Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

0

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπή την Τρίτη 23 Απριλίου στο Φίλοιστρον Καφεποτείον


Στο πάνελ παρευρεθήκαν, εκτός από την κ. Τσελεπή, ο Νίκος Καλιαμπάκας, μέλος του Προσωρινού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς Ξάνθης και ο Αντώνης Μπούρας, φοιτητής και μέλος της Νέας Αριστεράς


Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Νέας Αριστεράς Ξάνθης την Τρίτη 23 Απριλίου στο Φίλοιστρον Καφεποτείο που σκοπό είχε την παρουσίαση της υποψήφιας ευρωβουλεύτριας και πολιτικού μηχανικού Αννέτας Τσελεπή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ενώ ακολούθησε συνέντευξη Τύπου με το μέλος του Προσωρινού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς, Νίκο Καλιαμπάκα, τον φοιτητή Αντώνη Μπούρα και την Αννέτα Τσελεπή να απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ο βουλευτής Ξάνθης με τη Νέα Αριστερά Χουσεΐν Ζεϊμπέκ απουσίαζε λόγω προβλήματος υγείας.



Ν. Καλιαμπάκας: «Η Νέα Αριστερά θέλει να “κρατήσει ψηλά τη σημαία” της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς»

Ο κ. Καλιαμπάκας πήρε πρώτος τον λόγο θέλοντας να καλωσορίσει τους παρευρισκόμενους και να τους ενημερώσει συνοπτικά για τις κινήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες και τις δράσεις που εξελίχθηκαν από τη Νέα Αριστερά στην Ξάνθη. Αναλυτικότερα, ο ίδιος τόνισε ότι η Νέα Αριστερά συγκροτήθηκε πρόσφατα ως σώμα θέλοντας να είναι αυτοί που θα «κρατήσουν ψηλά την σημαία» της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ακολούθως παρουσίασε το 11μελές προσωρινό συντονιστικό της Νέας Αριστεράς Ξάνθης, που αναδείχθηκε στην τελευταία συνέλευση της οργάνωσης οι οποίοι είναι οι Γερμαντζίδης Ηλίας, Καλιαμπάκας Γιώργος, Καλιαμπάκας Νίκος, Κελίδου Αναστασία, Κωτούλας Αντώνης, Μπουγιουκλού Χασάν, Μπατζακίδου Μαίρη, Σαμακωβίδης Δημήτρης, Σίσκου Αγγελική, Τσιφουτίδου Μαργαρίτα, Χονδρορίζος Σταμάτης.

Αντ. Μπούρας: «Η Αννέτα είναι μία ενεργή πολίτης που θέλει να προσφέρει τα μάλα για την τοπική κοινωνία και τη χώρα»

Την σκυτάλη πήρε ο Αντώνης Μπούρας, φοιτητής και μέλος της Νέας Αριστεράς ο οποίος υπογράμμισε ότι «τα τελευταία χρόνια ζούμε σε κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Αυτό φυσικά εκτείνεται σε όλους τους τομείς δραστηριότητας που μπορεί να έχει το πρόσωπο/ατομικότητα μέσα σε αυτή. Ως εργαζόμενος/η, ως πολίτης, ως φοιτητής/τρια, ως γονέας, ως μέρος συλλογικότητας. Βιώνουμε εν τοις πράγμασι, την πλήρη απογοήτευση σε πολλαπλά επίπεδα» ενώ συμπληρώνει ότι «το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας έρχεται και εισάγει δυναμικά και την ακροδεξιά χροιά που ανθίζει πανευρωπαϊκά, επαναφέροντας στη μνήμη μας ζοφερές αναμνήσεις. Είτε με την επιστροφή στο δημόσιο λόγο, του “Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια” είτε με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη, που είναι ένα πρόσωπο που ενσαρκώνει στην πράξη το πρόσωπο της εθνοπατριωτικής ακροδεξιάς, με πολλά ερωτηματικά για το παρελθόν του».

Ο κ. Μπούρας, πριν δώσει τον λόγο στην κ. Τσελεπή, την παρουσίασε τονίζοντας ότι είναι μία ενεργή πολίτης που θέλει να προσφέρει τα μάλα για την τοπική κοινωνία και τη χώρα, από το δικό της μετερίζι.

Αν. Τσελεπή: «Αποφάσισα να κάνω το βήμα με τη Νέα Αριστερά γιατί θεωρώ ότι είναι η μόνη που εκφράζει αυτή τη στιγμή τον χώρο της προοδευτικής αριστεράς»

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια τόνισε εξαρχής ότι αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της Νέας Αριστεράς και να κάνει το βήμα μαζί της διότι θεωρεί ότι είναι η μόνη που εκφράζει αυτή τη στιγμή τον χώρο της προοδευτικής αριστεράς.

«Η προοδευτική αριστερά για μένα είναι τρία πράγματα. Ισότητα. Η ισότητα δεν σημαίνει να παίρνουμε όλοι και όλες το ίδιο. Ισότητα σημαίνει να παίρνει ο καθένας και η καθεμιά όση βοήθεια χρειάζεται για να έχει τη δυνατότητα να φτάσει στο ίδιο σημείο με αυτούς που για κάποιο λόγο “ξεκίνησαν” προνομιούχοι. Είτε επειδή είχαν περιουσία, είτε επειδή είχαν ταλέντο, είτε επειδή δεν είχαν κάποια αναπηρία, είτε επειδή γεννήθηκαν σε συγκεκριμένο τόπο. Δηλαδή ισότητα είναι όποιος έτυχε να γεννηθεί στη Γερμανία  συνεισφέρει έτσι ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες και αυτοί/ες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Μόνο με την ισότητα με αυτή την έννοια μπορούμε να προοδεύσουμε σαν κοινωνία. Πρόοδος. Πρόοδος για μένα είναι η διαρκής αναζήτηση της αλήθειας, η διαρκής αναθεώρηση των ιδεών, η διαρκής αμφισβήτηση των στερεοτύπων. Η πρόοδος των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της ιατρικής, της φιλοσοφίας, των πολιτικών επιστημών δεν θα είχε επιτευχθεί εάν κάποιοι άνθρωποι δεν ήταν ριζοσπάστες και δεν αμφισβητούσαν διαρκώς την μέχρι τότε γνωστή αλήθεια. Οι γυναίκες δεν θα ψήφιζαν σήμερα, δεν θα υπήρχε το ίντερνετ, δεν θα ξέραμε ότι η γη γυρίζει. Δημοκρατία. Η πολιτική παράγεται μέσα από τα κινήματα και τη συμμετοχή. Ένας άνθρωπος μόνος του ή μια μικρή ομάδα ατόμων από την ελίτ δεν μπορεί να παραγάγει πολιτική για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορεί να γνωρίζει όλα τα προβλήματα από όλες τις οπτικές γωνίες, ούτε μπορεί να βρει τις λύσεις που απαιτούνται για την πρόοδο της κοινωνίας συνολικά ακόμα και αν έχει αυτή την πρόθεση. Άλλα προβλήματα αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός, η μηχανικός, η γιατρός άλλα ο εργαζόμενος, ο άνεργος, η συνταξιούχος κ.λπ. Οι λύσεις που θα προοδεύσουν την κοινωνία μας μπορούν να δοθούν μόνο μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και τη συμμετοχή και όχι από σωτήρες», τόνισε θέλοντας να εξηγήσει το πώς η ίδια αντιλαμβάνεται το τι σημαίνει προοδευτική αριστερά.

Στη συνέχεια η κ. Τσελεπή παρουσίασε τους εννιά άξονες πάνω στους οποίους θα ήθελε να παλέψει σε περίπτωση που εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως σημείωσε: «Πρώτον, στέγη για όλους και όλες. Δεν είναι δυνατόν σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κατώτατος μισθός να μην εξασφαλίζει στέγη και καλή ποιότητα ζωής στην περιοχή της εργασίας. Δεύτερον, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών, το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων αλλά και δικλείδες ασφαλείας για να μην ξανασυμβούν.

Τρίτον, δίκαιη πράσινη μετάβαση με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας. Τέταρτον, προστασία των ευάλωτων ομάδων και των χαμηλόμισθων από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια μέσω εξισορρόπησης κόστους ζωής – μισθών, πάταξης του αθέμιτου ανταγωνισμού και κατάργησης των μονοπωλίων και των καρτέλ. Πέμπτον, διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας με δικαίωμα στην ανεξιθρησκεία στην πράξη και χωρίς στίγμα, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Έκτον, μείωση εξοπλιστικών δαπανών και αύξηση δημόσιων δαπανών για την ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας. Δημόσιες υποδομές οι οποίες θα συντηρούνται διαρκώς και δεν θα αφήνονται στην τύχη τους και θα συνεισφέρουν στην αύξηση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της χώρας. Έβδομον, αφορολόγητο στο ύψος του ελάχιστου κόστους ζωής όπως κάθε φορά διαμορφώνεται και φορολόγηση του μεγάλου πλούτου. Όγδοον, διοχέτευση ευρωπαϊκών κονδυλίων στις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές και στους λιγότερο αναπτυγμένους τομείς της οικονομίας. Δημιουργία ευκαιριών για νέους επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες. Στήριξη των ανέργων, των ΑμεΑ, των μονογονεϊκών οικογενειών και όλων των ευάλωτων ομάδων και ένατον, προγράμματα επιμόρφωσης εργαζομένων και ανέργων για τα εργασιακά τους δικαιώματα».

Σε ερώτηση του «Ε» σχετικά με την θέση της υποψήφιας ευρωβουλεύτριας με την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και τα έργα υποδομών που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της ΑΜΘ, η κ. Τσελεπή υποστήριξε ότι η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. είναι ένα θετικό μέτρο.

«Πιστεύω ότι το πρόβλημα που υπάρχει εδώ είναι ότι δεν υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας ώστε τα κονδύλια να διοχετεύονται πραγματικά στους τομείς της οικονομίας που θα φέρουν την ανάπτυξη. Το 99% των πόρων πηγαίνει στο 1% των εταιριών και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Αυτό είναι μία πολιτική που έχει επιλέξει η ελληνική κυβέρνηση. Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί η Ε.Ε. το άφησε να συμβεί», υπογράμμισε η ίδια.

Τέλος και κλείνοντας, πρόσθεσε ότι με την ψήφο των πολιτών σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς και ένα ακόμα πιο ηχηρό ΟΧΙ σε κάθε επιθετική ενέργεια που διαταράσσει την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…