Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Στην κορυφή με 3/3 η Ξάνθη

Στην κορυφή με 3/3 η Ξάνθη

0

Καλπάζει εντός και εκτός η τοπική ομάδα

Η Ξάνθη έκανε το 3/3 ξεπερνώντας (και) το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης (2-1), χάρη στα γκολ των Τζουρίτσκοβιτς και Στούργκεον και παρέμεινε ακόμα μια βδομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας. Η τοπική ομάδα έχει κατά σειρά ξεπεράσει τα εμπόδια των ΑΕΚ, Παναιτωλικού και Αστέρα Τρίπολης με το ίδιο μάλιστα σκορ και προελαύνει αήττητη και αισιόδοξη για τη φετινή σεζόν. Στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα, οι παίκτες έδειξαν από την αρχή διάθεση να παίξουν προσεκτικά με στόχο της αντεπιθέσεις.

Οι Αρκάδες πράγματι αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα ανασταλτικά. Οι παίκτες του Ραμίρεθ έφευγαν ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας και δεν άργησαν να βρουν το γκολ. Συγκεκριμένα ο Τζουρίσκοβιτς στο 19′ άνοιξε με ωραία κεφαλιά το σκορ, μετά από σέντρα του Στούργκεον. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 23′ ο ίδιος παίκτης «άγγιξε» το 2-0 και η Ξάνθη έδειχνε πως ελέγχει το ματς.

Με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα. Ο Ριέρα στο 32′ κλώτσησε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση και έκτοτε οι Αρκάδες περιορίστηκαν σε μια φλύαρη κατοχή που δεν απέφερε καρπούς με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο εύθραυστο 1-0.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54′ ο Στούργκεον έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπαριέντος,με τον Παπαδόπουλο να τον νικά στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Στούργκεον εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Αρκάδων και διπλασίασε τα τέρματα της Ξάνθης (2-0). Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν για πολύ στα Πηγάδια…

Οι φιλοξενούμενοι τρία λεπτά αργότερα  μείωσαν σε 2-1 και το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον. Ο Μπαράλες, έβγαλε τον Μαρκ Φερνάντεζ σε θέση τετ α τετ και εκείνος πλάσαρε εύστοχα (2-1). Το γκολ κατακυρώθηκε με τη βοήθεια του VAR και ο ρυθμός ζωήρεψε.

Στο 63′ ο Λουίς Φερνάντεζ πλάσαρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση, η είσοδος του Ιγκλέσιας έδωσε άλλον αέρα στους Αρκάδες και στην εκπνοή πλησίασαν στην ισοφάριση, όταν ο Μπαράλες με κεφαλιά σε στατική μπάλα, ανάγκασε τον Μπέντο σε εκπληκτική επέμβαση.

Το 2-1 υπέρ της Ξάνθης δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά και κάπως έτσι η ομάδα παρέμεινε αήττητη με 3/3 και στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΞΑΝΘΗ: Σάο Μπέντο, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα, Τέρκι, Κοβάτσεβιτς, Μπαριέντος (73′ Φοσέ), Τεσέιρα, Τζουρίτσκοβιτς (65′ Ντε Αμορίμ), Στούργκεον (81′ Καμαρά).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Αντζουλάς (46′ Κώτσιρας), Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μαρτίνεθ, Καπίγια, Μουνάφο (85′ Ιγκλέσιας), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Ριέρα (73′ Χαουρέγκι), Μπαράλες

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…