Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ξεκούραση και… ικανοποίηση

Ξεκούραση και… ικανοποίηση

0
ball grass
 

Ρεπό αυτό το Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Super League

 

Επιστρέφει σε δράση την Κυριακή 20/10 η Ξάνθη με τον αγώνα με την ΑΕΛ Καλλονής που θα γίνει στο «Κλ. Βικελίδης»

 
 
Την ευκαιρία για… ανάπαυση, είχαν χθες οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη, που απόλαυσαν το ρεπό της Τρίτης, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και κάποιες από τις επόμενες ημέρες, μιας και για αυτό το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει δράση στο πρωτάθλημα της Super League.
Λόγω των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος (Παρασκευή 11/10 και Τρίτη 15/10) το ελληνικό πρωτάθλημα θα διακοπεί κι έτσι το πρόγραμμα της ξανθιώτικης ομάδας θα αλλάξει ελαφρώς.
Ρεπό την Τρίτη, διπλή προπόνηση σήμερα και μονές προπονήσεις Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου (12/10), στις 17:00, θα διεξαχθεί φιλικό με τον Πανθρακικό στο «Skoda Ξάνθη Arena».
Μετά το φιλικό θα ακολουθήσει άλλο ένα ρεπό ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Skoda για τον επόμενο επίσημο αγώνα της, με την ΑΕΛ Καλλονής για την 8η αγωνιστική.
Να σημειώσουμε βέβαια ότι αν και σε χαλαρό τέμπο, στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές θα δουλέψουν με τον Ράινερ Μάουρερ ο οποίος όπως όλα δείχνουν προσπαθεί να περάσει μία νέα – πρωτόγνωρη – φιλοσοφία στην ξανθιώτικη ομάδα, που έχουν πολλοί Γερμανοί προπονητές, του τύπου «όσα φάμε κι όσα βάλουμε, αρκεί να πετύχουμε περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο».
 
Ικανοποίηση για την ανατροπή
 Ικανοποίηση επικρατεί στα Πηγάδια για τη νίκη και κυρίως για τον τρόπο που σημειώθηκε αυτή, στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στο παραπάνω παιχνίδι εξάλλου, η ξανθιώτικη ομάδα σημείωσε την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα και έπιασε τους 10 βαθμούς στις 7 πρώτες αγωνιστικές κι έτσι μπορεί να κοιτάζει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια.
Μεγάλη ικανοποίηση επίσης υπάρχει για τον επιθετικό Εστέμπαν Τάνο Σολάρι, ο οποίος σε 7 αγώνες έχει σημειώσει 4 γκολ και εκτός των τερμάτων που σημειώνει, δείχνει ότι με τον τρόπο παιχνιδιού του είναι επιθετικός που εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του.
 
Η «τριπλέτα» που δικαίωσε τον Μάουρερ
 Στη μεταμόρφωση της Ξάνθης και στη μεγάλη ανατροπή επί του Απόλλωνα, ο Μάουρερ έβαλε τις πινελιές του αναμφισβήτητα με τρεις παίκτες που μέχρι προχθές έμοιαζαν να αποτελούν «καμένα χαρτιά».
Ο Μιχάλης Ζαρόπουλος κατάφερε να εκτοπίσει τους Τσέμα και Κυριακίδη και να αποδείξει και στην πράξη πως μόνο στα… χαρτιά εθεωρείτο τρίτος τερματοφύλακας. Ο Σολτάνι με τον Καραγεωργίου ήταν εκτοπισμένος και εναντίον των Ηρακλή (για το Κύπελλο) και Απόλλωνα ξεκίνησε βασικός. Όσο για τον Κάλβο, ήταν αυτός ο οποίος με το γκολ που πέτυχε σήμανε το σύνθημα της αντεπίθεσης, ξεδιπλώνοντας τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.
 
Στη Θεσσαλονίκη ο αγώνας με την ΑΕΛ Καλλονής
 Στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Καλλονής με την Skoda Ξάνθη και όχι στο ΟΑΚΑ, όπως συνέβη τις προηγούμενες φορές που η ομάδα της Μυτιλήνης έπαιζε στην Αθήνα (ακόμα και στα ματς με Ολυμπιακό και Ατρόμητο).
Όπως ανακοινώθηκε χθες από την Super League, οι νησιώτες… μετακομίζουν από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στο Χαριλάου και έτσι η αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής (της επόμενης δηλαδή) με την Ξάνθη θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, κάτι που αν μη τι άλλο βλέπουν με ικανοποίηση οι ιθύνοντες και οι φίλαθλοι της Skoda.
 
 
SUPER LEAGUE
 
Επόμενη (8η) αγωνιστική
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013
16.00: Ατρόμητος Αθ. – Λεβαδειακός (Novasports 2)
Π.Α.Ο.Κ. – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 1)
20.30: Πλατανιάς – Ολυμπιακός (Novasports 2)
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013
16.00: Βέροια – Άρης (Novasports 2)
18.15: ΑΕΛ Καλλονής – Skoda Ξάνθη (Novasports 4)
18.15: Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός (Novasports 7)
18.15: Ο.Φ.Η. – Εργοτέλης (Novasports 2)
20.30: Παναθηναϊκός – Πανθρακικός (Novasports 1)
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013
19.30: ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος (Novasports 1)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 19
2. Π.Α.Ο.Κ. 16
3. Εργοτέλης 13
4. Ατρόμητος Αθ. 11
5. Παναθηναϊκός 11
6. ΠΑΣ Γιάννινα 10
7. Skoda Ξάνθη 10
8. Αστέρας Τρίπολης 10
9. Πανθρακικός 10
10. ΑΕΛ Καλλονής 9
11. Παναιτωλικός 9
12. Λεβαδειακός 8
13. Απόλλων Σμύρνης 6
14. Πανιώνιος 6
15. Βέροια 5
16. Πλατανιάς Χανίων 5
17. Ο.Φ.Η. 5
18. Άρης 5
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …