Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ξάνθη – Αστέρας 0-0: Άλλο ένα παιχνίδι χωρίς γκολ και θέαμα

Ξάνθη – Αστέρας 0-0: Άλλο ένα παιχνίδι χωρίς γκολ και θέαμα

0

Βασίλισσα του 0-0 η Ξάνθη στη φετινή Superleague

Ξάνθη και Αστέρας είχαν όλες κι όλες τρεις φάσεις της προκοπής, δεν σκόραραν και μοιραία έμειναν στο 0-0. Σε μία αναμέτρηση από τις χειρότερες στη σεζόν που διανύουμε ήταν η αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League, όπου η τοπική ομάδα δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να σκοράρει και να πάρει τη νίκη απέναντι σ’ έναν αδύναμο αντίπαλο.

Όλες κι όλες τρεις φάσεις δημιούργησαν οι δύο ομάδες – δύο για την Ξάνθη με Γέντρισεκ, Μπεξεβανίδη, μία για τον Αστέρα με τον Μανιά – δεν σκόραραν και η λευκή ισοπαλία (0-0) πέρα ως πέρα δίκαια.  Κάποιες ατομικές ενέργειες είχε μόνο το ματς αλλά, τίποτα περισσότερο. Και άπειρα φάουλ. Φάουλ χωρίς νόημα και αιτία, σε ανύποπτες φάσεις, με χαρακτηριστικότερο αυτό του Μπελόκ που πήρε δεύτερη κάρτα και αποβλήθηκε.  Εννιά συνολικά κίτρινες κάρτες μοίρασε ο διαιτητής. Πολύ ξύλο, φτωχό θέαμα…

Ο μοναδικός παίκτης (από όσους συνολικά αγωνίστηκαν, κι από τις δύο ομάδες) που προσπάθησε να κάνει κάτι με ορθολογικό τρόπο – ν’ απειλήσει με σωστή κίνηση, να δημιουργήσει φάσεις – ήταν ο Έρικ Γέντρισεκ. Ο Σλοβάκος υποδέχθηκε την μπάλα στο 27ο λεπτό, γύρισε, έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία που υπερασπίστηκε ο Παπαδόπουλος.

Αυτή ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία της Ξάνθης. Η δεύτερη και… τελευταία ήταν στο 42ο. Ο Μπαξεβανίδης συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Τζουρίτσκοβιτς, ξαναπήρε την μπάλα, έκανε το διαγώνιο δεξί σουτ δεξιά εντός περιοχής, η μπάλα πέρασε έξω.

Σε κακή ημέρα όλοι οι μεσοεπιθετικοί του Αστέρα, η πρώτη φάση της προκοπής παρατηρήθηκε στο 89′ όταν ο Μανιάς έκανε το πλασέ από αριστερά κι ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε με τα πόδια. Ο Αστέρας προσέθεσε μόνον ένα βαθμό στη συγκομιδή του. Το “μαρτύριο” της σταγόνας συνεχίζεται για τους Αρκάδες. Ναι μεν έχουν το Κύπελλο – η κληρωτίδα τους έφερε την Παρασκευή αντιμέτωπους με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά – αλλά στο πρωτάθλημα ο φόβος διατηρείται.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάσο, Καμαρά, Μπαριέντος (82′ Ουίλιαμ), Σαρπόνγκ (46′ Μπρίτο), Τζουρίτσκοβιτς, Καντά (58′ Κοβάτσεβιτς), Γέντρισεκ. Μαρκόβσκι.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Πασαλίδης, Μπελόκ, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Φερνάντεθ (80′ Τασουλής), Καλτσάς (86′ Χριστόπουλος), Μανιάς, Αραβίδης (57′ Ρόλε).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής

Θα τη μεταφέρουν περίπου 10.000 λαμπαδηδρόμοι – Τη Δευτέρα θα περάσει από την Ξάνθη …