Σχόλια 7/11/13

0
Παπούλιας: «Ο λαός ότι ήταν να δώσει το έδωσε». Οι άλλοι τι θα δώσουν Πρόεδρε;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Λειτουργεί το GALLE
 Ξανάνοιξε τις πόρτες του και υποδέχεται τους φίλους του το γνωστό στέκι στην πλατεία Μπαλτατζή GALLE. Προσφέρει καφέ και διάφορα ποτά, ενώ τα μεσημέρια και τα βράδια προσφέρει τσίπουρο με εκλεκτούς μεζέδες στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.
Εκείνο που θα πρέπει να επισημανθεί ιδιαίτερα είναι το παραδοσιακό κτίριο, η σωστή και ζεστή ατμόσφαιρα και γενικώς το περιβάλλον που σε κρατάει και σου προσφέρει άνεση και θαλπωρή.
«Ε»


 
Τέσσερα λεωφορεία
 Γράφαμε προχθές για τα κρουαζιερόπλοια που πηγαινοέρχονται στο λιμάνι της Καβάλας και τα οικονομικά οφέλη που έχει η πόλη από τον τουρισμό αυτόν.
Μικρό ποσοστό αυτής της τουριστικής πίτας, παίρνει και η Ξάνθη από τους τουρίστες που επιλέγουν να έρθουν και να επισκεφθούν την Ξάνθη. Από το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο ήρθαν στην πόλη μας τέσσερα (4) λεωφορεία τουριστών που επισκέφθηκαν διάφορα σημεία πόλης και νομού.
Αυτή είναι η θετική πλευρά του ζητήματος. Γιατί υπάρχει και η αρνητική η οποία αφορά την αντιμετώπιση εκ μέρους των αρμοδίων της ευκαιρίας αυτής.
Τώρα το χειμώνα, θα πρέπει ο δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τους υπόλοιπους και την Περιφερειακή Ενότητα, να καθήσουν και συζητήσουν πώς θα αξιοποιήσουν καλύτερα την παρουσία αυτών των τουριστών στο νομό.
Και τα λεωφορεία αντί για 2 ή 4 να γίνουν διπλάσια. Διότι ο νομός έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει επισκέπτες διότι προσφέρει Αρχαίο πολιτισμό, Παραδοσιακό, Θρησκευτικό (Χριστιανικό-Μουσουλμανικό), Φυσικό περιβάλλον παρθένο, λαϊκό πολιτισμό και άλλα.
Θέλει δουλειά όμως, οργάνωση και μεράκι για να γίνει αυτό. Και με νοοτροπία δημοσίων υπαλλήλων τίποτε δεν πρόκειται να προχωρήσει επ’ωφελεία της Ξάνθης.
Την οποία στα λόγια όλοι οι άρχοντές μας σκέφτονται και ενδιαφέρονται, ενώ στην πράξη ελάχιστα κάνουν.
«Ε»


 
 Θέμα πάρκινγκ
 Ο δήμος Ξάνθης θα πρέπει επειγόντως να βρει και να οριοθετήσει ένα ακόμη υπαίθριο πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία. Αν ψάξει, θα τον βρει το χώρο. Για τις καθημερινές ας είναι ένα σημείο της Λαϊκής Αγοράς ή έστω κάποιο άλλο που να έχει τη δυνατότητα να παρκάρουν σ’αυτό τουλάχιστον 5-6 λεωφορεία.
Τέτοιος χώρος υπάρχει πίσω και γύρω από τη Δημοτική Αγορά, την οδό Γκίφχορν, το οικόπεδο της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Γκαίρυ) και αλλού ίσως που εμείς δεν εντοπίσαμε. Ο χώρος θα είναι συνέχεια ελεύθερος μόνον για λεωφορεία τουριστικά.
-Ιδού πρόκληση για το Δήμο Ξάνθης!
«Ε»


 
Πολύφερνες νύφες
 Μετά τη γνωστοποίηση ότι η ΔΗΜΑΡ στις δημοτικές εκλογές θα συνεργαστεί με υποψήφιο σχήμα που θα προσεγγίζει τις θέσεις της για το νέο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτομάτως αυτή καθίσταται πολύφερνη νύφη.
Το ίδιο ισχύει και για το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα πολιορκηθεί κι αυτός για να συμπράξει με το κατάλληλο σχήμα για να υπάρξει επιτυχία, διότι κι αυτός έχει καταλάβει πως οι αυτόνομες υποψηφιότητες είναι ατελέσφορες και μη αποδοτικές.
-Πολύφερνες αριστερές νύφες…
«Ε»


 
Αντιδρά ο λαός
 Είναι γεγονός κι ας μην το κρύβουμε: ο κόσμος απαξιώνει πλέον και στην πράξη την ηγεσία της πολιτικής σκηνής. Κι αυτό θα φανεί, είμαστε σίγουροι, στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι για τον Μάιο του 2014.
Εξάλλου, μια από τις αιτίες ανόδου της Χρυσής Αυγής ήταν η αγανάκτηση των πολιτών για τη συμπεριφορά των κομμάτων και των πολιτικών όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν είναι μυστικό ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του λαού προς το πολιτικό σύστημα, το οποίο αντί να γίνεται στοιχείο δομικών αλλαγών, προσαρμόζεται για να μη χάσει τα κεκτημένα. Και μαζί του προσαρμόζονται και όλοι αυτοί που ωφελούνται όπως και όλοι όσοι δεν επιθυμούν με τίποτε ν’ αλλάξει κάτι από το άρρωστο παρελθόν.
Αυτά τα βλέπει ο λαός, τα βιώνει και αντιδρά…
«Ε»


 
Πολιτιστική πρωτεύουσα
 Κατατέθηκε χθες η πρόταση του δήμου Καλαμάτας να ανακηρυχθεί η πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Αλήθεια η πρόταση που οραματίστηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στ. Μωραΐτης για την Ξάνθη που βρίσκεται; Έχει προχωρήσει καθόλου ή μένει στο επίπεδο ιδέας;
«Ε»


 
Ξενύχτι στα καζάνια
Στο φουλ δουλεύουν τα καζάνια στα διάφορα αποστακτήρια του νομού μας αλλά και γειτονικών νομών. Οι μερακλήδες του τσίπουρου είχαν ετοιμαστεί και πλέον με τη σειρά τους, πήγαιναν τα στέμφυλα για να πάρουν σταγόνα-σταγόνα το αποτέλεσμα της απόσταξης, κυρίως της δεύτερης που δίνει και το τελικό αποτέλεσμα.
Μάλιστα κάποιοι βάζουν γλυκάνισο, ο περισσότεροι χωρίς, ο καθένας έχει το δικό του σύστημα, άλλος το θέλει στους 19 άλλος στους 20 βαθμούς.
Και βέβαια υπάρχουν και τα απαραίτητα τσιμπούσια με τραγούδια και μουσική και αρκετή κατανάλωση περυσινού τσίπουρου.
Όμορφες ελληνικές στιγμές.
«Ε»


 
Goodbye λέει η Σούλα στην ΝΟΔΕ
 Αποχαιρετά την ΝΟΔΕ η Σούλα Ιακωβίδου – σύμφωνα με δήλωσή της στο «Ε». Ο αντικαταστάτης θα εκλεγεί από μια απαρτία εκλεκτόρων όπου θα συμμετέχουν τα εκλεγμένα μέλη των τοπικών οργανώσεων αλλά και εξ οφιτσίου αιρετοί και στελέχη του κόμματος. Δηλαδή η εκλογή του νέου προέδρου δεν θα είναι από τη βάση του κόμματος όπως της κας Ιακωβίδου αλλά θα είναι έμμεση. Να σημειώσουμε ότι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων γι τις στις Δημοτικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 16 Νοεμβρίου. Αυτά επί του διαδικαστικού. Επί της πολιτικής ουσίας όμως δεν κινείται φύλλο στη ΝΟΔΕ και πληροφορίες μου λένε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί. Θα το παρακολουθήσουμε το θέμα και θα επανέλθουμε με παρασκήνιο…
Μ.Ξ.


 
Ξυνίδης για Βενιζέλο…
 Τις αντιρρήσεις του με τους χειρισμούς Βενιζέλου στο ζήτημα της συγκυβέρνησης κοινοποιεί για ακόμη μία φορά ο π. αν. υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, μέσω του ιστολογίου του, στηρίζοντας σθεναρά για ακόμη μία φορά τις επιλογές Παπανδρέου. Αυτή τη φορά, ο Σωκράτης Ξυνίδης εκδηλώνει την ενόχλησή του γιατί όχι μόνο δεν αναγνωρίζονται και χρεώνονται όσα ξεκίνησε η κυβέρνηση Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και διότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μένει αδρανής, χωρίς να αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «όταν ο Σαμαράς παρουσιάζει ως επιτυχίες του και λευκή του βίβλο, αποκλειστικά και μόνο ό,τι υλοποίησε ή ξεκίνησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου, και ο εταίρος του Σαμαρά, Βαγγέλης Βενιζέλος, δεν τολμά ούτε να του το θυμίσει, ας μην διερωτηθεί γιατί κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή τις προσεχείς εκλογές το ΠΑΣΟΚ».
Βέβαια, να μην ξεχνάμε κιόλας τις ισορροπίες που καλείται το ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει στην κυβέρνηση συνεργασίας, αν και το κόστος που τελικά θα πληρώσει και η ευθύνη που χρεώνεται είναι μία μάλλον παράλληλη συζήτηση.
Ε.Δ.


 
Μέτρα προστασίας από την λύσσα
 Στα πλαίσια της επαγρύπνησης της χώρας μας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της Λύσσας η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ξάνθης προχωρά σε ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον ιό. Αν και δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα στο νομό μας η Δ/νση εφιστά την προσοχή των Ξανθιωτών και τους ενημερώνει για τους τρόπους μετάδοσης του ιού αλλά και τους τρόπους περιορισμού του κινδύνου. Τέλος, όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα γνωστοποιεί στους πολίτες για τον εναέριο εμβολιασμό που πραγματοποιείται σε μη κατοικημένες περιοχές, υπογραμμίζοντας ότι αν κατά την διάρκεια περιπάτου και δραστηριοτήτων στην φύση βρουν το εμβόλιο (μοιάζουν με σοκολάτα) να μην έρθουν σε καμία περίπτωση σε επαφή μαζί του και τονίζει ότι εάν χρειαστεί να το μετακινήσουν να χρησιμοποιήσουν πλαστικά γάντια ή μία πλαστική σακούλα και να το τοποθετήσουνε σε κοντινή μη πολυσύχναστη περιοχή με σχετική βλάστηση, έτσι ώστε να μην έρθει σε επαφή με άνθρωπο.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…