακός (Novasports 3)
Διαιτητής: Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας)
19.30: Ολυμπιακός – Π.Α.Ο.Κ. (Novasports 1)
Διαιτητής: Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)
Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013
19.30: Αστέρας Τρίπολης – Skoda Ξάνθη (Novasports 1)
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)
 
Η βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 28
2. Π.Α.Ο.Κ. 25
3. Ατρόμητος Αθ. 18
4. Παναθηναϊκός 14
5. Πανθρακικός 14
6. Παναιτωλικός 14
7. Αστέρας Τρίπολης 14
8. Εργοτέλης 14
9. ΠΑΣ Γιάννινα 14
10. Skoda Ξάνθη 13
11. ΑΕΛ Καλλονής 12
12. Πανιώνιος 12
13. Λεβαδειακός 11
14. Ο.Φ.Η. 9
15. Απόλλων Σμ. 8
16. Πλατανιάς 8
17. Άρης 8
18. Βέροια 7
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …