Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κύπελλο Ελλάδας: Ένα βήμα πριν την πρόκριση στους «16» η Ξάνθη

Κύπελλο Ελλάδας: Ένα βήμα πριν την πρόκριση στους «16» η Ξάνθη

0
adeies kerkides

Νίκησε εύκολα (3-1) χθες την Καλλονή και της αρκεί μία ισοπαλία με Αγροτικό Αστέρα για να προκριθεί

Στρέφει ξανά την προσοχή στο πρωτάθλημα και στο κυριακάτικο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια

Πολύ πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε νίκησε η Ξάνθη την ΑΕΛ Καλλονής στη χθεσινή αναμέτρηση με την ξανθιώτικη ομάδα να έχει τη συντριπτική υπεροχή και να φτάνει σε μία άνετη νίκη με σκορ 3-1, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν λίγο πριν το τέλος στη μοναδική καλή φάση που είχαν στο ματς!

Το παιχνίδι αφορούσε τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας, με την Ξάνθη μετά την άνετη επικτάτηση και με το ευρύ σκορ να παίρνει προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Απομένει το 3ο και τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, όπου η Ξάνθη θα αγωνιστεί (στις 13/12) στον Εύοσμο με τον Αγροτικό Αστέρα για δύο αποτελέσματα, καθώς θα πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «16» σε περίπτωση νίκης, αλλά και με ισοπαλία, ενώ μοναδική περίπτωση που θα αποκλειστεί από τη διοργάνωση θα είναι εάν νικήσει ο Αγροτικός Αστέρας και πάρει αυτός τη 2η θέση πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Γκολ με το… καλημέρα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για την ξανθιώτικη ομάδα καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Νιέτο έκανε την ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά και έβγαλε την ασίστ στον Αντώνη Ράνο ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το 1-0. Η Ξάνθη συνέχισε να έχει τον έλεγχο και την υπεροχή φτάνοντας στο 24ο λεπτό στο 2-0, με σκόρερ τον Λάζιτς ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από κεφαλιά του Λισγάρα και απόκρουση του Μανιάτη, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να πλασάρει εύστοχα διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, με το 2-0 να μένει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Όπως στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στο Β’ ημίχρονο η Ξάνθη μπήκε.. φορτσάτη και με γκολ, καθώς τρία λεπτά μετά την επανέναρξη (48’) ο Νιέτο έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 3-0 περνώντας την μπάλα πάνω από τον Μανιάτη.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν τρεις ακόμη καλές ευκαιρίες για να αυξήσουν το προβάδισμα, όταν στο 55’ ο Λουσέρο έπιασε πολύ καλό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με τον τερματοφύλακα της Καλλονής να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ, στο 65’ το καλό σουτ εκτός περιοχής από τον Ορφανίδη Π. με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μανιάτη και στο 67’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ράνο αρχικά να μην μπορεί να κερδίσει τον Μανιάτη και στην επαναφορά ο Παπαγεωργίου να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 70’ σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησαν, όταν ο Φράγκος σούταρε από μακριά με τον Ζαρόπουλο να μη μπορεί να αντιδράσει στο ¨άπιαστο¨ σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της Ξάνθης για το 3-1, σκορ που έμεινε ως το τέλος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ανανίας Φωτιάδης της ΕΠΣ Σερρών με βοηθούς τους κ.κ. Κωτούλα Νίκο (ΕΠΣ Σερρών) – Παναγιώτη Καραϊσκο (ΕΠΣ Έβρου) ενώ 4ος διαιτητής ο Γιώργος Κυριαζίδης της ΕΠΣ Έβρου.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου (80’ Τριάδης), Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Ντε Λούκας, Λουσέρο (65’ Σβάρνας), Νιέτο, Ορφανίδης Π., Ράνος, Λάζιτς (59’ Ορφανίδης Λ.).

ΑΕΛ Καλλονής (Γιώργος Βαζάκας): Μανιάτης, Ζουλιώτης, Αποστόλου (50’ Λιταίνας), Τζελίδης, Ντάλλας (80’ Γιουκάρης), Μπουρντουτζάν, Φράγκος, Λαμπράκης, Γιώργου (69’ Σάββα), Ποζατζίδης, Ρέπετσας.

* Απογοητευτική ήταν στο χθεσινό παιχνίδι η εικόνα στις κερκίδες του «Xanthi FC Arena», καθώς λιγότεροι από 200 φίλαθλοι(!) βρέθηκαν σε αυτό για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Η Βαθμολογία του ομίλου κυπέλλου:

1. ΠΑΣ Γιάννινα 6 (2-0)

2. Ξάνθη 6 (3-2)

3. Αγροτικός Αστέρας 3 (2-2)

4. ΑΕΛ Καλλονής 0 (2-5)

Αφήνει στην άκρη το κύπελλο και στρέφει την προσοχή στο πρωτάθλημα

Με τη λήξη του χθεσινού ματς, η Ξάνθη άφησε στην άκρη τη διοργάνωση του κυπέλλου καθώς ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή αγώνας για το πρωτάθλημα της Super League, όπου θα υποδεχτεί στα Πηγάδια τον Αστέρα Τρίπολης. Στο επερχόμενο ματς ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Καμαρά (τιμωρημένος), Σολτάνι, Καρασαλίδης (τραυματίες).

SUPER LEAGUE

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

15.00: Πλατανιάς – Πανιώνιος (NS3)

Διαιτητής: Βάτσιος (ΕΠΣ Δ. Αττικής)

17.15: Βέροια – Παναιτωλικός (NS1)

Διαιτητής: Κιοτζένης (ΕΠΣ Ξάνθης)

19.30: Κέρκυρα – Α.Ε.Κ. (NS2)

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

15.00: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (NS2)

Διαιτητής: Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

17.15: Λάρισα – Ατρόμητος Αθ. (NS4)

Διαιτητής: Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

17.15: Ξάνθη – Αστέρας Τρ. (NS2)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

19.30: Παναθηναϊκός – Π.Α.Ο.Κ. (NS1)

Διαιτητής: Παπαπέτρου ΕΠΣ Αθηνών)

ΔΕΥΤΕΡΑ 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

19.30: Ηρακλής – ΠΑΣ Γιάννινα (NS1)

Διαιτητής: Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 22

2. ΠΑΣ Γιάννινα 17

3. Παναθηναϊκός 15

4. A.E.K. 15

5. Πανιώνιος 14

6. Ατρόμητος Αθ. 14

7. Α.Ο. Ξάνθη 13

8. Λεβαδειακός 12

9. Π.Α.Ο.Κ. 11*

10. Παναιτωλικός 11

11. Κέρκυρα 11

12. Αστέρας Τρ. 10

13. Πλατανιάς 10

14. Λάρισα 9

15. Βέροια 6

16. Ηρακλής 3

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …